ترکیه

وزیر خارجه یونان ترکیه را متهم کرد که با اتکا بر توان نظامی در آب‌های منطقه در پی پیشبرد سیاست خارجی خود است.

به گزارش مشرق، وزیر خارجه یونان روز جمعه گفت که ترکیه با نمایش قدرت دریایی در شرق مدیترانه در پی پیشبرد اهداف سیاست خارجی خود است.

به گزارش وبگاه «احوال» به نقل از روزنامه «اکاثی مرینی» «نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان در آتن گفت: «اگرچه تنش‌ها کاهش یافته است، اما متاسفم که می‌گویم هنوز تغییر ملموسی را در رفتار ترکیه به معنای انطباق با قوانین بین‌المللی و قوانین بین‌المللی دریایی ندیده‌ام.»

وزیر خارجه یونان افزود که پیشبرد دیپلماسی با نمایش قدرت دریایی مربوط به گذشته است. وی هشدار داد که در صورت ادامه سیاست‌های ترکیه، آنکارا چاره‌ای جز پذیرش تحریم‌های اتحادیه اروپا نخواهد داشت.

وزیر خارجه یونان  در ادامه گفت: «فکر می‌کنم این موضوع برای ترکیه روشن شده است.»

دندیاس همچنین گفت که یونان خواهان افزایش حضور آمریکا در منطقه است و معتقد است که ایالات متحده تنها کشور در جهان است که می‌تواند ترکیه را به احترام به قوانین بین المللی ملزم کند.

یونان و ترکیه اختلافات دریایی مختلفی در دریای اژه و شرق مدیترانه از تعیین مرز تا حقوق بهره برداری از منابع طبیعی دارند. سال گذشته، افزایش تنش‌ها و درگیری‌های دریایی بین این دو کشور باعث بروز بیم از شروع جنگ بین دو کشور عضو ناتو شد.

سران دو کشور اخیرا در حاشیه برگزاری اجلاس سران ناتو در بروکسل در بلژیک مدعی تلاش برای فرونشاندن تنش‌ها و اختلافات دیرینه شده بودند.

رئیس جمهور ترکیه به تازگی گفته که  ترکیه حفاری جدید را در شرق مدیترانه و عمدتا در قبرس ادامه خواهد داد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت: «ما حقوق خود را آنگونه که باید بدست می‌آوریم و آنها را درشرق مدیترانه، قبرس، به طور عمده در دریا، بدست خواهیم آورد، ما به اکتشاف نفتی ادامه خواهیم داد. الان داریم این کار را می‌کنیم؟ بله ما این کارها را انجام می‌دهیم. و برخی از نشانه‌ها مبنی برا پیدا شدن گاز را داریم. اکنون، هدف ما این است که نفت استخراج کنیم.»

به گفته تحلیلگران سیاسی، آنکارا پس از اطمینان از عدم تحریم در اجلاس اتحادیه اروپا، اکنون سیاست خود را در شرق مدیترانه دنبال می‌کند و قصد ندارد در مورد موضوع حفاری‌های اکتشافی عقب‌نشینی کند.

در ماه‌های گذشته اقدامات اکتشافی ترکیه در شرق دریایی مدیترانه به تشدید تنش‌ها میان این کشور و کشورهای اروپایی منجر شده است. یونان و قبرس به همراه برخی کشورهای اروپایی می‌گویند که اقدامات ترکیه غیرقانونی و تنش‌آمیز است و به آنکارا درباره تبعات این اقدامات هشدار داده‌اند. ترکیه اما اعلام کرده که این کشور تنها در حال تامین حقوق خود در این دریا و دریاهای سیاه و اژه است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمود IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
    21 1
    وزیرخارجه یونان چقد حقیرانه از آمریکا کمک خواسته
  • IR ۲۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
    21 2
    نکنه توقع داری کل دریای مدیترانه به خاطر ۴ تا جزیره مال یونان بشه؟؟؟؟
    • علی IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
      0 12
      تمام جزایر یونانی است حتی نزدیکترین آن به ترکیه
    • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
      9 0
      یونان و اتحادیه اروپا هیچی نیستند اتحادیه اروپا یه ببر کاغذی است در قضیه برجام کاملا این مشخص شد امریکا به ترکیه بیشتر از اتحادیه اروپا نیاز داره
    • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
      9 0
      آی کیو وجود جزیره در نزدیکی کشور مقابل در دریا اون دریا رو مال اون کشور نمی کنه. برو یه خرده مطالعه کن. نمونه مشابهش تو دنیا زیاده. فرانسه و انگلیس یکیش. اگر اینجوری بود همه اقیانوسها مال انگلیس و آمریکا و فرانسه بود.
  • در جواب به کاربر ۱۲:۲۴ IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
    0 10
    یکم مطالعه کن قرارداد سور ،تمام جزایر مال یونانیها است و ترکیه حق اعاده آن ندارد ،اکثر جزایر در اقیانوسها و قاره آفریقا تحت استعمار یا مالک فرانسه ،انگلیس و آمریکا و...است مانند مالدیو ،مارشال ،گویان ،ماداگاسکار و....
    • IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
      8 0
      اگر قرار بود جزیره این حق رو کشور مادر بده همه اقیانوسها مال آمریکا و فرانسه و انگلیس بود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس