اجرای رهنمودهای رهبری تکلیف شرعی و قانونی ما است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فرامین، دستورات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در مورد وظایف نمایندگان، تکلیف شرعی و قانونی نمایندگان مجلس است.

به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف در آغاز نشست علنی امروز (یکشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰) مجلس شورای اسلامی گفت: وظیفه خودم می‌دانم که از اینکه مقام معظم رهبری این منت را بر یکایک ما نمایندگان گذاشتند و دعوت ما را پذیرفتند تا بلافاصله بعد از اولین روز از آغاز اجلاسیه دوم مجلس یازدهم توفیق داشته باشیم در محضر ایشان باشیم، از ایشان تقدیر و تشکر داشته باشم.

ببینید:

فیلم/ تشکر قالیباف از رهبر انقلاب

وی با تاکید بر اینکه اگر نقدی وجود دارد در حوزه برنامه ریزی و مدیریت وزارت نیرو است، عنوان کرد: براساس برنامه ششم توسعه، سرمایه گذاری در حوزه BOT  و BOO به موقع صورت نگرفته است.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه با وجود اطلاع از مشکلات در دولت و مجلس مدیریت را پذیرفته ایم و مسئولیم که کارها را پیش ببریم، ادامه داد: مجلس یازدهم در بودجه سال ۱۴۰۰ در حوزه توجه به سرمایه گذاری در وزارت نیرو اقدام بی سابقه ای در ۴۰ سال گذشته انجام داد، هرچند که می دانیم تصمیمات اتخاذ شده در بودجه به سرعت تاثیرگذاری ندارد اما توقع داریم پیگیری های لازم انجام شود.

رئیس مجلس  با تاکید براینکه  در حال حاضر با رکود اقتصادی مواجه هستیم و بخش های مختلف صنعت تعطیل شده است، تصریح کرد: وضعیت حوزه انرژی مطلوب نیست و شروع به کار مجدد صنایع تعطیل شده به انرژی نیاز دارد.

قالیباف با اشاره به اینکه در مجلس اولویت ها مشخص شده است اما شاهد سردرگمی در حوزه مدیریت وزارتخانه ها هستیم، اظهار داشت: در خصوص تامین اقلام اساسی بین وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی شاهد سردرگمی هستیم.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه رمز ارزها بحث تولید و تبادل را داریم، عنوان کرد: در بخش تولید رمز ارزها وزارت صنعت مسئولیت دارد اما در حوزه تبادل اگر رمز ارزها را ارز محسوب کنیم بانک مرکزی و اگر دارایی دیجیتال محاسبه کنیم وزارت اقتصاد مسئول است. با توجه به مصرف انرژی برای استخراج رمز ارزها وزارت نیرو نیز در این حوزه مسئولیت دارد.

نماینده تهران در مجلس با تاکید بر اینکه در حال حاضر رمز ارزها از درگاه های موجود به ریال تبدیل می شوند که بانک مرکزی ملزم به ورود در این حوزه است، عنوان کرد: سوال ما از دولت این است چرا در محلی که ۲ هزار مگاوات انرژی مصرف می شود و حجم ارزی و دارایی ریالی وجود دارد لایحه نمی دهد، چرا دولت بخشنامه ای صادر نمی کند تا تکالیف وزارتخانه ها مشخص شود.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری به حق تذکر دادند که در موضوعات مهم توسط دولت لایحه ارائه شود، چرا در حوزه مهم رمز ارزها لایحه ای ارائه نشده، افزود: مجلس نمی تواند در مقابل دولت در زمینه عدم تهیه لایحه در خصوص رمز ارزها سکوت کند.

وی با بیان اینکه دولت از پول بیت المال به دلیل تاخیر در تصمیم گیری در زمینه موسسات مالی و اعتباری ۳۶ هزار میلیارد تومان پرداخت کرد اما کماکان بخشی از افراد حداقل پول خود را دریافت نکرده اند، گفت: دولت دوازدهم دولت های گذشته را نقد می کرد که چرا وزارت تعاون به موسسات مالی و اعتباری مجوز داده است.

قالیباف ادامه داد: به دلیل عدم تصمیم گیری دولت در زمینه رمز ارزها دچار بحران هستیم، مجلس در خصوص رمز ارزها طرحی را آماده کرده اما فکر می کنیم اولویت اول این است که دولت در این خصوص لایحه ارائه کند و یا اینکه در طرح مجلس اظهارنظر نمایند. تداوم بلاتکلیفی موجود روز به روز مشکلات را بزرگ تر می کند.

وی ادامه داد: وزارت نیرو معوقات بسیار زیادی به سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه تولید برق دارد که هر روز این افراد شکایت خود را به مجلس می آورند و وزیر نیرو باید سه شنبه هفته جاری در کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس حاضر شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آیا توقع داریم سرمایه گذاران در مقابل تاخیر در پرداخت مطالبات کماکان تولید انرژی کنند، ادامه داد: چندین پروژه در کشور وجود دارد که پس از ۱۵ سال تنها ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به بهره برداری نرسیده اند، مجلس قانون را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به شکلی تنظیم کرده که مشکلات برداشته شوند.

رئیس قوه مقننه در پایان خطاب به وزیر نیرو گفت: شما می دانستید که با وجود گرمای زودرس با کمبود ۳ هزار مگاواتی روبه رو هستیم و تجربه جدول توزیع هم وجود دارد، با این وجود چرا حدود ۲ هفته غافلگیر شدید و مردم در هیچ بخشی نه حوزه مسکونی نه بخش صنعت و نه حوزه اداری از قطع شدن برق مطلع نبودند؟ این دیگر ضعف مطلق مدیریتی و برنامه ریزی است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس