به گزارش مشرق، هومن افاضلی درباره لغو قانون منع حضور بازیکنان و مربیان خارجی در فوتبال ایران، اظهار داشت: هر پدیده، قانون و محدودیتی معایب و مزایایی دارد و از نگاه قانونگذار به دلیلی به وجود میآید. آن نگاه ممکن است تا زمانی معتبر باشد و از جایی به بعد امکان دارد به این نتیجه برسند با از بین رفتن الزامات و نیازها نیاز به تغییر قانون وجود دارد.
وی افزود: منع حضور خارجی ها در فوتبال ایران از مقررات است. روزی که چنین تصمیمی گرفته شد معایبی داشت. در رقابتهای مراحل پایانی لیگ قهرمانان آسیا بازیکنان خارجی تیم های کشورهای دیگر سرنوشت بازیها را تعیین میکنند. با این تصمیم این مزیت را از تیمهای خودمان سلب کردیم. بازیکنان خارجی وقتی به کشورمان میآیند چیزهایی را میآورند که سبب یادگیری بازیکنان ما میشود.
مربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران تصریح کرد: این موضوع درباره مربیان خارجی هم صدق می کند. یعنی همیشه میتوانیم از مربیان خارجی چیزهای جدید یاد بگیریم، مربیان ایرانی تحت چالش آموزش قرار می گیرند و ... با وضع این مقررات چنین معایبی به وجود آمد. مربیان خودمان را از رقابت با مربیان خارجی منع کردیم و فوتبال مان را از برخی مسائلی که فوتبالیست های خارجی می توانستند با خودشان به ایران بیاورند مثل فرهنگ، تکنیک و فن محروم کردیم. تیمهای ما هم تا حدی در لیگ قهرمانان تضعیف شدند.
افاضلی ادامه داد: البته تصویب این قانون در آن زمان صحیح بود زیرا در باشگاه های ما از لحاظ مالی هرج و مرج زیادی به وجود آمده بود و آنها به ندادن پول افراد عادت کرده اند. این را هم یاد گرفته اند وقتی پول یک نفر را نمی دهند وی را مقابل هواداران بگذارند. این موضوع در تمام تیمهای ما دیده میشود.
وی افزود: در فوتبال ایران تیمهایی که هوادار ندارند بیشتر خود را متعهد به پرداخت پول بازیکن و مربیشان می دانند. این عدم پرداخت از بازیکنان و مربیان ایرانی شروع و تبدیل به عادت شد. پروندههای زیادی در فدراسیون فوتبال وجود دارد که بازیکن و مربی حتی از دهه 80 طلبکار است که یکی از آنها خودم هستم. من در دهه 80 و 90 طلب زیادی از باشگاه ها دارم.
کارشناس فوتبال کشورمان تصریح کرد: عمل نکردن به تعهدات از مربی و بازیکن داخلی به خارجیها رسید و به حدی بد شده بود که هر پرونده ای از ایران به فیفا میرفت بدون بررسی تایید میشد و به ضرر ما حکم می دادند که به اعتقاد من این کار درست هم است زیرا مسئولان فیفا میدانند ما بدحساب هستیم. این امر اعتبار فوتبال کشورمان را در فیفا خدشهدار کرده است.
افاضلی عنوان کرد: تصویب ممنوعیت جذب بازیکن و مربی برای ایجاد انضباط مالی در باشگاه ها و بازگرداندن آبروی فوتبال ایران به حالت عادی تصمیم درستی بود. البته در صورتی که بتوانیم پرداختیهای درستی هم داشته باشیم شاید حدود 10 سال طول بکشد این ذهنیت را در فیفا پاک کنیم. درباره پرونده ویلموتس هم باید بگویم هرچند قرارداد بد بسته شده اما با توجه به اعتبار بدمان هرچه هم دفاع کنیم به حرفمان گوش نمیدهند.
وی تصریح کرد: این اشکالات هنوز در فوتبال ما برطرف نشده است. یعنی باشگاهها همچنان بدقول هستند، پرداختیهایشان بسیار بد است و البته شرایط اقتصادی کشورمان هم به شکلی است که توان مالی شان پایین است. آنها به دلیل ایجاد تعهدات بزرگ در پرداختیها مشکل دارند.
بیشتر بخوانید:
میلیچ فکر کرده از راموس بالاتر است؟/ دیاباته و میلیچ بیرون از ایران مشتری ندارند
سرمربی سابق تیمهای ماشینسازی و پارس جنوبی افزود: مدیران باشگاهها این موضوع را هم یاد گرفته اند که بلافاصله پس از اینکه یک فرد حقش را طلب میکند، وی را مقابل هواداران بگذارند. میگویند این فرد به تیم عِرق ندارد که این حرفها خیلی زشت و بیاخلاقی محض است. امیدوارم ورود هر خارجی به ایران ممنوع میشود، دست کم راه ورود مدیران خارجی را باز کنند تا با ورود به ایران به ما اخلاق یاد بدهند.
افاضلی درباره اینکه با تمام این تفاسیر بخش اعظمی از مشکلات باشگاه ها به دلیل حضور بازیکنان و مربیان بُنجل و بیکیفیت خارجی در فوتبال کشورمان بوده است، گفت: با توجه به تجربهای که از قبل در زمینه پرداخت، بیتعهدی مدیران و باشگاههای مان و کیفیت نقل و انتقالات بازیکنان خارجی داریم، میدانیم اگر پولی هم پرداخت شود خیلی مواقع چیز زیادی به خود بازیکن نمی رسد.
وی افزود: معمولا بازیکنانی که به ایران میآیند بازیکنان بی کیفیتی هستند که رقم قراردادشان خیلی بالاتر از کیفیتشان است. این وسط اتفاقاتی میافتد که سبب هدر رفتن پولها میشود. پولی که پرداخت میشود خیلی مواقع به خود بازیکن نمیرسد و آدمهای زیادی ذینفع هستند.
سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال امید ادامه داد: اکنون صحبت از لغو قانون منع جذب بازیکن و مربی خارجی است اما قبل از آن باید دو اتفاق مهم بیفتد. ابتدا باید باشگاه ها از طریق ضمانت بانکی که به سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال میدهند، پرداخت پول خارجیها را تعهد کنند. ضمانتنامه بانکی هم قواعدی دارد. باشگاه می تواند با بانکی که در آن حساب دارد کارهای قانونی را انجام داده و ضمانتنامه را تحویل فدراسیون بدهد.
افاضلی افزود: در آن زمان فدراسیون مطمئن میشود اگر یک باشگاه بخواهد برای جذب بازیکن 60 میلیارد تومان هزینه کند، ضمانت نامه اش را در اختیار گذاشته است. در این شرایط اگر پول بازیکن یا مربی خارجی پرداخت نشود، ضمانت را اجرا میگذارند و بانک پول را پرداخت کرده و در ادامه با باشگاه یا آدمهای مربوطه طرف میشود. یا خسارت میگیرد یا به شکل قانونی با آنها برخورد میکند.
وی تصریح کرد: موضوع دوم که باید قبل از ورود خارجیها انجام شود بحث کیفیت سنجی است. در گذشته قانونی بود و میگفتند یک بازیکن خارجی حتما باید در فلان سطح بازی کرده باشد اما با دروغ و دغل هرکسی را از هر جایی میآوردند و یک چیزهایی برای وی جور کرده و به سازمان لیگ و فدراسیون می دادند. میگفتند این بازیکن در فلان تیم بوده درحالیکه از بغل آن تیم هم رد نشده بود یا اگر شده بود، صوری رد شده بود. پیدا کردن این مسائل خیلی سخت نیست.
کارشناس فوتبال کشورمان عنوان کرد: مانند لیگ برتر انگلیس و خیلی از کشورهای دیگر اروپایی بازیکن یا مربیای که میخواهد به ایران بیاید باید استانداردهایی داشته باشد. فوتبال را انگلیسیها درست کردهاند و ما هم باید از آنها یاد بگیریم. ما هم میتوانیم قواعد سفت و سختی گذاشته و دیگر پذیرای هر بازیکنی با هر کیفیتی در فوتبال مان نباشیم.
افاضلی توضیح داد: اکنون که ورود خارجیها ممنوع است و با سختگیری میتوان بازیکنانی به ایران آورد که کیفیت خوبی داشته باشند. قیمت چنین نفراتی هم کم نیست و خیلی از باشگاهها نمیتوانند آنها را جذب کنند. هر تیمی هم بازیکن خارجی باکیفیت جذب کند با توجه به راه حل اول باید پولش را هم سر موقع پرداخت کند.
وی درباره اینکه با تمام این تفاسیر آیا موافق قانون منع جذب بازیکن و مربی خارجی است، پاسخ داد: با لغو قانون موافق نیستم و فکر میکنم با توجه به شرایط فوتبال کشورمان همچنان باید آن را ادامه داد.