به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، محققان دانشگاه لایبنیتس به اين نتيجه رسيدهاند كه علف کشها ايده خوبي نيستند چرا كه پرهزينه بوده و برخي از آنها ممكن است براي انسان زيانبار باشد.
براي اين منظور بايد از شيوههاي بدون مواد آلي و علفكش استفاه كرد كه شامل كندن علفها با دست ميشود. اما از آنجا كه اين كار بسيار وقتگير و دردناك است محققان تصميم به استفاده از سيستم ليزري جايگزين براي انجام اين كار گرفتهاند.
اين سيستم بر مجموعهاي از دوربينهاي بالاي سر تكيه دارد كه از الگوريتمهاي فانتزي براي جداسازي گياهان خوب از بد استفاده ميكنند. با شناسايي گياهان بد، نقاط آسيبپذير آنها بر اساس گونه و بلوغ آنها مورد هدف قرار گرفته و با يك ليزر دياكسيدكربن قوي به آتش كشيده ميشوند.
انجام اين كار بسيار مشكل است چرا كه استفاده از نيرو يا طول موج اشتباه ميتواند رشد علف را تحريك كند.
استقرار اين سيستم در كوتاه مدت احتمالا در مناطقي مانند گلخانهها و قلمستانها صورت مي گيرد كه دوربينها و ليزرها به سادگي قادر به حركت در اطراف و دستيابي به يك چشمانداز خوب از زمينها و علفهاي احتمالي خواهند بود.
در طولانيمدت، اين محققان به طراحي روباتهاي پرنده كوچك مجهز به ليزر فكر مي كنند كه به طور دسته جمعي در مزارع فضای باز پرواز كرده و علفهاي هرز،حيوانات و هر چيز تهديدآميز براي زراعت را از بين ميبرند.
دانشمندان آلماني در حال ساخت سيستمي هستند كه كار كندن علفهاي هرز را به سيستمي از توپهاي ليزر نيمهخودكار هرس گياه واگذار ميكند.