رئیسی

آیت الله رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به تشریح برنامه های خود در عرصه های مختلف پرداخت.

به گزارش مشرق، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه امروز چهارشنبه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به سوالات اقتصادی پاسخ گفت و دیدگاه‌های اقتصادی خود را تشریح کرد. محورهای این گفت‌وگو به شرح ذیل است:

- مشکلات جوانان اعم از مسکن و ازدواج و اشتغال و گرانی را می دانم و رنج جوانان رنج من است و با توکل به خدا و اعتماد به جوانان راه را برای رفع مشکلات هموار می بینم و این راه را هموار خواهیم و تغییر را ایجاد خواهیم کرد.

- یارانه ها مسئله مهمی است و یارانه ها باید برابر قانون پرداخت شود و تصمیم ما این است که یارانه هارا پرداخت کنیم ولی باید  یارانه ها عادلانه پرداخت شود.

- از یارانه های پنهان، افراد خاصی بهره مند می شود در حالی که همه خانواده‌ها خودرو ندارند بعضی خانواده‌ها چند خودرو دارند.

- از محورهای مهم ما احساس عدالت مردم نه در لفظ بلکه در عمل و اختصاص همه ظرفیت های کشور برای همه مردم است.

- درصدی از این صندوق خزانه دوم دولت باید ۳۵درصد به ارتقای بهره وری تولید اختصاص یابد، اما این بخش که باید به تولید اختصاص یابد در اختیار تولید نیست و بنای ما در اختیار تولید قرار دادن این ۳۵ درصد است.

- دخل و خرج یارانه باید شفاف باشد و ما به شفاف سازی در دولت عقیده داریم و دولت باید در پشت ویترین باشد و مردم و نخبگان در جریان باشند.

- بنزین و سوخت مهم است. چطور عده‌ای بالاترین مصرف را دارند ولی عده‌ای مصرف نمی‌کنند؟ باید برای این مسئله ساز و کاری داشت و باید در مورد این قضیه تصمیم گرفت.

- طرح جامع مالیاتی برای ۱۵ سال قبل است و در آن طرح قرار بود رضایت مودیان و کاهش هزینه ستاندن مالیات و افزایش آن دیده شود ولی این اتفاق نیفتاد و قانونی که تکلیف می کرد این کار باید نسبت به پایانه‌های فروشگاهی تا بهمن ۹۹ انجام شود،  انجام نشد و سوال اینکه چرا در مسئله شفاف سازی و اجرای عدالت عمل نشد.

- برنامه ما راه اندازی سامانه هوشمند مالیاتی است تا تمام داده‌ها به این سامانه داده شود و فعالیت‌های اقتصادی شفاف و روند کار اقتصادی روشن شود و از فرار مالیاتی جلوگیری شود و این سامانه هوشمند یک عدالت مالیاتی را اجرا کند و تا سامانه مالیاتی اجرا نشود دچار مشکلات زیادی خواهیم بود.

- به میزان مالیات دریافتی فرار مالیاتی داریم و بحث من مربوط به شغل هایی است که بیشترین درآمد و کمترین پرداخت مالیات را دارد. اخیرا دولت مواردی را به قوه قضائیه از فرارهای مالیاتی کلان فرستاده بود.

- باید سازو کار را به نحوی تنطیم کنیم که فرار مالیاتی به صفر برسد. چرا یک کارمند  قبل از دریافت حقوق مالیات پرداخت می کند ولی افرادی که میلیاردی درآمد دارند مالیات پرداخت نمی کنند؟

- اختصاص ارز ۴۲۰۰تومانی به این شکل جای سوال است. اینکه آیا این به سفره مردم رفت یا نه؟ معتقدم به سفره مردم نرفت و بخش عمده این ارز به سفره مردم نرفت و به جیب دلالان رفت چون باید در کنار آن ساز و کار نظارتی جدی تعریف می شد.

- عدم اشراف دولت در پول و کالا باعث شد آنچه نباید واقع بشود واقع شد و آنچه باید واقع شود واقع نشد.

- اختصاص ارز ۴۲۰۰تومانی به افراد باید دقیق می شد ولی نشد و باید بجای اینکه این مبلغ را به وارد کننده دهیم باید به مصرف کننده دهیم تا به نحوی در سفره مردم باشد. ارز ۴۲۰۰تومانی برای دلالی نبود بلکه برای این بود که سر سفره مردم بیاید.

- یا باید نظارت سازمان یافته باشد یا این در اختیار مردم قرار گیرد تا در سفره مردم حس شود. باید مدیریت بر زنجیره تامین و تولید کالاهای اساسی را می داشتیم و این زنجیره الان وجود ندارد.

- از کارهای اولیه دولت ایجاد اشتغال است و اولین راه افزایش تولید است و رشد اقتصادی ۵درصدی می تواند برای جوانان اشتغال ایجاد کند. ما می توانیم با افزایش تولید صادرات غیر نفتی‌مان را به ۲برابر افزایش دهیم.

- باید اصلاح ساز و کارها و بازار نیروی کار با ایجاد بانک‌های اطلاعاتی کنیم تا بگوید کار کجاست و بیکار کجاست.

- ۴۰درصد ظرفیت تولید کشور معطل است و اولین نشست من در استان‌ها با تولیدکنندگان و کارآفرینان و کارگران و سرمایه گزاران است و واقعا مشکل دارند و گرفتارند.

- بانک های زیادی کارخانه‌های زیادی را تملک کرده‌ و درش را بسته اند تا برای بانک به عنوان سرمایه محفوظ بماند ولی کجاست کارگر، تجهیزات کارخانه، تولید و خط تولید؟ اینها مسئله اصلی ماست و سوال از دولت اینکه چرا در این مورد حساس نیست و اقدام نمی کند و اینجا حوزه اقدام و عمل است.

- اینکه اعلام کردیم ۲۱هزار کارخانه را رفع مشکل کرده ایم حداقلی بود و بسیار می توان در این زمینه فعال شد.

- ۷۰درصد ظرفیت اقتصادی کشور ما ظرفیت ایجاد اشتغال برای جوانان دارد و می توان برای تحصیل کرده ها کار کرد و می توان بیکاری ۴۳درصدی را در زمان کوتاهی به ۱۵درصد کاهش داد.

- اشکالی که در بورس بود اینکه آگاهی بخشیدن به مردم با یک مدیریت جدی انجام نشد و وقتی مردم با تاکید دولت به بورس آمدند کارهایی که باید انجام نشد. ساز وکار نظارتی بورس درست عمل نکرد و صندوق توسعه و تتبیت از نوسانات جلوگیری نکرد.

- حقوقی های بورس که حضورشان مثل بچه پولدار است و باید کنترل می شدند. بازار بورس رها نیست و کنترل شده است و مردم به کنترل دولت اعتماد کردند.

- بورس و بانکها یکی از منابع تامین تولید در کشور هستند و اگر این پول سمت تولید می‌رفت این نوسانات را نداشتیم.

- بورس جای جبران کسری بودجه دولت نیست و باید اجازه داد حقوقی ها آن را دچار نوسان کنند.

- باید صندوق جبران خسارت برای کسانی که بسیار هستند فعال شود تا مردم اعتماد کنند و منابع صندوق قابل تامین است و اولا صندوق تثبیت در بورس هست و این مبلغ قابل تامین برای دولت است. تضمین خسارت هم با صندوق توسعه و هم صندوق تثبیت و هم با صندوق جبران خسارت قابل تامین است.

- در قوه قضائیه مبارزه با فساد را آغاز کردیم و در مبارزه با فساد خط قرمز نشناختیم و به همه اعلام کردیم.

- یک روز مسئولین عالی کشور از من پرسیدند که راهبردت در حوزه اقتصاد چیست؟ و من گفتم راهبرد من این است که هر پرونده‌ای روی میز باشد نسبت به هرکسی و مقامی و وابسته به هر قدرتی بدون چشم‌پوشی رسیدگی شود و بعد رسیدگی به صورت شفاف به اطلاع مردم برسد. هیچ وابستگی و پیوستگی و حزبی و جناحی و گروهی نداشتیم و معلوم شد می شود اجرای عدالت کرد.

- مشکل کشور رودربایستی و جناح بازی و حزب بازی است و ما در کشورداری جدیت می خواهیم  و اگر جدیت باشد بسیاری از امور در جای خود خواهد رفت و دستگاه قضایی در مرحله آخر است.

- صرف رسیدگی به پرونده ها فساد را حل نمی کند و باید ساز و کار هایش در دولت شخص شود و بسترهای تولید فساد را حل کنیم. حتما به رانت و فساد خاتمه خواهیم  داد و باید تمام دولت حس مبارزه با فساد بگیرد و این جدیت می‌خواهد.

- همه قراردادهای دولتی باید پشت ویترین بیاید و محرمانگی را قبول نداریم. ظرف چند ماه درآمد و هزینه حساب خاص قوه قضائیه را پشت ویترین گذاشتم. تمام حساب های اقتصادی آستان قدس پشت ویترین رفت.

- کاهش هزینه مردم در گرو کاهش هزینه مردم در مسکن است. تا ۵۰ درصد هزینه مردم مسکن است و باید حل کنیم و در سال امکان ساخت یک میلیون مسکن وجود دارد و در ۴سال حداقل ۴میلیون مسکن ساخته خواهد شد و در روز اول دولت ساخت مسکن را اعلام خواهیم کرد. اگر در سال یک میلیون مسکن نسازیم عقبیم و باید عقب ماندگی را جبران کنیم.

- رفع فقر مطلق از اولویت های مهم دولت خواهد بود و راه آن هم حمایت از سازمان هایی است که مبارزه با فقر می‌کنند تا زمینه ایجاد درآمد برای این قشر را فراهم کنند.

- در مدت کوتاه می‌توانیم ریشه‌کنی فقر مطلق را اعلام کنیم. باید هزینه مسکن و سلامت را کاهش دهیم و فضای کسب و کار مردم مهم است و باید اشتغال ایجاد کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 15
  • حسین IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    9 10
    لر ها حامی درجه یک سید بت شکن
  • ت ف IR ۰۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    5 6
    فردی قاطع، با برنامه، با کارنامه در مقابل: فردی رودربایستی دار با مافیا، ولنجک نشین (متری ۱۵۰ میلیونی و بدون خاموشی برق در این ایام)، بی خبر از درد ملت، سخنران غیرمتحرک اتاق آبی دولت!
  • IR ۰۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    7 4
    خونه و ماشین رو با مالیات از دست دلال های خون آشام دربیارین تا به دست مصرف کننده های واقعی برسه. گپ و فاصله آنقدر زیاد شده که ما از خرید ناامید شده ایم.
  • صمصام IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    7 0
    تا پای یارانه در زندگی مردم است این مردم هیچ زمانی رنگ ارامش نخواهند دید لطفا این نطفه شوم را از زندگی مردم جمع کنید .... بزرگتیرن عامل انباشت نقدینگی و تورم همین یارانه است
  • IR ۰۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    5 0
    دیشب متوجه نشدیم آخرش چطوری از بورس حمایت خواهد کرد....همه میگن صندوق
  • IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    8 4
    خدایی تمام ان چیزی که اقای رئیسی می گوید درد دل من است . اقای رئیسی دوستت دارم . خدا قوت.
  • IR ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    1 0
    به نظر من دولت باید آنچه را در بورس فروخته دوباره بخرد . یعنی پولی که از بازار سرمایه خارج کرده دوباره برگرداند.
  • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    7 0
    مشرق جان خجالت نمیکشی؟ من به صورت بیطرفانه به قضایا نگاه میکنم ولی تقریبا تمامی دفعاتی که از رییسی انتقاد کردم چاپ نکردی ولی از همتی یا قاضی زاده و .. انتقاد کردم فوری چاپیدی. مهندسی چاپ نظرات خیلی بده. اندکی تفکر. مردم در خوابند و هنگامی که میمیرند بیدار می شوند.
  • DE ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    5 5
    رنج جوانان رنج من است
  • IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    1 1
    آقا فرمودند کاندیداها برنامه بدن.
  • الم IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 0
    با حلوا حلو گفتن دهن شیرین نمیشود این مشکلات را مردم دارند خود نیز بر انها واقفند و بطور واقعی زنده مره اش را کشیده اند فقط کسی نیست بگوید اصلی ترین تامین منابع درامد برای حل این همه مشکلات در کجاست و عاملانی که در این راه کار شکنی کردند باعث این وضعیت شدند کیستند و چگونه با انها بخورد خواهد شد ایا واقعا در توان رییس جمهور هست یا نه
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    4 1
    ح.. ر.... نصف وام منو دربورس دزدید.
  • IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    6 1
    جوری رونق اقتصادی ایجاد میکنم که یارانه عددی محسوب نشه .مردم ماهی گلی ایران برید به امثال روحانی رای بدید همینایی که شعار قشنگ میدن و حرف حق رو نمیزنن
  • IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 1
    آقای رییسی شما که دزدی دولت از جیب مردم در بورس را خبر داری به عنوان رییس قوه قضاییه چه اقدامی برای احقاق حقوق مردم مالباخته نموده اید تا به شما رای دهم
  • IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    1 2
    شما چرا هر مسئولیتی بهت می دن دو ساله نیمه کاره ول می کنی؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس