روحانی نمایه

رئیس جمهور گفت: در ماه خرداد سال ۱۴۰۰ هستیم و همواره در مقاطع مختلف ماه خرداد برای کشور و انقلاب ما سرنوشت ساز بوده است. خرداد سال ۴۲ حرکت و موج بزرگ نهضت اسلامی را ایجاد کرد.

به گزارش مشرق، رئیس جمهور حسن روحانی، در جلسه روز چهارشنبه، ۵ خردادماه هیات دولت با اشاره به اهمیت بسیار بالای انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه ۱۴۰۰، گفت: در انتخابات ریاست جمهوری این نیست که ملت فقط درمورد رئیس قوه مجریه اظهار نظر می کند، در انتخابات ریاست جمهوری، بحث این است که فرد می خواهد رئیس "جمهور" و همه مردم  و جامعه  شود و ملت ایران را نمایندگی کند.

در انتخابات ملاک باید تشخیص مردم باشد

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه ، با بیان اینکه انتخابات نماد آزادی و آگاهی مردم است، تاکید کرد: مردم باید با آزادی و آگاهی کامل پای صندوق آرا بیایند و ملاک هم تشخیص ملت است و انتخابات باید با تشخیص مردم به ثمر بنشیند.

 انتخابات شکوهمند ضامن مشروعیت نظام است ، این موضوع مهم را نادیده نگیریم

دکتر روحانی با بیان اینکه نتیجه این انتخابات عظیم باید وحدت و انسجام ملی باشد، افزود: انتخابات شکوهمند در کشور ضامن مشروعیت نظام است اما ما این مسئله و هدف اساسی را فراموش کرده ایم، همه تصمیماتی که اتخاذ می شود اگر پشتوانه مردم را نداشته باشد، مشروعیت نخواهد داشت.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر خدای ناکرده در انتخاباتی حضور مردم کمرنگ باشد و مسائلی برای مردم روشن نباشد، مصلحت و انسجام ملی و امنیت کشور چه خواهد شد و حیثیت نظام در جهان چگونه خواهد بود؟ باید درمورد ابعاد این مسئله فکر شود.

دکتر روحانی افزود: خدا نکند روزی مردم حس کنند ما به آنها بی اعتماد هستیم و می خواهیم بدون آنها یا برای آنها تصمیم بگیریم.

ببینید:

عکس/ حاشیه‌های جلسه امروز هیات دولت

رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود ماه خرداد را در مقاطع مختلف نهضت، انقلاب و نظام اسلامی سرنوشت‌ساز توصیف کرد و گفت: در کنار رخدادهای خرداد ماه در سال های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، پس از پیروزی انقلاب نیز در سال ۶۱ شاهد یک فتح‌الفتوح بودیم که به مثابه پیروزی قطعی و نهایی در برابر یک توطئه بزرگ جهانی علیه تمامیت ارضی، انقلاب اسلامی و انسجام ملی ما بود.

دکتر روحانی با بیان اینکه پیروزی عظیم و بزرگ سوم خرداد سال ۱۳۶۱ به نوعی تکلیف جنگ تحمیلی را روشن کرد، افزود: همه دنیا در سوم خرداد ۶۱ فهمیدند که توطئه علیه ملت ایران به نتیجه نخواهد رسید و مردم برای ناموس، کشور، ملت و منافع ملی خودشان ایستادگی خواهند کرد.

رئیس جمهور به رحلت امام خمینی (ره) در خرداد سال ۶۸ اشاره کرد و اظهار داشت: پس از این مصیبت بسیار بزرگ برای تاریخ و ملت ایران، کمتر از ۲۴ ساعت طول کشید تا جانشین امام راحل برگزیده شود که آن هم دنیا را به حیرت وا داشت. کسی باور نمی‌کرد که مجلس خبرگان رهبری قادر باشد با آن سرعت این مسأله بسیار مهم پیچیده مذهبی، دینی و سیاسی را به ثمر بنشاند.

 تصمیمات نظام اگر پشتوانه مردم را نداشته باشد مشروعیت نخواهد داشت

دکتر روحانی تصریح کرد: خرداد امسال هم انتخابات مهم ریاست جمهوری را داریم که مسأله بسیار مهمی است. در واقع این انتخابات بسیار مهم و بزرگ نماد آزادی و آگاهی مردم است و نتیجه آن وحدت و امنیت ملی است. انتخاب رئیس جمهور موضوع بسیار مهمی است اما بالاتر از آن برگزاری انتخابات شکوهمند است که ضامن مشروعیت نظام است اما گویا این را فراموش کرده ایم.

رئیس جمهور مشارکت بالا در انتخابات را ضامن تداوم مشروعیت نظام دانست و خاطرنشان کرد: اگر حضور پرشور مردم پای صندوق انتخابات را نداشته باشیم، تصمیمات و تصرفات ما مشروعیت قانونی ندارد و حتی مشروعیت دینی آن هم محل بحث و سوال است.

ببینید:

فیلم/ روحانی: انتخابات ضامن مشروعیت نظام است

دکتر روحانی به توصیه امام راحل مبنی بر اینکه میزان رأی ملت است، اشاره کرد و گفت: امام همواره توصیه می‌کردند که مردم ولی‌نعمت ما هستند. مردم هستند که ما را به اینجا رساندند. مردم فداکاری کردند و خون دادند، مردم ۲۲ بهمن را بوجود آوردند، مردم رژیم فاسد گذشته را سرنگون کردند، مردم آمدند پای صندوق و ۹۸.۲ درصد به نظام جمهوری اسلامی ایران رأی دادند؛ این ۹۸ درصد کجا رفت، چرا دائم آب می‌رود؟

رئیس جمهور با طرح این سوال که چرا هر چه زمان می‌گذرد این ۹۸ درصد کم می‌شود؟ اضافه کرد: هر کس می‌آید در اسلامیت، ایمان و در تعهد او شک و شبهه می‌کنیم. اگر این همه مردم شک و شبهه دارند، این مردم همان‌ها هستند که در جنگ آمدند، ۳ خرداد ۶۱ را آفریدند و نمایندگان همین مردم بودند که در ۱۴ خرداد ۶۸ مقام معظم رهبری را انتخاب کردند؛ این مردم همان‌ها هستند.

دکتر روحانی همچنین با اشاره به تاکید همیشگی امام راحل و مقام معظم رهبری بر اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات اظهارداشت: سال گذشته در مناسبتی محضر مقام معظم رهبری بودم و از ایشان سوال کردم که در انتخابات آینده هم شما همان نظر مشارکت حداکثری را دارید یا نه، چون نظرات دیگری هم مطرح است؟ ایشان فرمود باز هم نظرم همان است؛ مشارکت حداکثری اولین هدف ماست.

مشارکت حداکثری در انتخابات لوازمی دارد که همه باید به آن متعهد باشیم

رئیس جمهور با بیان اینکه تحقق مشارکت حداکثری لوازم دارد که باید به آنها متعهد باشیم، تصریح کرد: یک طرف تمهید این لوازم، دولت است. دولت مجری انتخابات است و در موقع ثبت‌نام که اولین قدم بود، به وزیر کشور تأکید کردم که به مُرّ قانون عمل کنید و هر که برای ثبت نام می‌آید طبق قانون ثبت نام کنید که اگر این دستور را نداده بودم و وزارت کشور به آن عمل نکرده بود، بلواها و دعواهایی در خود وزارت کشور داشتیم.

دکتر روحانی با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده برای تامین سلامت شهروندان در برابر کرونا، برای مشارکت ایمن‌تر و تضمین سلامت مردم در انتخابات خاطرنشان کرد: آنچه به عنوان وظیفه بر عهده دولت بوده، انجام داده و انجام خواهد داد. ما اصلاً به فکر این نیستیم که چه کسی رئیس جمهور بشود، هر که را مردم می‌خواهند و هر که را صلاح دیدند، انتخاب می‌کنند. برای ما این مهم است که همه حس کنند انتخابات است. همه وقتی پای صندوق انتخابات می‌روند، حس کنند آن رأی آنهاست که امروز کسی را انتخاب می‌کند و این مسأله خیلی مهم است.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به موضوع احراز صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان،گفت: این مرحله به عهده دولت نیست. نهاد مهم دیگری است که در این رابطه تصمیم می‌گیرد. اینکه مقدمات تصمیم‌شان از کجا می‌آید، چه جوری تصمیم‌سازی می‌شود و امثال آن بحث‌های جداگانه‌ای دارد و الان موضوع بحث ما نیست اما وقتی نتایج بررسی صلاحیت‌ها اعلام شد دلمان می‌خواست یک شرایطی می‌شد، شورای محترم نگهبان فرصت بیشتری می‌داد و افراد دیگری اضافه می‌شدند.

دکتر روحانی با بیان اینکه اصل و جان انتخابات، رقابت است، گفت: اگر این جان را از انتخابات بگیرید، می‌شود کالبد بی‌جان و می‌افتد. اصلش این است که یک رقابت فشرده باید باشد تا بتواند یک انتخابات واقعی را شکل دهد. دولت در این زمینه کار زیادی نمی‌توانست انجام دهد. البته من نسبت به اصل ۱۱۳ حتماً متذکر هستم و اشکال دارم، منتها اصل ۱۱۳ را هر وقت به شورای محترم نگهبان می‌نویسیم آنها یک تفسیری از اصل ۱۱۳ دارند که طبق آن تفسیر می‌گویند شما نمی‌توانید به ما تذکر دهید.

ببینید:

فیلم/ روحانی: دیشب به مقام معظم رهبری نامه نوشتم

رئیس جمهور اظهار داشت: به ناچار دیروز خدمت مقام معظم رهبری نامه‌ای فرستادم. آنچه در ذهن من بود این بود که اگر ایشان بتوانند در این زمینه کمکی انجام دهند. کار را شورای نگهبان انجام می‌دهد. مقام معظم رهبری معمولاً در دوره‌های گذشته کمتر وارد شدند. البته موردی بوده که ایشان فرد یا افرادی را با حکم‌ حکومتی اضافه کردند، ولی این مربوط به مصلحتی است که خود ایشان تشخیص می‌دهند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه ممکن است ما گله و شکایت و نظری داشته باشیم، تصریح کرد: هر چه فکر می‌کنم صندوق آرا را نمی‌توانیم رها کنیم. شما می‌خواهید جای آن چه چیزی بگذارید؟ مثلا صندوق آرا نه، چه چیزی؟ این خیلی خطرناک است که تصور شود صندوق آرا دیگر کارایی ندارد. اگر نظام در این ۴۲ سال در تمام فراز و نشیب‌ها حفظ شده و ایستاده، این ناشی از حضور و فداکاری مردم بوده و در این میان صندوق آرا یک رمز بسیار بزرگی بوده است.

در مذاکرات وین درمورد مسائل اصلی و مهم به توافق رسیده ایم

رئیس جمهور در ادامه احقاق حقوق مردم با رفع تحریم‌ها را وظیفه بسیار مهم دیگر دولت برشمرد و خاطرنشان کرد: مذاکره کنندگان ما بسیار قاطع، متین و حساب شده در وین مذاکره می‌کنند و پیشرفت آنها قابل ملاحظه است. اصولی هم که مقام معظم رهبری به عنوان سیاست‌های کلی مطرح فرمودند همیشه مدنظر ما و مذاکره کنندگان در وین هست.

دکتر روحانی تلاش‌های دولت در زمینه توافق برجام را به سه بخش ایجاد، ابقا و احیای برجام تقسیم کرد و گفت: برجام از توافقات بسیار مهم بین‌المللی و یک چارچوب بسیار مهم برای همکاری، تعامل و امنیت کشورمان، منطقه و جهان است و همه این را به خوبی قبول دارند. افتخار می‌کنم که دولت دوازدهم به عهدی که به مردم داشته وفا کرده و امروز همه چیز برای توافق آماده است.

ببینید:

فیلم/ روحانی: در مرحله احیای برجام هستیم

رئیس جمهور مهارکرونا و واکسیناسیون سراسری را نیز از دیگر برنامه‌های دولت در روزهای پایانی فعالیت خود عنوان کرد و افزود: در کرونا هم شرایط ما در خرداد و تیر عوض می‌شود و با واکسیناسیونی که انجام می‌گیرد آرامش کاملی انشاءالله در مساله کرونا برقرار خواهد شد و موضوع دیگر هم طرح‌های نیمه تمامی است که باید تکمیل کنیم و خوشحالم اعلام کنم که دولت در این زمینه نیز به وعده‌های خود عمل کرده است.

دکتر روحانی در ادامه با تشکر از وزیر نیرو بابت عذرخواهی از مردم برای قطعی‌های برق اظهار داشت: نیروگاه اتمی ما وارد مدار شده و به زودی به حداکثر ظرفیت می‌رسد و نیروگاه‌های درحال تعمیر نیز سریع‌تر به مدار باز خواهند گشت تا مشکل قطعی برق برطرف شود. برای کمک به حل این مشکل از امروز تا پایان تابستان هر گونه فعالیت برای استخراج ارزهای دیجیتال حتی از سوی کسانی که مجوز دارند، غیرقانونی است تا مشکلی در تامین برق مردم پیش نیاید.

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

در ماه خرداد سال ۱۴۰۰ هستیم و همواره در مقاطع مختلف، ماه خرداد برای کشور و انقلاب ما سرنوشت‌ساز بوده است. ۵۸ سال پیش در سال‌های اولیه نهضت اسلامی، خرداد ۴۲ جزو مقاطع بسیار حساس انقلاب و نهضت اسلامی بود. امام (ره) آن سخنرانی معروف روز عاشورا را در مدرسه فیضیه در ۱۳ خرداد ایراد فرمود و عجیب اینکه رحلت امام (ره) هم باز در ۱۳ خرداد بود.

آن سخنرانی مهم ایشان عصر ۱۳ خرداد سال ۴۲ بود، رحلت ایشان هم در واقع عصر ۱۳ خرداد سال ۱۳۶۸ بود. البته تا زمانی که روح ایشان پرواز کرد، ساعت به ۱۰ و ۲۰ دقیقه شب رسید، ولی دیگر از عصر به بعد، امام(ره) قدرت تکلم نداشت و در واقع ساعات پایان زندگی ایشان بود.

خرداد سال ۴۲، هم حرکت و موج بزرگ نهضت اسلامی را ایجاد کرد و هم حادثه بسیار بزرگ و مهم ۱۵ خرداد که ایثار و فداکاری و حضور مردم در خیابان‌ها باعث شد اساس و ریشه‌های نهضت اسلامی مستحکم شود و جان رهبری نهضت، یعنی حضرت امام(ره) حفظ شود و الا جان ایشان احتمالاً در خطر بود.

از خرداد سال ۴۲ گذشتیم و آمدیم تا پیروزی انقلاب اسلامی با فراز و نشیب فراوان و در جنگ تحمیلی باز هم در خرداد سال ۶۱ بود که ما به فتح الفتوح رسیدیم. حادثه‌ای که در سوم خرداد سال ۶۱ رزمندگان عزیز ما و همه فداکاران و ملت بزرگ ما بوجود آورند، پیروزی قطعی و نهایی در برابر یک توطئه بزرگ جهانی علیه تمامیت ارضی، انقلاب اسلامی و انسجام ملی ایران بود. در برابر این توطئه رزمندگان ما توانستند آن عملیات بزرگ را انجام دهند و دنیا در کمال بهت شاهد یک پیروزی عظیم و بزرگ در سوم خرداد سال ۱۳۶۱ بود. در واقع می‌شود گفت تکلیف جنگ تحمیلی در سوم خرداد معلوم شد. البته جنگ ادامه پیدا کرد. در جنگ فراز و نشیب زیاد داشتیم و پایانش هم عملیات بسیار مهم مرصاد بود و جنگ با این عملیات پایان پیدا کرد. اما همه دنیا در سوم خرداد ۶۱ فهمیدند که توطئه علیه ملت ایران به نتیجه نخواهد رسید و مردم برای ناموس، کشور، ملت و منافع ملی خودشان ایستادگی خواهند کرد و مسیر را به پیروزی خواهند رساند.

در خرداد سال ۶۸ هم که مواجه بودیم با رحلت حضرت امام (ره) که مصیبتی بسیار بزرگ برای تاریخ و ملت ما بود، بعد از حدود ۲۴ ساعت یا حتی کمتر، شاهد انتخاب رهبر معظم انقلاب، خلف صالح امام(ره) بودیم که آن هم دنیا را به حیرت وا داشت.

کسی باور نمی‌کرد که مجلس خبرگان رهبری، قادر باشد، از صبح که جلسه را شروع می‌کند -تقریباً تا ظهر همان وصیت‌نامه امام(ره) قرائت شد. از بعد از ظهر جلسه خبرگان تشکیل شد- قبل از غروب این مسأله بسیار مهم پیچیده مذهبی، دینی، سیاسی که فوق‌العاده مهم بود، به ثمر بنشاند و با یک رأی بسیار بلند و قاطع، مقام معظم رهبری پرچم را بردوش گرفتند که الحمدالله تا امروز پرچم را بردوش دارند و از خدا می‌خواهیم عمر و توفیقات ایشان همیشه در مزید باشد.

امسال هم در سال ۱۴۰۰ باز با یک خرداد دیگری مواجه هستیم. بسیاری از انتخابات مهم ریاست جمهوری در دوره‌های قبل در خرداد بودند و انجام گرفته است. سال ۹۲ هم انتخابات در خرداد بود. در سال ۷۶ هم در خرداد بود. خیلی از انتخابات‌های مهم ما در خرداد واقع شد.

گاهی هم شده قبل خرداد شده، مثلاً اواخر اردیبهشت شده و گاهی اوایل تیر شده است. معمولاً در ماه خرداد بوده است.

انتخابات ریاست جمهوری مسأله بسیار مهمی است. تنها این نیست که ملت برای انتخاب رئیس قوه مجریه پای صندوق می‌آید و اظهارنظر می‌کند. در میان همه انتخابات‌هایی که داریم، اعم از مجلس شورای اسلامی، شوراها، خبرگان که هر کدام سر جای خودشان با اهمیت هستند، مسأله انتخابات ریاست جمهوری بحث این است که یک فرد می‌خواهد رئیس جمهور بشود، نه رئیس یک حوزه انتخاباتی، نه رئیس یک جناح، نه رئیس یک حزب، می‌خواهد بشود رئیس "جمهور" یعنی عامه مردم، جمهور، همه مردم، جامعه و ملت، یک کسی که می‌خواهد ملت ایران را نمایندگی کند و این خیلی مهم است.

در واقع این انتخابات بسیار مهم و بزرگ نماد آزادی و آگاهی مردم است. مردم باید با آزادی و آگاهی کامل پای صندوق آراء بیایند. ملاک هم تشخیص ملت است، یعنی همه زمینه‌ها و مقدمات باید ایجاد شود، مردم به صحنه بیایند و با تشخیص آنها این انتخابات به ثمر بنشیند.

ببینید:

فیلم/ روحانی: انتخابات ضامن مشروعیت نظام است

نتیجه انتخاباتی با این عظمت وحدت و امنیت ملی است. در بحث‌های سیاسی، روزنامه‌ها، صدا و سیما و فضای مجازی بحث می‌کنیم این آقا، آن آقا بیاید، چه کار کند، فلان موضوع را حل کند، فلان مشکل سیاسی و اقتصادی را حل کند، اینها درست است و سر جای خودش مهم است. رئیس جمهور همه این وظایف را به عنوان رئیس دولت به عهده دارد. اما بالاتر از این است. انتخابات شکوهمند در کشور، ضامن مشروعیت نظام است و این اساس است. ما این را فراموش کردیم.

رئیس جمهور نماینده همه ملت ایران است

یعنی مسأله اساسی و هدف اساسی ادامه مشروعیت نظام با حضور مردم پای صندوق انتخابات است. همه تصرفاتی که انجام می‌گیرد، همه تصمیماتی که در کشور انجام می‌گیرد، اگر پشتوانه مردم را نداشته باشد، مشروعیت ندارد. مشروعیت قانونی که ندارد، مشروعیت دینی آن هم محل بحث و سوال است! رئیس جمهور می‌خواهد مردم را نمایندگی کند. از طرف مردم می‌خواهد حرف بزند. با دنیا که می‌خواهد حرف بزند، به عنوان نماینده ملت ایران می‌خواهد حرف بزند. وقتی سفرای خارجی می‌آیند به عنوان طرف دولت‌های خارجی، استوارنامه را دریافت می‌کند. تمام قراردادهای مهم بین‌المللی را باید امضاء و اجرا و دنبال کند و از همه مهم‌تر مسئول اجرای قانون اساسی است. بگذریم از بحث‌هایی که در این زمینه وجود دارد، ولی این متن و صراحت قانون اساسی ماست.

چگونه امکان‌پذیر است، اگر خدای ناکرده در یک انتخابات حضور کم‌رنگ باشد، مردم برایشان مسایلی روشن نباشد، آن وقت انسجام ملی ما چه می‌شود، مصلحت ملی ما چه می‌شود، امنیت کشور چه می‌شود؟ حیثیت نظام در جهان چگونه خواهد بود؟

خیلی مهم است، ابعاد این مسأله ابعاد بسیار وسیعی است و باید در اطراف این ابعاد فکر شود. امام راحل همیشه توصیه می‌کردند به ما که میزان رأی ملت است. همیشه توصیه می‌کردند مردم ولی‌نعمت ما هستند. مردم هستند که ما را به اینجا رساندند. اصلاً ما کی هستیم و کجا بودیم؟ همه ما یا یک طلبه یا یک دانشجو و یا یک فرد عادی بودیم، مردم در نهضت اسلامی آمدند، مردم فداکاری کردند و مردم خون دادند، مردم ۲۲ بهمن را بوجود آوردند، مردم رژیم فاسد گذشته را سرنگون کردند، مردم آمدند پای صندوق ۹۸.۲ درصد به نظام جمهوری اسلامی ایران رأی دادند. این ۹۸ درصد کجا رفت، چرا دائم آب می‌رود؟

۹۸ درصد مردم آمدند گفتند ما جمهوری اسلامی را می‌خواهیم، قبول داریم و به آن رأی می‌دهیم. رأی در صندوق انداختند. هر چه زمان می‌گذرد این ۹۸ دائم باید کم شود؟ هر که می‌آید می‌گوییم در اسلامیت، ایمان، در تعهد؛ هی شک و شبهه می‌کنیم. اگر این همه مردم شک و شبهه دارند، این مردم همان هستند، همان هستند که در جنگ آمدند. این مردم همان‌ها هستند که ۳ خرداد ۶۱ را آفریدند. نمایندگان همین مردم بودند که در ۱۴ خرداد ۶۸ مقام معظم رهبری را انتخاب کردند؛ این مردم همان‌ها هستند.

خدا نکند یک روزی مردم حس کنند ما به آنها بی‌اعتنا هستیم. خدا نکند یک روزی بیاید مردم حس کنند می‌خواهیم بدون آنها یا برای آنها تصمیم بگیریم.

مردم خودشان باید تصمیم بگیرند. مردم تصمیم‌گیر هستند. مردم پای صندوق می‌آیند، خودشان باید انتخاب کنند. امام(ره) به ما فرمود مشارکت حداکثری، رهبر معظم انقلاب هم در همه مقاطع تاریخی که مربوط به انقلاب می‌شد، ایشان هم فرمودند مشارکت حداکثری.

سال گذشته در یک مناسبتی که محضرشان بودم، از ایشان سوال کردم، گفتم آقا در انتخابات آینده هم شما همان نظر را دارید، مشارکت حداکثری را می‌خواهید یا نه؟ چون نظرات دیگری هم مطرح است. حتی ایشان داستانی را از یکی از بزرگان نقل کرد و توضیح داد. ایشان فرمود نه باز نظرم همان است. مشارکت حداکثری، اولین هدف ماست. البته دنبال این هستیم که یک رئیس جمهور صالح یا اصلحی هم انتخاب شود. من عین جمله ایشان را در نطق ۲۲ بهمن به مردم گفتم. گفتم آقا نظرشان این است. خود ایشان هم در سخنرانی باز تصریح فرمودند که برای من هدف اول و مهم‌تر، مشارکت حداکثری مردم است. مردم پای صندوق بیایند. مشارکت حداکثری با شعار درست نمی‌شود. دائم بگوییم مشارکت حداکثری، صدا و سیما هم دائم برود با مردم مصاحبه کند، بیاورد و پخش کند و می‌گوید مشارکت حداکثری.

مشارکت حداکثری لوازم دارد، باید به لوازم آن متعهد باشیم. یک طرف آن دولت است. دولت مجری انتخابات است. در موقع ثبت‌نام که اولین قدم بود، به وزیر کشور نامه نوشتم و تأکید کردم که به مُرّ قانون عمل کند و هر که برای ثبت‌نام می‌آید طبق قانون ثبت نام کنید.

اگر این دستور را نداده بودم و اگر وزارت کشور عمل نکرده بود، بلواها و دعواهایی در خود وزارت کشور داشتیم. طرف می‌آمد ثبت‌نام کند، می‌گفتند سن شما ۲،۳ روز به چهل سال مانده است، یک روز از ۷۵ گذشته. اگر می‌خواستند اینجوری کنند، دعوا می‌شد. طرف می‌آمد می‌گفت بر مبنای چه قانونی؟ قانون را به من نشان بده. تو باید مجری قانون باشی چیز دیگری نداریم.

الحمدالله وزارت کشور به قانون عمل کرد. مردم آمدند و ثبت نام کردند و اینجا مشارکت حداکثری را مراعات کردیم و ایستادگی کردیم. در مراحل بعد هم آنجایی که به عهده دولت است باز همان رویه را مراعات خواهد کرد.

آمدیم به وزارت کشور گفتیم بخاطر کرونا، سلامت مردم، صندوق‌ها را اضافه کنیم. حدود ۱۰ هزار صندوق اضافه کردیم. حتی وزیر محترم کشور آمده در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح کرده که بخاطر حفظ سلامت مردم زمان انتخابات را مقداری اضافه کنیم.

خدا نکند روزی مردم احساس کنند ما به آنها بی اعتماد هستیم و می خواهیم بدون آنها یا برای آنها تصمیم بگیریم

حتی ایشان پیشنهادشان ۲ ساعت بود. یعنی از ۷ شروع شود و از آن طرف تا ساعت یک بامداد. در جلسه پیشنهاد شد که این ۲ ساعت، ۳ ساعت بشود. یعنی از ۷ صبح تا ۲ بعد از نیمه شب که تا اوایل روز بعد می‌شود. ۳ ساعت به زمان انتخابات اضافه شد برای اینکه مردم راحت‌تر بیایند پای صندوق‌ انتخابات. تمام تلاش‌مان را برای واکسیناسیون بکار گرفتیم، برای اینکه مردم اعتماد کنند و پای صندوق بیایند. همه تلاش را بکار گرفتیم برای اینکه موج ۴ کرونا را خاموش کنیم تا مردم اعتماد کنند.

تصمیماتی که در ستاد گرفتیم در تبلیغات برای این بود که مواجه با موج پنجم نشویم که مردم در روزهای آخر، هفته آخر وقتی نزدیک بیست و هشتم می‌شویم، همه با خیال راحت بگویند فردا یا پس فردا می‌رویم پای صندوق و رأی می‌دهیم.

آنچه به عنوان یک وظیفه بزرگ که بر عهده دولت بوده انجام داده و انجام خواهد داد. ما اصلاً به فکر این نیستیم که چه کسی رئیس جمهور بشود، به هر که مردم می‌خواهند رأی بدهند، هر که مردم صلاح دیدند، اما برای ما یک انتخابات شکوهمند مهم است. یعنی همه حس کنند، انتخابات است. همه حس کنند پای صندوق انتخابات می‌روند، همه حس کنند آن رأی آنهاست که امروز کسی را انتخاب می‌کند و این مسأله خیلی مهم است.

یک مرحله هم مرحله احراز صلاحیت‌ها است. این مرحله به عهده دولت نیست. در واقع یک نهاد دیگری است که البته نهاد مهمی است. آنها تصمیم می‌گیرند، می‌نشینند، بحث می‌کنند. اینکه مقدمات این تصمیم‌شان از کجا می‌آید، چه جوری تصمیم‌سازی می‌شود، اینها بحث‌های جداگانه‌ای دارد و الان مورد بحث ما نیست. اما به هر حال در اختیار دولت نیست و یک نهاد مستقلی است. خودش می‌نشیند بحث و بررسی می‌کند و تصمیم می‌گیرد و تصمیم گرفته است.

تصمیمی که عصر روز دوشنبه از سوی شورای محترم نگهبان از آن مطلع شدیم و بعد شب همان روز صریح‌تر برای ما روشن و واضح شد و معلوم شد چه کسانی مدنظر هستند، خیلی از سیاسیون و ماها، دلمان می‌خواست یک شرایطی می‌شد، فرصت بیشتری شورای محترم نگهبان می‌داد و افراد دیگری اضافه می‌شدند. یک ترکیبی می‌شد.

اصل و جان انتخابات، رقابت است. اگر این جان را از انتخابات بگیرید، می‌شود کالبد بی‌جان و می‌افتد. اصلش این است، یعنی یک رقابت فشرده باید باشد تا بتواند یک انتخابات واقعی را شکل دهد.

دولت در این زمینه کار زیادی نمی‌توانست انجام دهد. البته من نسبت به اصل ۱۱۳ حتماً متذکر هستم و اشکال دارم، منتها اصل ۱۱۳ را هر وقت ما به شورای محترم نگهبان می‌نویسیم آنها یک تفسیری از اصل ۱۱۳ دارند که طبق آن تفسیر می‌گویند شما نمی‌توانید به ما تذکر دهید.

و لذا به ناچار دیروز خدمت مقام معظم رهبری نامه‌ای فرستادم و آنچه در ذهن من بود، این بود که اگر ایشان بتوانند در این زمینه کمکی انجام دهد.

البته ایشان هم هر طور که مصلحت می‌دانند، به هر حال مصالح کشور است. کار را شورای نگهبان انجام می‌دهد، آقا هم معمولاً در دوره‌های گذشته کمتر وارد شدند، البته موردی بوده که ایشان فرد یا افرادی را با دستور و حکم حکومتی اضافه کردند، ولی این مربوط به مصلحت خود ایشان است. آنچه که ما می‌توانستیم انجام دهیم درخواست و تقاضا از ایشان بود و اگر ایشان صلاح و مصلحت می‌دانند در این زمینه اقدامی بفرمایند. این مساله برای ما بسیار مهم است.

اینجا می‌خواهم به نکته‌ای تاکید کنم. ممکن است ما گله و شکایت و نظری داشته باشیم. من هر چه فکر می‌کنم صندوق آرا را نمی‌توانیم رها کنیم، شما می‌خواهید جای آن چه چیزی بگذارید؟ مثلا صندوق آرا نه، چه چیزی؟ خیلی خطرناک است، اصلا اینکه صندوق آرا دیگر کارایی ندارد. اگر نظام ما در این ۴۲ سال در تمام فراز و نشیب‌ها حفظ شده و قدرتمند در برابر خارجی ایستاده، در برابر توطئه محکم ایستاده، خیلی چیزها موثر بوده است. حضور و فداکاری مردم بوده، اما این صندوق یک رمز بسیار بزرگی بوده برای اینکه مردم بگویند اگر ما اشکال و شکایتی داریم و می‌خواهیم تغییری ایجاد کنیم از طریق صندوق. ۴ سال دیگر پای صندوق می‌رویم و فرد دیگری و برنامه دیگری را برمی‌گزینیم و انتخاب می‌کنیم.

ببینید:

فیلم/ روحانی: نقد و انتقاد آزاد است

این مساله صندوق بسیار مهم است و این را باید مدنظر قرار دهیم. در این جهت خواهش می‌کنم همه مردم، همه مردم عزیز ما در سراسر کشور این نکته مهم و این مساله مهم را مدنظر قرار دهند. البته نقد و انتقاد از هر کس و از هر نهاد در کشور آزاد است، تخریب نه، تضعیف نه، ولی انتقاد و نقد آزاد است. خودِ مقام معظم رهبری چندین نوبت فرمودند از خودِ من هم کسی بخواهد انتقاد کند، می‌تواند انتقاد کند. می‌توانیم انتقاد کنیم، می‌توانیم درخواست شفافیت از هر نهادی کنیم، بگوییم برای مردم توضیح دهید. اگر سوالی در ذهن مردم است، پاسخ به سوال مردم اشکالی ندارد. اگر سوالی در ذهن مردم شکل گرفته آن سوالی که در ذهن مردم هست یا حتی با زبان و قلم بیان می‌کنند، باید بتوانیم به آن سوالات پاسخ دهیم، چون هدف مهم ما این است که این نظام، این وحدت، این انسجام، این وحدت ملی، این وفاق، این قدرت و امنیت ملی حفظ شود. این برای ما اصل است و آن اصل را نباید فراموش کنیم و از دست بدهیم.

دولت با همه توان به مسئولیت قانونی خود درمورد انتخابات ۱۴۰۰ عمل خواهد کرد

در عین حال دولت با همه توان و با همه وجود شاید به عنوان آخرین مسئولیت بزرگ خود اجرای انتخابات سال ۱۴۰۰ را انجام خواهد داد. به هر حال مسائل و وظایف مهمی الان بر دوش داریم که اینها هم‌زمان هم هست و باید انجام دهیم.

ما در زمینه تحریم یک وظیفه بسیار مهم بر دوش داریم که باید انجام دهیم. الحمدالله مذاکره کنندگان ما بسیار قاطع، متین و حساب شده در وین مذاکره می‌کنند. همه ملت هم باید از افرادی که به نمایندگی از طرف دولت و ملت در خط مقدم هستند حمایت کنند و حمایت هم خواهند کرد. آنها کار خودشان را انجام می‌دهند و پیشرفت آنها قابل ملاحظه است.

ما در مسائل اساسی و مهم با ۱+۵ به توافق رسیدیم. البته مواردی هم هست که بحث می‌کنیم و این موارد هم قابل حل است. آن اصولی هم که مقام معظم رهبری به عنوان سیاست‌های کلی مطرح فرمودند آن اصول هم همیشه مدنظر ما و مدنظر مذاکره کنندگان ما در وین هست. آن اصول این است که همه آنچه تعهد آنهاست باید به کامل تعهدات خودشان را انجام دهند. آنچه هم که تعهد ما هست انجام خواهیم داد، منتها به خاطر بدعهدی آمریکا در این مدت سه سال و نیم، ایشان فرمودند اول آمریکا انجام بدهد تا ببینیم واقعا مجری هست، انجام می‌دهد. وقتی انجام داد و دیدیم درست است؛ ما هم انجام می‌دهیم. این هم ساز و کارش خیلی پیچیده نیست و می‌شود به صورتی آن را سامان داد که آمریکا شروع کند.

البته حتما باید آمریکا آغازکننده باشد، یعنی نباید آمریکایی‌ها شک کنند. آنها باید آغاز کنند و ما چک می‌کنیم، بررسی می‌کنیم و من هم عمده وزارتخانه‌ها یا مسئولینی که در این زمینه مسئولیت دارند، مثل وزارت نفت، وزارت راه، وزارت صمت، بانک مرکزی به آنها دستور داده شده بررسی‌های زیادی کردند، به من نامه رسمی نوشتند و بنابراین راه و مسیر آن به نظرم خیلی پیچیده نیست و می‌توانیم عبور کنیم. این یکی از مسائل مهم دولت دوازدهم است.

من اینجا بر این نکته تاکید کنم. دولت در سال ۹۲ تا ۹۴ برجام را ایجاد کرد. ایجاد مال دولت یازدهم است. و از اواخر سال ۹۴، ۹۵ و ۹۶ تا اردیبهشت ۹۷ ما از این برجام استفاده و بهره‌برداری کردیم. این مساله ایجاد بود. در سال ۹۷ شری در آمریکا به نام ترامپ بود که تحت تاثیر صهیونیست‌ها، تندروها، ارتجاع منطقه، احمقامه آمد از یک توافق بسیار مهم خارج شد. هر یک از سران دنیا همین الان هم با من صحبت می‌کنند، همین روز دوشنبه هم با آقای شی‌جین پینگ رئیس جمهور محترم چین صحبت می‌کردم، ایشان دو مرتبه تاکید کرد و گفت یکی از توافقات بسیار مهم بین‌المللی برجام است و باید همه برای حفظ آن تلاش کنیم. همه در دنیا قبول دارند که این یک چارچوب بسیار مهم برای همکاری، تعامل و امنیت منطقه و ملی است و همه این را به خوبی قبول دارند.

این در دولت یازدهم شروع شد و در دولت دوازدهم که این شر آمد و از این توافق خارج شد، هدف دولت ابقاء برجام بود. آنجا ایجاد بود و اینجا ابقاء، برای اینکه اگر برجام به طور کامل از بین می‌رفت، به همه آن قطعنامه‌های فصل هفتم شورای امنیت برمی‌گشتیم. حقوقدانان و سیاسی‌های کشور به خوبی می‌دانند این یعنی چه ولی ما نگذاشتیم. ترامپ می‌خواست این کار را بکند. اولین شکست ترامپ این بود. او می‌خواست خارج شود و در نتیجه ما هم خارج شویم و به شورای امنیت برویم و خودش موضوع را رها کند و بگوید من رفتم، شما می‌دانید و شورای امنیت؛ ما نگذاشتیم این کار انجام بگیرد.

ابقاء برجام بسیار مهم بود. همین الان که مذاکره می‌کنیم، مذاکره الان ما با مذاکره سال ۹۲ فرق می‌کند. نمی‌دانم چه تعبیری کنم که تعبیر دقیقی باشد. سال ۹۲ شرایطی بود که طرف دستِ بالا را داشت. یعنی ۶ تا  ۷ تا قطعنامه شورای امنیت در دست او بود و ما که به مذاکره رفته بودیم دستمان خالی بود. او دست بالاتر داشت. از لحاظ حقوقی- سیاسی عرض می‌کنم، اما با آن سختی ایستادیم تا این توافق انجام گرفت.

الان بالعکس است. الان ما دست بالا را داریم و آنها دست بالا ندارند. آنها تخلف کردند، آنها خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ عمل کردند، آنها خلاف توافق هفت کشور عمل کردند، ما دست بالا داریم. الان هم درباره برجام بحث نمی‌کنیم، اصلا برجام بحث ندارد. همه قبول دارند که برجام، برجام است. بحث سرِ اجرا است. بحث سر این است که چطور آمریکا برگردد، چطور تعهدات خود را انجام دهد، چطور تحریم را بردارد، چطور ما قبول کنیم، چطور اجازه دهیم او به برجام برگردد؟ ما دست بالا داریم و الان با افتخار مذاکره می‌کنیم.

آن روز در سال ۹۲ که مذاکره می‌کردیم، چند ضربه اساسی با قطعنامه به ما زده بودند و مجروح بودیم و آنجا برای مذاکره رفتیم. الان به عنوان پیروز مذاکره می‌کنیم. در این سه سال و نیم پیروز شدیم. ملت ما با صبر و مقاومت خود تمام توطئه‌های آنها را خنثی کرد و آنها هر کاری از لحاظ سیاسی علیه ما انجام بدهند، شکست خورده هستند. پس ما در دولت دوازدهم برجام را ابقاء کردیم و الان چه کار می‌کنیم؟ الان برجام را احیا می‌کنیم. ایجاد برجام، ابقاء برجام و احیای برجام. الان ما در مرحله احیای برجام هستیم. برجام الان در یک شرایطی است که ما به راحتی می‌توانیم قدم‌های بعدی را طی کنیم و تمام کنیم.

من افتخار می‌کنم که دولت دوازدهم به عهدی که به مردم کرده بود وفا کرده است. همه چیز امروز برای توافق آماده است. با قدرت هم مذاکره می‌کنیم و این یکی از وظایف بزرگ ما بود. البته در کنار آن باید مساله کرونا را به جایی برسانیم. گفتم دلم می‌خواهد وقتی دولت سیزدهم آغاز می‌شود در مساله تحریم و کرونا همه تکلیف روشن شده باشد. در کرونا هم انشاءالله شرایط ما کاملا در خرداد و تیر عوض می‌شود. یعنی با واکسیناسیونی که انجام می‌گیرد، آرامش کاملی در مساله کرونا خواهیم داشت و در مساله طرح‌هایی که باید انجام بدهیم، طرح‌های زیربنایی و عمرانی که باید انجام دهیم هم با قدرت حرکت خواهیم کرد.

خدمت مردم عزیز ایران می‌گویم، بنده حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان برای طرح‌های استانی و ملی در سفرهای استانی عهد کردم و به مردم گفتم انجام می‌دهم. از این ۴۷، ۴۸ هزار میلیارد تومان الان ۶۹ هزار میلیارد تومان پرداخت کردیم. ما به عهدمان وفا کردیم. اگر در استانی رفتیم و گفتیم این کارها را انجام می‌دهیم، انجام دادیم. هر پولی که قول دادیم، دادیم و اضافه بر آن هم دادیم. البته اجرای بعضی از طرح‌ها گاهی با مشکلات بیشتر توام می‌شود ولی تعهد مالی خود را انجام دادیم و تعهد اجرایی‌مان را هم انجام می‌دهیم و پیش می‌رویم.

و نکته آخر اینکه، خدمت وزرا، همه استانداران، همه فرمانداران، تمام کارگزاران می‌گویم که این مسائل مهمی که امروز می‌گذرد هیچ نباید ما را در انجام وظیفه‌مان سست کند. ما تا روز آخر، حدود ۷۰ روز، ۶۹ روز دیگر فرصت داریم، ۶۹ روز دیگر مسئول هستیم و تا لحظه آخر، تا ساعت آخر همه باید تلاش کنیم. همه باید کار کنیم. وظیفه ماست و باید تلاش کنیم. انتخابات هم انشاء‌الله آنچه را قانون گفته است، به حول و قوه الهی انجام می‌دهیم. وزارت کشور ما با تمام قدرت به مردم تضمین می‌دهد که امانت مردم را مراعات خواهد کرد و نخواهد گذاشت یک رای بالا و پایین شود. اینها وظیفه ماست و انشاءالله دنبال می‌کنیم و انجام می‌دهیم و به پایان می‌رسانیم. اما این وسط گاهی مشکلاتی پیش می‌آید. مثلا این چند روز راجع به برق مردم دچار مشکل شدند. خوشحال شدم از اینکه وزیر نیرو رسماً از مردم عذرخواهی کرد. ما هر جا قصور داریم، باید از مردم عذرخواهی کنیم، برویم به مردم بگوییم.

مردم دچار مشکل شدند، البته دلیل آن را همه مردم می‌دانند. خشکسالی امسال یکی از ریشه‌های مهم مساله است. معمولا مصرف برق در هر سال نسبت به سال قبل یک درصد، دو درصد اضافه می‌شود، یک دفعه امسال نسبت به پارسال ۲۰ درصد اضافه شده است و این یک فشار فوق‌العاده‌ای به وزارت نیرو آورده است.

در عین حال همه توان خود را به کار گرفتیم که انشاءالله اولا بتوانیم این وضعیت را حفظ کنیم و اگر خدای ناکرده یک کمبودی هم بود، وزارت نیرو از قبل با دقت به مردم اعلام کند. بر فرض هم روزی ناچار شدیم خاموشی بدهیم، همه بدانند از این ساعت تا آن ساعت و دچار سرگردانی و مشکل نشوند.

نیروگاه اتمی ما هم به مدار آمده و انشاءالله در روزهای آینده به حداکثر ظرفیت می‌رسد و برخی از نیروگاه‌های دیگری هم که در دست تعمیر است به مدار خواهد آمد. همه تلاش خود را انجام خواهیم داد. مردم بدانند که همین حالا می‌توانیم تولید برق آبی خود را بالا ببریم، اما اثر آن این است که باید آب بیشتری را رها کنیم و لذا برای تابستان مشکل پیدا می‌کنیم. الان می‌توانیم تولید برق آبی را بالا ببریم، ولی چه می‌شود؟ نمی‌توانیم به خاطر تابستان این کار را بکنیم، به خاطر اینکه به خاطر خشکسالی امسال سدهای ما شرایط قبل را ندارد.

و از آن طرف هم همه مردم باید با دولت همکاری کنند. همه در کنار هم باشیم.

 استخراج رمزارزها تا پایان شهریور باید تعطیل شود

البته درباره این مساله رمزارزها خیلی بحث شد. مصرف واحدهای مجاز اینها حدود ۳۰۰ مگاوات است و خیلی نیست ولی مصرف برق غیرمجاز آنها خیلی زیاد است. ۲ هزار مگاوات برق مصرف می‌کنند. هر کسی گوشه‌ای ماینری برداشته است و ۲تا، ۵ تا، ۱۰ تا کنار هم آنجا بیت کوین تولید می‌کند، رمز ارز تولید می‌کند. در این شرایط هم وزارت صمت هم وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت ارتباطات، همه موظف هستند، فعالیت‌های مرتبط با استخراج رمزارز را تا پایان شهریور تعطیل کنند. بنابراین از امروز هر که این کار را می‌کند، غیرمجاز است. حتی آنهایی که مجاز بودند، دیگر تا پایان شهریور غیرمجاز هستند، تا ما از این مساله بگذریم و انشاءالله شرایط بهتری برای مردم و در زندگی مردم فراهم شود.

ببینید:

فیلم/ روحانی: استخراج رمز ارز تا پایان شهریور غیرمجاز است

آماری هم وزیر اقتصاد چند روز پیش در دولت داد. خیلی مهم بود و آن اینکه صادرات غیرنفتی کشور در دو ماهه ابتدایی امسال نسبت به پارسال ۴۸ درصد بیشتر شده است. من اشکال کردم و گفتم پارسال وضع کرونا بود، یعنی وقتی مقایسه می‌کنیم ۱۴۰۰ را با ۹۹، گفتم شما با ۹۸ مقایسه کنید. با ۹۸ هم مقایسه کردند ۲۵ درصد رشد داشت. در سال ۹۸ در فروردین و اردیبهشت مشکلی نداشتیم و کرونا برای آخر سال ۹۸ است. نسبت به دو ماهه ابتدایی سال ۹۸ هم ۲۵ درصد رشد داریم. بنابراین این به معنای این است که دولت و بخش خصوصی با همه توان فعال و در مسیر حرکت هستند.

تشکر و سپاسگزاری می‌کنم از همه بخش‌های خصوصی، عمومی، دولتی، غیردولتی که تلاش می‌کنند و انشاءالله فرمایش مقام معظم رهبری برای جهش تولید و همچنین مانع‌زدایی و پشتیبانی از تولید را به حول و قوه الهی دنبال خواهیم کرد.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 90
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 25
  • IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    91 2
    به زد و بند عادت کردن، در مورد رهبر چه فکری با خودش کرده که توقع دخالت ایشان را داشته. حسن بس کن دیگه برو یک بار هم شما نباشید چقدر صندلی دوست دارید آخه
    • IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      85 0
      وی ادامه داد: نقد از هر کس و هر نهاد آزاد است.(غیر از شخص رییس جمهور)
    • IR ۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      18 3
      هر طور فکر می‌کنم صندوق آرا را نمی‌توان رها کرد............خدا به داد برسه واین آخرهاش ،بازی سرمون در نیاره ،صلوات.
    • DE ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      16 0
      تیم مذاکره کننده دارای تعداد زیادی جاسوس (دری اصفهانی، شعبانی، موسویان، ...) بوده ، این تیم مذاکره کننده خدمت به نظام و مذاکره را بلد نبوده و نیستند و برای لغو "یوترن" و "ایسا" اصلاً در مذاکرات اقدامی نکرده اند. مجلس باید برای جلوگیری از ایجاد خسارات بیشتر اجازه مذاکره بعدی را از اینها سلب کند تا بیشتر از این به مردم و کشور خسارت نزنند.
    • DE ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      24 0
      مسئولی که فقط کارش شده التماس برای مذاکره و برای بستر سازی مذاکرات گرانی راه می اندازد اصلاً صلاحیت مدیریت کشور را ندارد.
    • DE ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      22 0
      صادق خرازی: نتیجه فکر اقتصادی دولت روحانی تعطیلی واحد‌های صنعتی شد.
    • DE ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      31 0
      لعنت بر دروغگوهایی که امضای کری را تضمین اعلام کردند.
    • حجت MD ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      22 0
      مردم باید بگویند که تو به عهدت وفا کردی نه خودت
    • IR ۱۶:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      17 0
      نمونه فابریک شارلاتانیسم سیاسی!
  • GB ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    71 3
    خواهشا سکوت نمایید دولت شما تمام شد مردم راباتورم کرانی بدبخت بیچاره کردید
    • DE ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      23 0
      به قول خود جان کری اگر برجام نبود دیوار تحریم های ضد ایرانی فرو ریخته بود. برجام دستاورد اصلاح طلبان موجب افزایش عمر تحریم ها شد . فساد اقتصادی مهدی جهانگیری و حسین فریدون و داماد شریعتمداری و دختر نعمتزاده و دختر مظلوم وزیر آموزش پرورش قاچاقچی و .... ثابت میکند شرایط فعلی ایجاد شده با برجام برای اصلاح طلبان کاسبان تحریم بسیار مناسب برای رانت خواری و سوء استفاده هایشان بوده است.
  • IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    69 0
    مسبب رد صلاحیت ها خودتون هستین بعد روزگاری رو برای انتخابات جدید بجا گذاشتین
    • DE ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      21 0
      مجلس طرحی بدهد که تیم مذاکره کننده و نمایندگان مجلس تصویب کننده 20 دقیقه ای برجام، تا چند سال بعد پایان کار دولت ممنوع الخروج شوند تا اول جواب خساراتی که با برجام به کشور وارد کردند را در دادگاه بدهند.
    • DE ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      15 0
      بفرمایید اینهمه جاسوس را در تیم مذاکرات چطوری جا دادید؟ چرا گاندو را برای افشا نشدن فسادتان توقیف و سانسور کردید؟ چرا هر جا شما هستید جاسوسها از سر و رویتان می ریزند؟
    • DE ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      11 0
      آقای روحانی رسماً اعلام کنید که نتیجه مذاکره مخفی ظریف با کری در واتیکان چی بوه که بعد از آن ، دولت هم گرانی های گسترده را براه انداخته هم با خاموشی های مکرر و عمدی برق باعث فوت تعداد زیادی از بیماران کرونایی بدلیل قطع برق دستگاه ونتیلاتور شده است. آیا این ایجاد مزاحمتها برای مردم بدرخواست جان کری در مذاکره مخفی ظریف با کری در واتیکان انجام شده است ؟
  • US ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    72 3
    با اینکه از رد شدن سعید محمد ناراحتم ولی نباید هیچ افسادطلبی تایید بشه اینها با دشمنان مرزبندی نکردن و مردم رو هم بدبخت کردن.برای قشر خاکستری هم اگه سعید محمد و یکی دوتا دیگه برگردن تو صحنه خوب میشه وگرنه که ما انقلابیها پشت سر رهبر عزیزمون هستیم هرجور باشه
    • IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      9 46
      سعید محمد میتونه ۸۰ میلیون ایرانی را در یک سرزمین وسیع، اداره کنه؟ با کدوم سابقه مدیریتی و سیاسی؟ فکر کردی کشور یک پادگانه؟ کشور نیاز به افراد با کارنامه داره نه شومن
    • محمود رضا IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      47 8
      بله می تونه بعدم اگر همین پادگانی ها نبودند الان کشور ت صد بار تجزیه شده بود ‌
    • IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      18 4
      در پاسخ به اون دوست عصبی و با ذهن دستکاری شده توسط جماعت لیبرال.....پادگان اون جایی هست که ذهن معیوب شما رو شستشو دادن. اگر کارنامه سیاسی و مدیریتی سعید محمد برات مجهوله ، مشکل خودتی که نفهمیدی این ادم چه کارهایی کرده. نفهمیدی که پالایشگاه خلیج فارس از کجا اومد. نفهمیدی که نفت در شرایط تحریم چگونه فروش رفت. نفهمیدی که در دور زدن تحریمها ، دولت فشل روحانی عددی نیست و این نهادهای سازندگی چون قرارگاه هستند که کارنامه ارایه میکنند... بچه جان ، برو پای درس و مشقت و این فضولیها در حد تو نیست
    • IR ۱۴:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      14 0
      نیز این حضرات با سابقه سیاسی الان شق القمر کردن
    • IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      3 3
      بااینکه همه ازروحانی دل خوشی نداریم ومردم رابیچاره کرداما باادبیات بدوسخیفی که ازخوانندگان شمادرموردحمایت ازاصولگراها وفحشهایی که به جناح رقیب میدن میبینم بایدافسوس خوردبرای کسانیکه انتقادبه وضع موجوددارندوهیچ چشم اندازروشنی باانتخاب کاندیدجناح شما که بامشارکت حداقلی مردم ازحالا مشخصه نمی بینیم تاکی جنگ ودعوا وحرف ناسزاایاتربیت دینی وانسانی همینه؟
  • IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    32 1
    لعنت به هر چی مزدور در هر لباسی فتنه ای عظیم در راهه
  • IR ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    6 20
    کلا به شرایط بد بینم . خروج رئیسی از قوه قضاییه علیرغم عدم تایید صلاحیت ها کار اشتباهیه . آقای رئیسی عزیز آقای جلیلی هم تفکرات شما را داره خواهشا به خاطر جلوگیری از نقشه این اصلاح طلبهای پلید به قوه قضائیه برگردید
    • DE ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      7 4
      نتانیاهو: اصلاح طلبان بزرگترین سرمایه اسرائیل در ایران هستند. گاندو وجود جاسوسان متعدد در تیم مذاکره کننده و ناسالم بودن تیم مذاکره کننده را افشا کرد و سانسور و توقیف گاندو که توقیف پخش آن مخالف خواست مردم بود نشان داد که این تیم مذاکره کننده پشت پرده هایی با دشمنان کشور دارد که از افشای آن در گاندو وحشت دارد.
    • IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      4 2
      چقدر دلسوز قوه قضائیه شدین همتون! آره شما گفتین و همه هم باور کردن!!
  • مرادی IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    25 0
    هیچ به عهدت عمل نکردی فقط راه وشیوهعثمان را عمل کردی ثروتمند ثروتمند تر فقرا فقیرتر کردی وکشور دست دلال دادی تا پدر مردم دراورد خدا انشا الله از سر تقصیر ت نگذرد
  • IR ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    10 0
    فقط ،برووووووووووووووووووو .............
  • محمدایوب IR ۱۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    5 0
    هرچی فکر میکنم چی به این بگم. حالم ازش بهم میخوره تن آدمی شریف است به جان آدمیت نه همین لباس ....است نشان روحانیت.
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    10 4
    تو کی هستی که بخوای اعتراض کنی؟ چه برسه بخوای نامه بفرستی برای رهبر معظم انقلاب.
    • CA ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      2 1
      رئیس جمهور؟
  • IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    15 1
    جناب رئیس جمهور امروز فرمودند: من افتخار می‌کنم دولت به عهدی که با مردم بست وفا کرد.  جناب رئیس جمهور،ازکدامین وفای عهدمی فرمایید؟ 💠 ازعهدی که آنچنان رونق اقتصادی ایجادکنم تا مردم به ۴۵ هزارتومان یارانه نیازنداشته باشند... 💠 ازعهدی که تمامی تحریم ها بالمررررررررره لغو خواهد شد. 💠 ازعهدی که قیمت های کالاهای اساسی را چندصدبرابر گران کردید 💠 ازعهدی که به نساختن مسکن مهرافتخارنمودید،وآن را قوطی کبریت خواندید ولی خود هیچ کاری نکردید وامروز خریدن همان قوطی کبریت نه برای جوانان بیکار،بلکه حتی برای کارمندان دولت،یک آرزو شده است، 💠 ازعهدی که گوشی تلفن همراه را به قیمت خودرو،خوورو را به قیمت مسکن،مسکن را به فلک الافلاک رسانید ودست نایافتی نمودید. 💠 ازعهدی که گفتید دوبیل داشتیم یکی به کمرتحریم ودیگری به کمر کرونا زدیم، اما غافل ازآنکه هردوبیل بر کمر واعتماد ومعیشت مردم زده شد. 💠🔷 جناب روحانی ازکدامین وفا،سخن می گویید؟ شما که همه چیزرا روز جمعه متوجه می شوید! 💠🔷 جناب روحانی،مگرنه این است که حتی دردم انتخابات هم دست ازسرمردم بر نمی دارید،گرانی نان،روغن،حبوبات وخودرو...... 💠 جناب روحانی،وفای عهدتان پیشکش،مارا به خیرتو امید نیست شر مرسان.
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 7
    تنهاشخصی که میتونست مملکت روازاین فلاکت دربیاره جناب آقای احمدی نژاد بودن باردصلاحیت ایشان مطمئن باشید که وضع مملکت بدترازاین خواهدشدحالامیبینید
  • DE ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    8 0
    ایشون با وجود اعتراف دری اصفهانی جاسوس هسته ای هنوز ادعا داره دری اصفهانی جاسوس نیست. چرا؟
  • IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    9 0
    منظور جنابتان با عهدی که بستید افزایش بیش از ۶۰۰ درصدی قیمت مسکن پراید ۱۳۰ م دلار ۲۵ هزار ت بود.مردم چی در نظر میگیرید؟
  • IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    9 0
    آقای دکتر روحانی تورا به پیر و پیغمبر این جسد متعفن برجام را رها کنید - مگر قبل از برجام وضع ما چی بود - چرا صورت مسئله ساختگی درست می کنید اگر شورای امنیت می خواهد منافع ایران را تهدید و تخریب کند آن شورا چه ارزش وجودی دارد -شورا ی امنیت با لبخند و تایید غلطهای آمریکا که آمریکا رئیس اصلی و مدیرکل شورای امنیت است - این قدر اعصاب مردم را کلمه کریح برجام گیت تخریب نکنید هزاران راه برای پیشرفت کشوررا رها کرده اید چسبیده اید به برجام برجام برجام مردم حتی کلمه برجام نیز متنفرند
  • mojtaba SE ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    13 1
    نامه چی نوشتی؟؟مگه فرقی هست بین همتی و کل قوم تسلیم طلب و تو تاریخ مصرف گذشته..؟ نماینده تون هست دیگه.چه زری میزنی
  • DE ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    12 0
    امام همیشه توصیه می‌کردند میزان رای ملت است و مردم ولی نعمت ما هستند. همه ما را مردم به اینجا رساندند. ما چه بودیم ما یک طلبه ساده بودیم. مردم ۹۸ درصد به جمهوری اسلامی رای دادند. چرا این ۹۸ درصد مانند صندوق دولت و بیت المال و جیب مردم و محبوبیت غربگداها و منابع و ذخیره کشور و پست های کشور از صاحبان اصلی آنها آب می‌رود؟ خب پیداست با برجام همه قولهایی که به مردم داده بودیم وفا شد و تحریمها در یک روز قلمبه ای لق شد و آب آشامیدنی اومد همه چیز آب شد. ماطلبه ای ساده بیشتر نبودیم در اینترنت فیلمهای 40 سال پیش ما را ببینید فکر میکردیم گاز که میدی طایر زاپاس هم میچرخد . ولی حضرت امام رض قرنها از ما جلو بود و چیزهایی را که الان اتفاق می افتد ایشون همه اش را پیش بینی کرده بودند. وصیت نامه حضرت امام رض از پیشرفته ترین و دقیقترین سفارشات به مسئولین است ولی کو گوش شنوا.اگر رهبری حضرت آقا نبود الان خیلی از رفقاتون داشتند کفش داعش را واکس میزدند.
  • IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    5 0
    کاش اجازه میدادند من جواب شما را در خصوص عدم صلاحیت عزیزان دلت جهانگیری و لاریجانی را بدم!!!!!!مخصوصا اون دم دلاری را!!!!!!!!
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    11 0
    انشاالله که دیگه از این دولتها نبینیم هرگز
  • مقدس IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    8 1
    حرفهای این شیخ فقط جنگ روانی و فریب اذهان و آدرس غلط دادن و مشغول کردن مردم و مجلس به چرندیات بی ارزش خودشون هست ، ربیعی و واعظی و نوبخت دارند در این روزهای آخر حسابی چپاولگری و جابجائی اعتبارات و پول پاشی هدفمند برای عدم مشارکت مردم و مهندسی انتخابات و سناریو سازی و فتنه گری می‌کند حواستان حسابی جمع باشد ،
  • کامران IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    10 0
    تو خودت عامل کاهش مشارکتی
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    10 0
    ای درود بر روانت که در توهمات عظیم مستغرق گشته
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    11 0
    ای حسن ا ساقی خویش بر ما معرفی بنمای
  • طاها IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    9 0
    شما اول به خودت نقد داشته باش، بقیه پیشکش
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    10 0
    به مردم تعهد داده بودی که هر روز فقیرترشون کنی؟ قول داده بودی هر کالاها گرون تر میشه؟قول صف مرغ و گوشت و روغن و... را داده بودی؟قول تورم بالای 50درصد را داده بودی؟
  • IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    6 0
    چه برنامه ای برای رهبر معظم دارند خداوند ایشان و مردم را از بلا و فتنه محفوظ بدارد ..
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    7 0
    جناب حسن آقا پس چرا در هشت سال گذشته هر کس شمارا نقد کرد بهش توهین کردین؟؟؟؟ یه عده را هم به دادگاه کشاندین. یعنی از تو زغال فروش تر در عالم نداریم
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    8 0
    از چه داره حرف می زنه
  • IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    8 0
    دیگه دارم یقین پیدا می کنم این مردک یه چیزی مصرف می کنه خیلی توهم می زنه
  • بی طرف IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    9 0
    این چی میزنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟دولت به عهد خود وفا کرد...می خواست جوری رونق اقتصادی درست کنه که ملت یارانه نگیرن در صد روز میخواست با چند تا کلید مشکلات تحریم .بیکاری ..ازدواج ...مسکن ...خودرو حل کنه حداقل دم رفتنی از ملت عذر خواهی کن.
  • IR ۱۴:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    6 0
    از چی داره حرف می زنه؟
  • مسعود دیپلمات IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    11 0
    جواب ابلهان . . . خاموشی است!
  • IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    6 0
    سقوط نئولیبرالها فقط در ایران اتفاق نمی افتد . باطل محکوم به فنا است.
  • IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    4 0
    جناب، امام فرمود میزان رای ملت است ولی با التماس گفت این لیبرالها را بریزید دور!!! حضور با شکوه در انتخابات مطلوب است ولی تو ملت را از همه چیز نا امید کردی بیچاره کردی من نمیدانم با چه روئی میگی به همه وعده ها عمل کردی نکنه به آمریکا وعده دادی بودی ملت را بیچاره کنی و وفا کردی
  • وطن پرست DE ۱۶:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 0
    بین این همه کامنت دیده نخواهد شد ولی حقیقتا دم شورای نگهبان گرم.. نگران مشارکت مردمی هم نباشید. اصلاحطلب ها ادعای حداکثری دارن ولی همیشه به حداقل قانع می شن. یک دوره دیگه هم همین طوری اقدام بشه چنان از گزینه هایی مثل مهرعلیزاده حمایت می کنن که باورتون هم نمی شه.
  • پیمان IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    5 0
    نیازی به نوشتن این نامه بلند و بالا نیست ،اگر بارد صلاحیت دوستانتان مخالفید طبق گفته خودت و همانطور که میدانی مربوط به شورای نگهبانه و ربطی به رهبری نداره ،اگر واقعا نگران مشارکت حداکثری برای انتخابات هستی خوب نیازی به نامه نگاری نیست همت کنید و هر کاری از دستتان برمیاد انجام بدهید تا انتخابات شور بیشتر بگیره ،اگر با این نامه نگاری کما فی سابق دنبال تحریف حقایقی و از متن نامه چنین برمیاد که دنبال باج خواهی هستی فکر کنم مسیر اشتباهی انتخاب کردی...
  • IR ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 0
    جناب رئیس جمهور شورای نگهبان از سازو کارهای قانون اساسی ماست شما هم برای صیانت از آن قسم خوردیدخودتان به قانون اساسی تمکین کنید صیانت پیشکشتان.
  • مجید IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 0
    سران کشور ما سالهاست که کارشان از مرز خیانت گذشته است و در غرب زندگی می کنند و اصلا در ایران نیستند که بخواهند برای ایران و ایرانی قدمی بردارند.
  • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    2 0
    آقایون محترمی که برا ریاست جمهوری احراز صلاحیت نشدن عرصه خدمت موجوداست.حتما که نباید در گنج عافیت و پشت میزهای ریاست ژست خدمت گرفت.آیا دلشان برا خدمت تنگ شده ؟چرا صباحی چند مزه ی میدان را امتحان نمی کنن؟
  • IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 0
    بعد تایید صلاحیت ها طیف اصلاح طلب ب فکر فرار از محاکمه هستن
  • حمید IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 0
    مت که عمرا این حرفا رو بخونم! یعنی وقتم‌رو حروم نمیکنم، فقط میخوام بگمدهر کاری ازت براومد برای ناراضی کردن مردم و خلوت کردن انتخابات انجام دادی! حالا میخوای بگی ناراحت مشارکت مردم هستی و..‌! و درخواست بازنگری بدی برای خودشیرینی! ولاغییییییییییییر
  • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    1 0
    باید محاکمه ومجازات شود.کمترین مجازات حبس ابدا ست همه منافقین وزدانقلابهابه اندازه ...به اسلام .نظام.انقلاب.وروحانیت ضربه نزده اند.اقتصاد و مشکلات باتلاش دولت انقلابی درست و جبران میشودولی اعتقاد مردم مخصوصا جوانان جبران شدنی نیست
  • IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 0
    بری که بر نگرددددددددددددییییی با همه اعوان و انصار و جیره خورهایت، بلند بگو انشاالله
    • سید IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      2 0
      انشا الله تعالی
  • l IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    2 0
    ببینید فقط یکی بیاد مخاطب این صحبت های حسن روحانی و عامل این افسردگی مردم و ناامیدی موجود در جامعه رو برای ما مشخص کنه
  • IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    5 0
    آقای روحانی اگربه جای لاریجانی آقای رئیسی یا بقیه احراز صلاحیت نمی شدند باز هم به مقام معظم رهبری نامه می نوشتی؟ خدا نکند روزی مردم احساس کنند ما به آنها بی اعتماد هستیم و می خواهیم بدون آنها یا برای آنها تصمیم بگیریم (روحانی) واقعا باور کنیم آقای روحانی شما کدام تصمیمتان با رشضایت مردم بود گران کردن لبنیات و گوشت و مرغ و تخم مرغ و ارز پاشی و سکه باران و ... با مجوز ملت بوده معاهده با آمریکا و اروپا یعنی برجام با اجازه مردم بوده شما هر روز از موفقیت برجام می گویید و از لغو همه تحریمها حرف شما را باور کنیم یا وزیر خارجه آمریکا را که بعد از حرفهای شما اعلام می کند ما تحریمها را لغو نمی کنیم چون به راستی آزمایی ایران اعتماد نداریم و آنها به تعهدشان بر نمی گردند ببین شما همه چیز را از دست دادید و هیچ چیزی بدست نیاوردید اما آمریکا اگر چیزی بدست نیاورده چیزی هم از دست نداده آقای روحانی ترا به خدا بگذار ملت در این 70 روز باقی مانده بیش از این افسرده نشوند
  • IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    7 0
    انشاالله محاکمه ش فراموش نشه
  • IR ۱۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    2 0
    آقای مشرق نیوز میشه یک تحقیق کرد که مشخص بشه واقعا استخراج بین کوین و ارزهای دیجیتال چند درصد از سهم برق مصرفی کشور رو به خودشون اختصاص میدن؟ چون واقعا مردم نسبت به این دولت خیلی بی اعتمادن.
  • IR ۱۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    5 0
    جهنم خوشبگذره . دین ۸۵ میلیون ایرانی رو راحت نمیشه پرداخت کرد. البته منهای پنج میلیون که از قبل تورم وحشتناک دولت تو از فرش به عرش رسیدن
  • IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 0
    حرفهایش مثل کسییه که در دادگاهی عادله به اعدام محکوم شده و حلقه دار مجازات را بر گردنش زده اند ولی هنوز چهار پایه را از زیر پایش نکشیده اند . ... میگوید ولی هیچکس به حرفش اعتنا نمیکند . و همه منتظرند که کار تمام شود و از شرش خلاص شوند و دیگر حرفهایش را نشنوند . به امید آنروز ....
  • ناصر IR ۱۹:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    0 0
    حتما این آقای حقوقدان! مبانی دموکراسی را فراموش کرده که مدعی است: «اگر حضور پرشور مردم پای صندوق انتخابات را نداشته باشیم، تصمیمات و تصرفات ما مشروعیت قانونی ندارد و حتی مشروعیت دینی آن هم محل بحث و سوال است.»در کجای دنیا صحت انتخابات و مشروعیت به میزان مشارکت کنندگان است؟ البته بنده خودم مدافع سرسخت مشارکت حداکثری هستم
  • ناصر IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    4 0
    آقای روحانی! شما که چراغ دستت گرفته ای و دنبال مردمی که روزی 98 درصد حامی نظام بودند میگردی! اگه صداقت داری که «۹۸.۲ درصد به نظام جمهوری اسلامی ایران رأی دادند؛ این ۹۸ درصد کجا رفت، چرا دائم آب می‌رود؟» پاسخت اینه: همه اونایی که دارن به قول تو آب میرن، بخاطر عملکرد غلط شما و امثال شما در این چهار دهه زده شدند و رفتند. طلبگار نشو، پاسخگو باش!!
  • علی IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    2 0
    چقد این قدیمی ها بعضی حرفاشون طلاست میگن : مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید ... انگار سازنده این شعر میدونسته یه روزی یه حسن روحانی میاد و از ای حرفا میزنه
  • حمیدیان IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    1 0
    مشرق درود بر تو که صحبت های رییس جمهور را بی کم و کاست منعکس کردید.
  • عبدا.. IR ۱۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    2 0
    آقای روحانی درجایگاه ریاست جمهوری ومجری قانون مرتکب اشتباه بزرگی شده که اینگونه صحبت کرده ونوعی شبهه افکنی کرده است
  • IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    2 0
    رو که نیست آقا هرچی میگه اینطوری اونطورانجام بده، انگار نه انگار که آقا نظرشون اینه باید عمل بشه ولی عمل که نمیکنه بکله برعکش هم عمل میکنه، حالا بخاطر جهانگیری بی عرضه داره به رهبر نامه میزنه تا تائید صلاحیت بشه ........... بر آدم منافق لعنت
  • مهدی IR ۲۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    4 0
    رهبر معظم انقلاب مطیع قانون هستند وخواهند فرمود آنچه شورای نگهبان تصویب کرده است بر همه لازم الاجراست. پس تلاش بیهوده نکن.!!!
  • علی محمد IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 0
    روحانی دمار از روزگار مردم در آوردی برو دیگه بس...!!!
  • ناشناس NL ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    1 0
    لعنت خدابر همه درغگویان
  • IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    1 0
    روحانی تو که راست میگی ولی همه حرف های بوقدار دنیا نثار آدم دروغگو!!!!!!
  • محمد مهدی IR ۲۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    1 0
    کدام عهد کدام وفا؟!
  • هادی IR ۲۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    1 0
    چیزی نمونده تا صبح
  • کلید IR ۰۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
    1 0
    دوست دارم دوباره قفلی به قفلا بزنم
  • DE ۰۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
    1 0
    ما در تمام جلسات برجام مردم را دعوت کردیم که بیایند نیویورک یا وین در جلسات شرکت کنند ویزا به مردم ندادند. خدا نکند روزی مردم احساس کنند ما به آنها بی اعتماد هستیم و می خواهیم بدون آنها یا برای آنها تصمیم بگیریم. ما برای خودمون هم تصمیم نمیگیریم کدخدا برای ما تصمیم میگیرد. ما خواستیم ادامه دولت را بدهیم دست علی جون نگذاشتند. البته قصد نداشتیم برای مردم تعیین تکلیف کنیم اینطور فقط برجامهای بعدی سریعتر امضا میشد.
  • حسين DE ۰۵:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
    3 0
    آقاى حسن آقا بجاى نامه نوشتن لطفاً از آقاى على لارى جانى بخواهيد تا دلايل عدم صلاحيتشان را كه از جانب شوراى محترم نگهبان به ايشان ابلاغ شده منتشر نمايند تا مردم در جريان قرار گيرند و خودشان قضاوت كنند،لطفاً مزاحم اوقات مقام معظم رهبرى نشويد ايشان كارهاى فوقالعاده مهمترى دارند .
  • قاسم IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
    1 0
    فکر میکنم تو این چند روز باقی مانده روزه سکوت بگیری به نفع مردم باشه
  • حسین IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
    1 0
    آقای رییس خدا شفات بده
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
    1 0
    بله عهد شما در درآوردن پدر مردم محقق شد. حالا بروید سراغ بستن عهد جدید با مردم.
  • رضا IR ۱۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
    0 0
    بیخود تلاش نکن به جواد بگو به کری با زبان انگلیسی بگه( ای ام ساری) من متاسفم آقای کری دم مارو قیچی کردند
  • IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
    1 0
    حسن لطفاخفه شو

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس