به گزارش مشرق، تحقیقات یک موسسه دفاعی نشان میدهد که نیروی دریایی چین با تجهیز هرچه بیشتر در حال به چالش کشیدن ارتش آمریکاست.
به گزارش «تایوان نیوز» موسسه تحقیقات دفاع ملی و امنیت در گزارشی اشاره کرده است که ناوهای جنگی جدید نیروی دریایی چین قصد این کشور برای تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ دریایی و به چالش کشیدن ایالات متحده را نشان میدهد.
روز شنبه «شی جین پینگ» دبیرکل حزب کمونیست چین در مراسم تحویل سه کشتی جنگی جدید نیروی دریایی در «هاینان» شرکت کرد. این کشتیها شامل ناو اتمی موشک انداز، ناوشکن مجهز به موشک هدایت شونده و کشتی هجومی دوزیستی است.
«سو زویان»تحلیلگر نظامی موسسه تحقیقات دفاع ملی و امنیت گفته است که موشکهای بالستیک از زیردریایی اتمی این امکان را به چین میدهد از دریای چین جنوبی به سواحل غربی ایالات متحده حمله کند. این تحلیلگر نظامی همچنین به قابلیتهای پرتاب موشک ناوهای جدید چین اشاره کرد.
چندی قبل نیز یک مقام نظامی ارشد سابق چین از آمادگی بالای یگانهای مختلف ارتش این کشور برای مقابله با حملات اتمی آمریکا و بهکارگیری انواع موشکها خبر داد. «وانگ ژیانگسویی» مقام ارشد نظامی سابق چین در این زمینه گفت چین دو دهه برای ساختن استحکامات دفاعی لازم برای زرادخانه اتمی خود در دریا و زمین وقت گذاشته تا اطمینان حاصل شود که میتواند یک حمله اتمی و موارد دیگر را دفع کند.
این مقام نظامی چین با اشاره به گزینه حملات اتمی به کشورش ا ز سوی آمریکا گفت، به خاطر تغییراتی که در ۲۰ سال گذشته انجام دادیم آنها نسبت به موفقیت این گزینه اطمینان نخواهند داشت. وی با رد ادعای آمریکاییها درباره سالم ماندن بخش محدودی از کلاهکهای اتمی چین در صورت حمله گفت که چین برای ایجاد قابلیت حمله دوم و پاسخگویی به حمله اتمی، یک سری اقداماتی انجام داده است.
در حالی که چین متعهد شده از سلاح اتمی به عنوان گزینه نخست حمله استفاده نکند، گمان میرود که این کشور ۲۰۰ یا ۳۰۰ کلاهک اتمی داشته باشد. رسانه های دولتی چین سال ۲۰۱۸ گزارش دادند که ارتش این کشور برای مخفی کردن، جابجایی و راه اندازی نیروهای ضد حمله اتمی خود تونل زیر زمینی از ۵۰۰۰ کیلومتر در سراسر کشور ساخته است.
چین همچنین در سال ۲۰۱۵ با تجهیز زیردریاییهای خود به موشکهای اتمی، توانایی اتمی مستحکمی در دریا ایجاد کرد.