به گزارش مشرق، روزنامه الاخبار در مطلبی با عنوان «پشت پرده درگیریهای قامشلی؛ تلاشی برای مانع تراشی در مسیر انتخابات ریاست جمهوری سوریه» آورده است: شهر قامشلی شاهد بحران امنیتی بزرگی در نتیجه درگیریهای متوالی میان نیروهای دفاع ملی وابسته به دولت سوریه و نیروهای «آسایش» وابسته به شبه نظامیان قسد وابسته به آمریکاست.
در حالی که تلاشهای روسیه برای بازگردانیدن آرامش به شهر ادامه دارد اما تاکنون راه به جایی نبرده است و محافل دولتی سوری، «قسد» را متهم به بهانه برای ممانعت از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این مناطق میکنند.
بیشتر بخوانید:
مذاکره فرماندهان ارتش سوریه و شبهنظامیان کُرد
الاخبار گزارش داد: کوی «طی» و مناطق جنوبی قامشلی به شدت اوضاع بحرانی دارد و این پس از درگیری میان نیروهای دفاع ملی و نیروهای آسایش است.
این در شرایطی است که دولت سوریه خود را مهیای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری میکند و بحث حضور صندوقهای انتخاباتی در مناطق تحت سیطره «قسد» وجود دارد و تا این ابتکار مثبت در توسعه گفتگو میان طرفین و رسیدن به تفاهمات عملی موثر واقع شود.
الاخبار به نقل از منابع دولتی سوری آورده است: پشت پرده این تنش اخیر تلاشی برای درست کردن بهانه بر عدم مشارکت مناطق تحت سیطره «قسد» در فرایند انتخابات ریاست جمهوری سوریه و تعطیل برگزاری انتخابات حتی در مراکز تحت کنترل ارتش سوریه در استان حسکه است.
برخی از رهبران کُردی، دولت سوریه و طرف روسی را به ایجاد مشکل برای جلب نظر ساکنان منطقه متهم میکنند و اینکه آنرا به مشارکت در رای دادن سوق دهند.
بیشتر بخوانید:
ورود کاروان جدید تجهیزات نظامی آمریکا به قامشلی سوریه
آسایش در یک بیانیه نیروهای دفاع ملی را به حمله به نیروهای خود برای ایجاد بیثباتی در منطقه متهم کرد.
این در حالی است که منابع میدانی به الاخبار اعلام کردند که این اطلاعات نادرست است و آنکه که مشکل آفرینی میکنند این نیروهای آسایش هستند زیرا آنها یکی از فرماندهان دفاع ملی را از مرکز ایست بازرسی در خیابان «الوحده» ربودند که این منجر به درگیری شد که به محله «طی» کشیده شد.
این منابع به وجود قصد و غرض قبلی نیروهای آسایش برای سیطره بر کوی «طی» که شمار زیادی از نیروهای ارتش سوریه و متحدانش در آن هستند، اشاره کردند و اینکه حادثه بهانهای برای اجرای طرح از پیش تعیین شده از طریق تقویت تجهیزات نظامی به منطقه است.
منابع دولتی سوری اعلام کردند که آنچه «قسد» انجام می دهد در واقع اجرای طرحهای آمریکایی با هدف بی ثباتی در منطقه و دامن زدن به مشکلات امنیتی قبل از انتخابات ریاست جمهوری پس از شکست احیای داعش در صحرای سوریه است.
حمله نیروهای «آسایش» باعث شد که میانجی گری روسها زیاد دوام نیاورد
الاخبار در ادامه مینویسد: تلاشهای روسیه برای کاستن از تنش زیاد دوام نیاورد؛ زیرا نیروهای «آسایش» به مقر نیروهای دفاع ملی حمله کردند.
در حالی که روسها تلاش کردند که بحران را فیصله دهند و این با توافق اولیه میان نیروهای دفاع ملی و «قسد» حاصل شد؛ اما به سرعت این توافق از بین رفت و درگیری با شدت بیشتر از سرگرفته و دامنه آن به مناطق شرقی شهر «قامشلی» کشیده شد.
نیروهای دفاع ملی از سیطره بر یکی از مقرهای نظامی آسایش در کوی «حلکو» خبر دادند.
یا این حال طرف روسی به شدت تلاش میکند که اوضاع را به حال عادی برگرداند و طرفین را به پای میز بکشاند و با ریشه یابی تحولات اخیر در راستای حل مسالمت آمیز آن حرکت کند.
در همین راستا منابع نزدیک به طرف روسی به الاخبار اعلام کردند که مرکز آشتی روسیه در فروگاه «قامشلی» موفق به تثبت آتش بس میان طرفین شد و اینکه پلیس نظامی روسیه در خطوط تماس مستقر شود؛ اما مدت زمان زیادی نگذشت که مقر نیروهای دفاع ملی هدف قرار گرفت و توافق به هم خورد و درگیری از سر گرفته شد. روسیه اصرار بر ضرورت ممانعت از خارج شدن اوضاع از کنترل دارد.
الوطن سوریه چندی قبل در گزارشی اعلام کرده بود: نیروهای سوریه دموکراتیک مدعی هستند که نماینده کُردها هستند و قصد دارند که موجودیت مستقلی در سرزمین سوریه داشته باشند و این اوج خیالپردازی است؛ زیرا به دو دلیل ادعای آنها پوچ و بی اساس است؛ اول اینکه اکثریت کُردها در کنار آنها نیستند و دیگر اینکه مناطقی که قسد به آن چشم دوخته است اصلا کُرد نیستند تا بخواهد سرزمینی برای موجودیت جدایی طلبی قسد باشد.
با توجه به این واقعیتها نیروهای قسد مورد حمایت آمریکا دست به جنایات فجیع و خیانت علیه سوریه و ملت آنها و ثروتهای سوریه زدهاند. آنها با حمایت آمریکا دست به این جنایات میزنند. آنها به حمایت آمریکا تکیه دارند به ویژه که نظامیان اشغالگر آمریکایی به شکل نامشروع در سوریه هستند.
استراتژی قسد برای تحقق طرح جدایی طلبی و تجزیه طلبانهاش بر اساس ایجاد تغییرات جمعیت شناختی از طریق فشار به ساکنان منطقه است و شعارش این است که هر که کُرد نیست یا به قسد وابسته نیست از منطقه خارج شود.
هدف از این اقدامات تغییر اکثریت جمعیت در منطقه است تا همه را سرسپرده خود کند که تاکنون محقق نشده است. برای اجرای سناریوی خطرناک خود نیروهای قسد به بستن مدارس عربی، محاصره ساکنان، آتش زدن محصولات کشاورزی، قطع آب، ممانعت از فعالیت بخش بهداشتی دولتی و خصوصی از خدمات دهی به شهروندان، مایوس کردن ساکنان عرب و کردهای مخالف با سیاستهایشان به منظور ترک منطقه یا سرسپردگی به آنها، روی آوردهاند.