به گزارش مشرق، فرهاد دژپسند در آیین رونمایی از طرح محیط آزمون تنظیم گری (سند باکس) بازار سرمایه و طرح مرکز تعالی اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال گفت: اگر بخواهیم سهم خود را در اقتصاد بین الملل باز پس بگیریم، باید در مسیر اقتصاد هوشمند قرار گرفته و حتما نظام تجارت خود را متحول کنیم.
باید در مقابل تحولات سریع دنیا و موج تغییرات، بجای مقاومت خشک و بی روح، مدیریت و قاعده گذاری مناسب داشته باشیم.
اگر روند، سرعت و تمرکز ما بر روی اجرای پروژه اقتصاد هوشمند که از دهه ۸۰ شمسی تحت عنوان برنامه "تکفا" در حاشیه برنامه سوم توسعه کلید خورد، همانگونه حفظ شده بود، امروز دیگر ما بجای دولت الکترونیک، باید در مورد دولت هوشمند حرف می زدیم.
به گفته وزیر اقتصاد، حرکت ما به سمت تحقق دولت الکترونیک و تحقق اقتصاد هوشمند، در سه سال اخیر، سرعت گرفته و تمرکزمان زیادتر شده است؛ کما اینکه شاهدیم شخص رییس جمهور جلسات شورای عالی فنآوری اطلاعات را مدیریت می کند و از دست اندرکاران، گزارش گیری می کند.
اگر تجارت الکترونیک را به تجارت موبایل و تجارت هوشمند تبدیل کنیم، می توانیم گام های قابل توجهی در شرایط ظالمانه تحریم ها برداریم.
وی ادامه داد، با گام هایی که ظرف سالهای اخیر برداشته شد، سهم تجارت الکترونیکی در GDP (تولید ناخالص داخلی اقتصاد) کشور طی ۲ سال اخیر رشد ۲/۴ برابری داشت.
درآمدهای مالیاتی کشور در سال گذشته رشد خوبی داشت، که یک سوم از این رشد مرهون فناوری های نوین است که نشان می دهد اگر بتوانیم اقتصاد هوشمند را به طور کامل پیاده کنیم درآمدهای مالیاتی کشور رشد بیشتری خواهد داشت و جلوی بسیاری از فرارهای مالیاتی گرفته خواهد شد.
دژپسند معتقد است، با تکیه بر فناوریهای نوین میتوان تحریمها را دور زد و رمز ارزها نیز قابلیت دور زدن تحریمها را دارند اما باید با استخراجهای غیر مجاز برخورد کرد.
وی با بیان اینکه، پروژه اقتصاد هوشمند، با تغییر وزیر متوقف نمی شود؛ زیرا یه "الزام" محیطی است و نه یک "انتخاب"، گفت: تا مرداد ماه سالجاری از شش پروژه جدید در حوزه اقتصاد هوشمند رونمایی خواهیم کرد.