کد خبر 1205933
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۱
فشار مالی منجر به بروز دردهای جسمی در سنین بالاتر می شود

محققان دریافتند استرس اوایل عمر می تواند تا چندین دهه بعد تاثیر داشته باشد.

به گزارش مشرق به نقل از ساینس دیلی، استرس مالی می‌تواند تأثیر فوری بر آرامش و سلامت بگذارد، اما طبق تحقیقات جدید محققان دانشگاه جورجیا، می‌تواند تقریباً ۳۰ سال بعد به درد جسمی منجر شود.

بیشتر بخوانید:

روش های مفید برای کنار آمدن با استرس شغلی

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که استرس مالی خانواده در دوران میانسالی با احساس کنترل ضعیف همراه است که مربوط به افزایش درد جسمی در سالهای بعد است.

«کاندادا ویکراما»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «درد جسمی به خودی خود با سه مولفه اصلی بیولوژیکی، روانی و اجتماعی شناخته می‌شود. در بزرگسالان مسن، این بیماری با سایر مشکلات سلامتی مانند محدودیت عملکرد جسمی، تنهایی و بیماری‌های قلبی عروقی همراه است.»

محققان از داده‌های پروژه مطالعاتی جوانان و خانواده آیووا که ۲۷ سال داده در مورد خانواده‌های روستایی را ارائه می‌دهد، استفاده کردند. داده‌ها مربوط به زن و شوهرها از ۵۰۰ خانواده‌ای بود که مشکلات مالی مرتبط با بحران مزرعه در اواخر دهه ۱۹۸۰ را تجربه کرده بودند. بیشتر افراد در حال حاضر بیش از ۶۵ سال سن دارند و زوجین همچنان در کنار هم هستند.

بیشتر بخوانید:

جزئیاتی درباره اضطراب‌های کودکان +راهکار

حتی پس از آنکه محققان بیماری‌های جسمی همزمان، درآمد خانواده و سن را کنترل کردند، رابطه‌ای بین مشکلات مالی خانواده در اوایل دهه ۱۹۹۰ و درد جسمی نزدیک به سه دهه بعد پیدا کردند. یافته‌های بیشتر از مطالعه آنها نشان می‌دهد که فشار مالی بر درد جسمی تأثیر می‌گذارد، اگرچه درد جسمی می‌تواند از طریق هزینه‌های اضافی مراقبت‌های بهداشتی فشار مالی را به همراه داشته باشد.

این تحقیق نشان می‌دهد که تجارب استرس زا مانند فشار مالی باعث از بین رفتن منابع روانشناختی مانند احساس کنترل می‌شود. این کاهش منابع مناطق مغزی را که به استرس حساس هستند، فعال می‌کند، فرایندهای آسیب شناختی، فیزیولوژیکی و عصبی را به وجود می‌آورد که منجر به مشکلات سلامتی مانند درد جسمی، محدودیت‌های جسمی، تنهایی و بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

به گفته ویکراما، «این افراد در سالهای آخر زندگی خود، بسیاری از زوال حافظه، درد جسمی و فقدان ارتباطات اجتماعی شکایت دارند. تقریباً دو سوم بزرگسالان از نوعی دردهای بدنی و تقریباً بسیاری از آنها از تنهایی گله دارند. این درصد رو به افزایش است و هزینه سلامتی آن نیز افزایش می‌یابد. این یک نگرانی برای بهداشت عمومی است.»

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۱
    2 1
    به نظرم زیاده روی بود... تغذیه سالم و سلامت روحی اگر باشه، جلوگیری از درد خواهد کرد. بله فشار روانی و روحی قطعا به جسم هم میزنه، اما تغذیه سالم، جلوگیری میکنه از این دردها. اصلا ما غذا رو نبایستی بخاطر پرکردن شکم بخوریم، بعنوان دارو بایستی خورده بشه... اینو ابوعلی سینا گفته، شاید درست گفته باشه...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس