به گزارش مشرق، امروز یکشنبه دومین روز از اجرای طرح ممنوعیت ۱۰ روزه کسب و کار در واحدهای صنفی گروه ۲ و ۳ و همچنین حضور حداقلی کارمندان در ادارات با توجه به شرایط قرمز کرونایی در تهران است؛ بر اساس مصوبه ای که رییس جمهور آن را ابلاغ کرد.
روحانی: از روز شنبه در همه شهرهای قرمز ۱۰ روز محدودیت اعمال میشود
عصر پنجشنبه ۱۹ فروردین جلسه کمیتههای تخصصی ستاد مقابله با کرونا در حضور رئیس جمهور برگزار شد.
در این جلسه، روسای کمیتههای بهداشت و درمان، امنیتی اجتماعی و قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گزارشی از آخرین وضعیت شیوع بیماری در کشور، وضعیت رنگبندی شهرها و استانها و همچنین اقدامات انجام شده را اعلام کرده و در نهایت ستادهای استانی در مراکز و شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی موظف شدند مطابق طرح مدیریت هوشمند، کلیه محدودیتهای لازم را در بخشهای اصناف، ترددها و نحوه حضور کارمندان در ادارات را به دقت اعمال و دستگاههای اجرایی مرتبط نیز نظارتهای لازم را انجام دهند.
همچنین مقرر شد در همه شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار می گیرند، به مدت ۱۰ روز محدودیت اعمال شود.
هر ۱۶ دقیقه یک شهروند تهرانی بر اثر کرونا فوت می کند/ استفاده روزانه ۸۰۰ هزار نفر از مترو
زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، درباره آخرین وضعیت بیماری کرونا در کلانشهر تهران روز گذشته اظهارداشت: در ۲۴ ساعت گذشته، هر ۱۶ دقیقه یک شهروند تهرانی را بر اثر کرونا از دست دادهایم و حدود ۷۰ نفر در این فوت کردهاند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران تصریح کرد: گزارشها نشان می دهد بر خلاف آن چیزی که انتظار داریم ریتم شهر تغییر نکرده است و متاسفانه هفته گذشته علی رغم اعلام وضعیت قرمز در تهران، روزانه بیش از ۸۰۰ هزار نفر از مترو استفاده کردهاند.
زالی با بیان اینکه روز گذشته در تهران ۷۰ بیمار کرونایی بر اثر کرونا فوت کرده اند، افزود: آن چیزی که امروز در سطح شهر مشاهده شد مطلقا لاک داون نیست و فکر می کنم با شرایط فعلی امکان کنترل بیماری بسیار سخت خواهد بود.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: دیروز متاسفانه برای اولین بار مجموع تعداد بیماران بستری از ۶هزار و ۱۲۶ نفر گذشته است و با این نرخ رشد معلوم نیست تا پایان هفته چه وضعیتی در انتظار همکاران زحمت کش ما باشد.
وی یادآور شد: آن چیزی که در حال حاضر در سطح شهر اعمال می شود مطلقا با مبانی علم پیشگیری انطباق ندارد و بیشتر به نظر می رسد با الفاظ بازی می شود.
زالی با بیان اینکه اگر قرار باشد یک سوم کارمندان در ادارات حضور یابند، طبیعتا ارباب رجوع نیز حضور خواهند یافت، گفت: ادارات و بخش خصوصی باید تعطیل شوند.
وی ادامه داد: متاسفانه گزارشات متعددی وجود دارد که نشان می دهد برخی از دستگاه های ملی برای حضور یک سوم کارمندان حاضر به پذیرش مصوبات ستاد نشده اند و با این وضعیت کنترل اپیدمی بسیار سخت خواهد بود.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران تصریح کرد:تنها راه ممکن برای مهار بیماری ایجاد یک فرایند جدی برای لاک داون و تعطیلی و تغییر ریتم شهر است به گونه ای که مردم در تهیه خدمات ضروری دچار مشکل نشوند.
زالی افزود: اگرچه از دوشنبه هفته گذشته وضعیت قرمز اعلام شده است تفاوتی در رفت و آمدها وجود نداشته است و نمی توان انتظار داشت که ۷۰۰ کارشناس بهداشت محیط در کل استان تهران بتوانند به همه جای شهر سرکشی کنند.
وی به جد از وضعیت موجود ابراز نگرانی کرد و گفت: طبیعتا با این روش نمی توانیم بیماری را کنترل کنیم و تاکید می کنم مسیر طبیعی علمی کارشناسی لاک داون که امروز مطالبه جدی همه کارشناسان حوزه سلامت است با آن چیزی که امروز در سطح شهر مشاهده شد مطلقا تطابق و همخوانی ندارد.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: اگر اداره جات حتی با یک سوم ظرفیت فعال شوند با وضعیت لاک داون تطابق ندارد، زیرا در وضعیت لاک داون باید اداره جات تعطیل شوند.
زالی افزود: نظر ما این است که به جز مشاغل خدماتی ضروری مانند آتش نشانی، بهداشت و درمان و مواردی از این قبیل اداره جات تعطیل شوند.
وی با بیان اینکه اگر با یک سوم کارمندان ارایه خدمت در ادارات صورت گیرد، امکان رعایت شیوه نامه های بهداشتی کمرنگ خواهد شد، زیرا با ازدحام ارباب رجوع مواجه خواهیم بود.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه در صورت عدم لاک داون و تعطیلی اداره جات کارمندانی که در ادارت خصوصی و یا ملی کار می کنند، امکان این را ندارند که در ادارات حضور نیابند، گفت: تضامینی برای حمایت از حقوق این کارمندان و شهروندان وجود ندارد.
وی تاکید کرد: وضعیت شهر در نخستین روز اعمال محدودیت ها مطلقا رضایت بخش نبود و بخش زیادی از فعالیت های اجتماعی، بازرگانی،تجاری، اقتصادی، نهادی، مدنی و خدماتی در حال انجام است که با استراتژی لاک داون شهر همخوانی ندارد.
زالی افزود: در وضعیت شهرهایی که به عنوان شهرهای قرمز اعلام شده اند از هفته گذشته تا کنون تغییر چندانی را شاهد نبوده ایم و امروز نیز با روزهای گذشته چندان تفاوتی نداشته است و کماکان مترو و مراکز عمومی مملو از جمعیت است.
ترافیک در معابر بزرگراهی پایتخت
سرهنگ مجید رنجبر رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص آخرین وضعیت ترافیکی معابر بزرگراهی پایتخت در صبحگاه یکشنبه بیست و دوم فروردین ماه ۱۴۰۰ اظهار داشت: ترافیک در شیخ فضل الله در مسیر غرب به شرق از رحمانی، آزادی در مسیرغرب به شرق از ابتدای میدان و مسیر جنوب به شمال نواب از شهید چراغی، سنگین گزارش شده است.
وی گفت: بزرگراه شهید همت در مسیر غرب به شرق از باکری، شهید حکیم درمسیر غرب به شرق از باکری، بزرگراه هاشمی رفسنجانی درمسیر غرب به شرق از شهید ستاری نیز دارای بار ترافیکی است.
رنجبر ادامه داد: در بزرگراه شهید حاج قاسمسلیمانی در مسیر شرق به غرب از بزرگراه امام علی (ع)، مسیر جنوب به شمال چمران در مقطع حکیم تا همت، مسیر غرب به شرق جاده مخصوص از گلها و در مسیر غرب به شرق آزادراه از چیتگر، بزرگراه شهید زین الدین در مسیر شرق به غرب از صدف، بزرگراه بابایی در مسیر جنوب به شمال از هنگام، بزرگراه یادگار امام(ره) در مسیر جنوب به شمال از گلاب، بزرگراه امام علی (ع) در مسیر جنوب به شمال از گلشندوست، بزرگراه صدر در مسیر شرق به غرب از نوبنیاد دارای بار ترافیک صبحگاهی هستند.
و اما حرف آخر
ریتم تردد و ترافیک در معابر پایتخت کم نشده و مثل روزهای قبل در جریان است ؛ اما یک سوال؟! در شرایط قرمز کرونایی حال حاضر و اعمال محدودیت فعالیت واحدهای صنفی گروه ۲ و۳ و فعال بودن ادارات با یک سوم کارمندان؛ پس این حجم ترافیک در تهران از کجا نشأت میگیرد؟