به گزارش مشرق به نقل از مدیسن نت، «کارمن پیرناس»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آکسفورد، در این باره میگوید: «تحقیقات و شواهد زیادی در مورد مواد مغذی به صورت تکی وجود دارد اما مشکل این است که مردم مواد مغذی نمیخورند، ما غذا و ترکیبات غذایی میخوریم. بنابراین گفتن به مردم که نیاز به کاهش مصرف قند دارند بسیار گیج کننده است و ممکن است پیام درستی نباشد.»
در این مطالعه، دادههای مربوط به حدود ۱۱۷ هزار فرد بزرگسال بریتانیایی در رده سنی ۳۷ تا ۷۳ سال بررسی شد.
بیشتر بخوانید:
تغذیه سالمندان در دوران کرونا چگونه باشد؟
شرکت کنندگان رژیم غذایی شأن را بین ۲ و ۵ بار گزارش کرده بودند. محققان گروههای غذایی و مواد مغذی را شناسایی کردند. گزارشات بیمارستانها و مراکز سلامت نیز برای محاسبه نرخ بیماری قلبی و مرگ استفاده شد.
شرکت کنندگان بر اساس غذاهایی که میخوردند گروه بندی شدند. به گفته پیرناس، «افرادی که رژیم غذایی شأن عمدتاً شامل شکلات، آب نبات، کره و نان سفید بود ۴۰٪ بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی و ۳۷٪ در معرض خطر مرگ زودرس بودند.»
همچنین کسانی که در گروه نوشیدنیهای شیرین بودند ۱۴٪ بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی و ۱۱٪ در معرض خطر مرگ بودند.
پیرناس در ادامه میافزاید: «شاید اهمیت این مطالعه این است که صحبت در مورد شکر و چربی را متوقف کرده و به بررسی شکلات، شیرینی جات، نان سفید، کره، و پنیر پرچرب پرداخته است. این همان چیزی است که ما باید به مردم بگوییم. اگر آنها رژیم غذایی حاوی مقادیر زیادی از این خوراکیها داشته باشند و میوه و سبزیجات کمی مصرف کنند، احتمال دارد به بیماری قلبی مبتلا شده و زود از دنیا بروند.»
به گفته محققان، عمدتاً این نوع رژیمهای بد غذایی موجب اضافه وزن شده و افراد را در معرض خطر بیماری قلبی قرار میدهد.
به طورکلی دستورالعملهای تغذیه سالم بر مصرف بیشتر سبزیجات و میوهها، پروتئین بدون چربی، غلات سبوس دار و لبنیات تأکید دارند.