به گزارش مشرق، «مسعود پیرهادی» طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت:
بحثوجدل در ایام انتخابات معمولا بالا میگیرد. وقتی دعوا شدید میشود برای حل و رفع آن عرفاً نزد بزرگتر میروند. بزرگتر این انقلاب هم، حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری هستند؛ فلذا برای حل این مناقشات و تعارضات ذهنی چهبهتر که دست به دامن صحیفه و بیانات امامین انقلاب شویم.
«معیار در اعمال نهادها قانون اساسی است و تخلف از آن برای هیچکس چه متصدیان امور کشوری و لشکری و چه اشخاص عادی جایز نیست و متخلف به مردم معرفی میشود و مورد مؤاخذه قرار میگیرد.» حال که تکلیف اعمال نهادها و معیارشان مشخص شد، باید ببینیم که در بلندترین سند و میثاق کشور چه کلامی درد امروز ما را دوا میکند.
اصل نودویکم قانون اساسی مقرر میدارد: «بهمنظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی ازنظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها، شورایی به نام شورای نگهبان با ترکیب زیر تشکیل میشود.
شش نفر از فقهای عادل و آگاه به مقتضیات زمان و مسائل روز. انتخاب این عده با مقام رهبری است.
شش نفر حقوقدان، در رشتههای مختلف حقوقی، از میان حقوقدانان مسلمانی که بهوسیله رئیس قوه قضائیه به مجلس شورای اسلامی معرف میشوند و با رأی مجلس انتخاب میگردند.»
بنابراین پاسدار احکام اسلام و نگهبانِ همان قانونی که معیار در اعمال نهادهاست، شورای نگهبان است. وظایف و تکالیف متعددی در قانون اساسی برای شورای نگهبان تعریف و ترسیمشده، اما محل بحث ما فعلا وظیفه این شورا در احراز صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری است. «صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری از جهت دارا بودن شرایطی که در این قانون میآید، باید قبل از انتخابات به تأیید شورای نگهبان برسد.»
اما معمار انقلاب و امام امت درباره این شورا، اهمیت تکالیفش و مواجهه افراد با آراء آنچه فرمودهاند؟ بخوانید:
«نباید از کسی پذیرفت که ما شورای نگهبان را قبول نداریم، نمیتوانی قبول نداشته باشی. مردم به اینها و به قانون اساسی رأی دادند. مردمی که به قانون اساسی رأی دادند، منتظر هستند که قانون اساسی اجرا بشود. (اینطور نباشد که) هرکس از هرجا صبح بلند میشود، بگوید من شورای نگهبان را قبول ندارم، من قانون اساسی را قبول ندارم، نه!
اگر کسی بخواهد فساد کند و به مردم بگوید که این شورای نگهبان کذا، این فساد است، یک همچو آدمی مفسد است و باید تحت تعقیب مفسد فیالارض قرار بگیرد. من هشدار میدهم که تضعیف و توهین به فقهای شورای نگهبان، امری خطرناک برای کشور و اسلام است. اعضای محترم شورای نگهبان - ایدهم الله تعالی - حافظ مصالح اسلام و مسلمین هستند.
تشخیص شورای نگهبان، مخالف قانون نیست، مخالف اسلام هم نیست، میزان است، همه باید بپذیریم. شورای نگهبان، قانونی است و کسی حق ندارد در مصاحبهها و نطقها و رسانهها به آن توهین و یا آن را تضعیف نماید.»
بیانات مقام معظم رهبری پیرامون شأن و جایگاه شورای نگهبان هم درخور توجه است:
«شورای نگهبان در حرف و اقدام و کار خودش، امین و مؤتمن است و همه موظفاند که به چشم امین به آن نگاه کنند. این شورا [شورای نگهبان] در مجموعه سازمان قانونی کشور، حساسترین دستگاه قانونی است و به لحاظ شخصیت اعضاء آن، جایگاه مهم، والا و برگزیدهای در جامعه دارد.
ما از ابتدای تشکیل شورای نگهبان احساس میکردیم که اینجا یک نقطه و مرکز حیاتی است. هرچه هم که میگذرد، این احساس بیشتر در ما به وجود میآید و فکر میکنم که هرکسی بر اوضاع کشور ناظر باشد، همین را احساس میکند که اینجا یک مرکز اساسی و حیاتی برای اداره کشور و جهتگیری صحیح است.»
توصیههای حضرت امام (ره) خطاب به شورای نگهبان هم خواندنی است:
«شما روی مواضع اسلام قاطع بایستید، ولی به صورتی نباشد که انتزاع شود شما در همهجا دخالت میکنید. صحبتهای شما باید به صورتی باشد که همه فکر کنند در محدوده قانونی خودتان عمل میکنید، نه یک قدم زیاد و نه یک قدم کم.
از شورای محترم نگهبان میخواهم و توصیه میکنم، چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آینده که با کمال دقت و قدرت، وظایف اسلامی و ملی خود را ایفا و تحت تأثیر هیچ قدرتی واقع نشوند.»
حالا با علم به کلام بزرگان انقلاب، هرکسی که دل در گروی این نظام، آرمانها و میثاقش دارد باید از این شورا نگهبانی کند. شورای نگهبان از ابتدا توسط غربگرایان و مخالفان احکام اسلامی و قانون اساسی موردتهاجم بود؛ مبادا دوستان و دلبستگان، ناخواسته آب به آسیاب آنان بریزند و در این هجمهها با همراهی خود به مظلومیت شورای نگهبان اضافه کنند که در این صورت مسئول خواهند بود.