حجاب

حسن بنیانیان:برای حل مسئله حجاب باید این هنرمندی را داشته باشیم که دختران خانواده‌های بدحجاب را تحت تأثیر قرار داده و منطق حجاب را برای ایشان بازگو کنیم.

به گزارش مشرق، حجاب، جزئی از فرهنگ الهی و تمدن اسلامی است. توصیه به حجاب و عفاف در اسلام و رعایت هنجارهای الهی به منظور پاکسازی جان و روان انسان‌ها و تطهیر ایشان از آلودگی، نابسامانی‌های اخلاقی، خانوادگی و اجتماعی، متجلی شدن ارزش‌های عالی انسانی و اخلاقی، شکوفایی استعدادهای طبیعی انسان، افزایش کارآیی اجتماعی، مبرا شدن جامعه از تحریکات جنسی و ارزنده‌ترین نمود فرهنگی، اجتماعی در تمدن ایرانی ـ اسلامی است.

حجاب در فرهنگ اسلامی به اوج تعالی خود ‌رسیده است. بنابر دیدگاه رایج، زنان مسلمان در عصر پیامبر اسلام(ص) نوعاً حد پوشش مو و گردن و دست و پا را رعایت می‌کردند. این‌گونه پوشش در ادیان ابراهیمی قبلی نیز پوشش پسندیده بوده و اسلام در همان مسیر حرکت کرده‌ است. شهید آیت‌الله مطهری حجاب را امری می‌داند که در زمان پیامبر اسلام(ص) واجب و فراگیر شد.

یکی از مسائل مهم امروز جامعه اسلامی ما موضوع تبلیغ و ترویج امر عفاف و حجاب در جامعه است. بایسته‎های مقوله تبلیغ و ترویج حجاب در جامعه، ارزیابی روند کنونی عفاف و حجاب در کشور، بررسی عملکرد فعالیت نهادها و دستگاه‌های متولی عفاف و حجاب و نیز تبیین موارد ضد تبلیغ در این حوزه از جمله مواردی است که ضرورت پرداختن و واکاوی آن در جامعه امروز بسیار مهم و تأثیرگذار است.

حجاب یکی از بایسته‌های جمهوری اسلامی ایران بوده و رعایت حدود آن از ارزش‌های اجتماعی محسوب می‌شود، اما در شرایطی که تهاجم فرهنگی مرزهای کشور را درنوردیده و جنگی فراتر از جنگ‌های زمینی به راه انداخته است، باید برای حراست از این ارزش و تبلیغ و ترویج صحیح آن فکری اندیشید. در جایی که مهاجم فرهنگی از جذاب‌ترین روش‌ها و تریبون‌ها برای کم ارزش دادن و نفی حجاب که سابقه دیرینه در ادیان مختلف دارد، سخن می‌گوید شایسته است آنان که ادعای خدمت فرهنگی و صیانت از مبانی اسلامی را دارند به شکل جدی و چشمگیرتری در زمینه تبلیغ دینی گام بردارند.   

حسن بنیانیان: حجاب را با زبان منطق بازگو و تبلیغ کنیم

در این راستا به سراغ حسن بنیانیان، رئیس سابق کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، رفتیم تا در رابطه با بایسته‌های تبلیغ حجاب در جامعه، و ارزیابی روند کنونی صحبت کنیم.

بنیانیان با بیان اینکه در تمامی رویدادهای اجتماعی دو موضوع اصلی، بسیار مهم و تأثیرگذار است، گفت: اولین موضوع، بستر تحقق یک رویداد و دیگری تبلیغ برای تحقق آن است. زمانی که هر دو مورد با یکدیگر همراهی کنند، رویداد مورد نظر محقق می‌شود.

وی افزود: بنابراین باید بدانیم که آیا مجموعه شرایطی که در کشور ایجاد شده و اتفاق می‌افتد، بستر رشد مقوله حجاب را فراهم می‌کند یا دچار مشکلات مربوط به خود است؟ چنانچه به این سؤال پاسخ دهیم، سپس، می‌توانیم در رابطه با شیوه تبلیغ و نقد و اثربخشی تبلیغات نیز بحث کرد.

بنیانیان با بیان اینکه بستر تحقق رویدادها و تبلیغات برای آن باید به موازات یکدیگر پیش روند، ادامه داد: امروزه و بنا به ساز و کاری که در کشور وجود دارد، بستر تحصیل برای بانوان و آقایان فراهم است اما متناسب با این تحصیلات، از رشد اشتغال در کشور خبری نیست و بخش خصوصی نیز به ناچار و به دلیل پرداخت حقوق کمتر و کار بیشتر بانوان، متمایل به استخدام ایشان است.

رئیس سابق کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در این شرایط رقابت بین بانوان برای استخدام و پیدا کردن شغل بیشتر می‌شود، تصریح کرد: همچنین به دلیل اینکه به طور معمول کار تربیتی قوی و تأثیرگذاری بر روی بانوان انجام نمی‌دهیم، بخشی از ایشان برای استخدام و جلب توجه صاحبان مشاغل در بخش خصوصی از زیبایی‌ها و جذابیت خود استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به برخی از مقررات مشاغل بخش خصوصی همچون فروشگاه‌ها، بیمارستان‌های خصوصی و ... برای زیباسازی و آرایش بانوان شاغل در این مشاغل، این مسئله را زمینه‌ساز بستر بدحجابی در جامعه برشمرد و گفت: متأسفانه نمونه‌هایی از این دست روز به روز در بستر فضای اجتماعی کشور بیشتر و بیشتر شده و مشکلات و پیچیدگی‌های فراوانی برای تبلیغ امر حجاب در جامه ایجاد می‌کند.

بنیانیان با بیان اینکه در این شرایط، تبلیغات سنتی گذشته جواب نداده و تأثیرگذاری چندانی نخواهد داشت، افزود: البته در مورد مقوله تبلیغاتی که امروز انجام می‌شود نیز آسیب‌هایی همانند شکل و زمان انجام تبلیغات وجود دارد که این مسئله‌، موضوعی مجزاست که باید بدان پرداخته شود.

رئیس سابق کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کارکرد فضای مجازی در مورد مقوله بانوان و حجاب، اظهار کرد: مسئله سوء استفاده از جنسیت زن در ذات رسانه‌های مجازی نهفته است. یکی از مسائلی که افراد متدین جامعه در فضای مجازی بدان می‌پردازند(البته به صورت محدود) تبیین و بررسی موضوع سوء استفاده جنسی از زنان در این فضاست. در حال حاضر رسانه‌های مجازی ساعات زیادی به بمباران ذهنی دختران جوان جامعه می‌پردازند. بنابراین، امروزه هم ضد تبلیغ برای حجاب در جامعه وجود دارد و هم بستر اجتماعی جامعه از بدحجاب استقبال می‌کند.

نابرابری فعالان عرصه تبلیغ حجاب و ضد حجاب

وی بیان کرد: از سوی دیگر نهادهایی مانند آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها نیز موضوع حجاب را رها کرده‌اند و هیچ‌گونه موفقیتی در این امر ندارند به ویژه در آموزش و پرورش، مقوله تبلیغ و ترویج هنرمندانه امر عفاف و حجاب کاملاً رها شده است. همچنین، توازن مسئله نیز به نوعی به هم ریخته یعنی نسبت تعداد نیروهایی که برای حفظ و تقویت حجاب زحمت می‌کشند، به نسبت نیروهایی که برای تخریب حجاب در داخل و خارج از کشور فعالیت می‌کنند، بسیار اندک است.

بنیانیان ادامه داد: عوامل دیگری نیز مانند تأخیر در امر ازدواج و فقدان امکانات برای جوانان با هدف تشکیل خانواده باعث ایجاد رقابت دختران برای جلب نظر پسران می‌شود و در این رقابت نیز با برداشت‎های غلطی که دارند، به خودآرایی روی می‌آورند و برخی از پسران نیز از این فرصت نهایت سوءاستفاده را می‌کنند. امروز نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که المان‌ها، نمادها و سبک زندگی غربی به لحاظ رواج کالاهای غربی، ایجاد سیمای شهری مدرن و ناهمگون و ... در کشور رواج پیدا کند اما زمینه متلاشی شدن خانواده‌ها و رواج بدحجابی در جامعه فراهم نشود.

رئیس سابق کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در این زمینه چاره‌ای جز حرکت به سمت تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با نهادینه‌سازی موضوع سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی در همه ابعاد اجتماعی کشور نداریم؛ چراکه حل این مسئله و شکل‌گیری سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی خود به خود باعث تقویت بسترهایی همچون حجاب و عفاف در جامعه می‌شود.

وی اظهار کرد: حجاب امری فطری برای دختران است اما وقتی ابزارهای اجتماعی بدحجابی را تشویق می‌کنند، فطرت نیز پوشیده شده و غرایز انسان رفتارها را شکل می‌دهد که متأسفانه جامعه ما امروز در چنین شرایطی قرار گرفته است. البته هستند خانواده‌های اصیل، مذهبی و فرهیخته‌ای که با گفت‌وگوهای عالمانه در فضای خانواده ریشه‌های اعتقادی و شخصیتی دختران خود را مستحکم می‌کنند که متأسفانه تعداد این خانواده‌ها در جامعه اندک است.

ملزومات تبلیغ حجاب

بنیانیان با اشاره به فعالیت برخی نهادهای دارای بودجه در زمینه تبلیغ امر عفاف و حجاب در جامعه نیز بیان کرد: پیش از پرداختن به این موضوع باید توجه داشته باشیم که پرداختن صرف به یکی از موضوعات دینی و عرفی جامعه همچون عفاف و حجاب در شرایطی که دیگر مقوله‌های دینی و مذهبی را رها کرده باشیم، هیچ موفقیتی در بر نخواهد داشت. خداوند متعال گرایشاتی را در فطرت ما نهادینه کرده است که برای تکمیل آن، دین و احکام مربوط به آن را نیز ارسال کرده است.

رئیس سابق کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در شرایطی که دیگر موازین و احکام شرعی همچون اقامه نماز جماعت در مساجد و ... در جامعه محدود شود، تجمع مؤمنان با یکدیگر نیز کاهش پیدا کرده و خود را فقط در مقاطع محدودی همچون تاسوعا و عاشورا نشان می‌دهد. این موضوع و نیز زندگی افراد جامعه در فضای مدرن و غربی بستری را فراهم می‌کند که در آن احکام الهی از جمله عفاف و حجاب تضعیف می‌شوند.

وی افزود: در چنین شرایطی مشخص است که اختصاص و هزینه بودجه و برگزاری همایش‌ها و مراسم مختلف هیچ‌گونه تجلی در رفتار دختران ندارد؛ چراکه نکته مهم این است که باید فرآیند باحجابی در جامعه نهادینه شود، یعنی از یک طرف بر روی اعتقادات دختران کار کرد و از طرف دیگر نیز به دختران باحجاب پاداشی همچون برخورد بااحترام با ایشان در تمامی شئون زندگی اعطا شود.

حسن بنیانیان: حجاب را با زبان منطق بازگو و تبلیغ کنیم

حجاب را فقط برای باحجاب‌ها تبلیغ می‌کنیم

بنیانیان در مورد ارزیابی خود از روند کنونی فعالیت‌های تبلیغی در رابطه با امر حجاب نیز بیان کرد: نهادها و افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، عمدتاً بر روی خانواده‌های مذهبی کار می‌کنند که البته این فعالیت در جای خود ارزشمند است. برای حل مسئله حجاب باید این هنرمندی را داشته باشیم که دخترانی را که مربوط به خانواده‌های بدحجاب هستند را تحت تأثیر قرار داده و منطق حجاب را برای ایشان بازگو کنیم.

وی تصریح کرد: امروزه در دنیای غرب بانوانی هستند که به این منطق رسیده‌اند که حجاب موجب ایجاد آرامش درونی در ایشان می‌شود و با اینکه داشتن حجاب برای آن‌ها در غرب هزینه زیادی دارد، دست از حجاب خود برنمی‌دارند. اگر مربیان آموزش و پروش ظرفیت علمی کافی را داشته باشند و پیش از آنکه دختران به خودنمایی برسند، از عقل، علم، فطرت و دین در قالب هنری استفاده کرده و همزمان نیز خانواده‌ها را مورد مشاوره قرار دهند، بسیاری از مسائل و مشکلات موجود در رابطه با مقوله حجاب حل خواهد شد.

بنیانیان در پایان سخنان خود اظهار کرد: البته برای پیشبرد بهتر اهداف در این زمینه، مربیان آموزش و پرورش می‌توانند در فضایی خارج از محیط مدارس نیز نسبت به ارائه فواید حجاب و نهادینه‌سازی این موضوع اقدام کنند؛ چراکه با درس و نمره نمی‌توان در این رابطه به موفقیت دست پیدا کرد و این حرکت نتیجه معکوس نیز خواهد داشت و احیانا موجب انزجار و تنفر دختران نیز خواهد شد. مسائلی همچون تبلیغ و ترویج عفاف و حجاب در جامعه، فعالیت‌های هنرمندانه تربیتی را طلب می‌کند که متأسفانه در کشور ما به این پدیده‌ها کمتر توجه می‌شود.

اشاره: تا زمانی که تبلیغ حجاب و عفاف در جامعه به یک هفته خاص محدود شود و مبلغان این فرهنگ به ظرافت‌های تبلیغ و ترویج و استفاده از ابزار روز مسلح نباشند، نمی‌توان امیدی به آشنایی نسل جوان با کارکردهای حجاب در جامعه و خانواده داشت. جایی که سخن علمی و منطقی برای نسلی که خواهان پاسخ هستند ارائه نشود باید شاهد آسیب‌هایی بود که از خلأ یک ارزش همچون صیانت از خود در برابر دیگران نشئت می‌گیرد. راهی که دستگاه‌های فرهنگی برای تبلیغ حجاب و عفاف در پیش گرفته‌اند، بعضاً ضد تبلیغ است؛ برخی دیگر نیز از ابتدا راهی را آغاز نکرده‌اند و عزمی در این زمینه ندارند. 

منبع: ایکنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • IR ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    2 22
    لباس انسان را می سازد، امّا عریانی انسان را. حجاب اجباری هم باعث ایجاد فساد می شود. پس باید نوع پوشش هر فرد توسط خود افراد جامعه انتخاب شود. قانون حجاب باید به رفراندوم عمومی گذاشته شود.
    • IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      12 0
      خدایی یه بار قسمت اول افاضاتت رو خودت بخون، اگه فهمیدی چی نوشتی بیا جایزه بدم بهت، لباس انسان را می سازد، اما عریانی انسان را!!!!!!! حالا کدامشان انشان را میشاژن، ما نیاژ داریم شاخته بشیم. مسلمات دین نیاز به رفراندوم ندارن عامو، سعی کن حرفِ خودتو بزنی نه اینکه بلندگوی افراد خودفروخته ای مث مصی پولی نژاد
    • IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      5 0
      در برابر کولی بازی اپوزیسیون عقب نشینی کردید و گشتهای ارشاد رو جمع .نتیجه:در شهرهای سنتی هم شلوارها به زانو رسیده و روسری ها روی شانه ست و سگ بازی زیاد شده.دخترهای چهارده پونزده ساله که اصلا بدون روسری وارد خیابان میشن.بدتر هم خواهد شد.خیلی بدتر
    • IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
      7 0
      وقتی با دو سه سال ول کردن جامعه اینطور شکل لباس پوشیدن حتی در مناطق سنتی تغییر کرد خودتون بفهمید ده سال بعد به کجا خواهیم رسید.اگه قرار به عرفی شدنه همه چیز رو عرفی کنید! مثلا با اسرائیل هم کنار بیایید تا اینقدر از جنگ اقتصادی شکنجه نشویم!
  • IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    0 0
    حالت چطوره آقا کبکه!!
  • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    8 0
    جدای بحث مربوطه، یکی از امور مسلمی که نیاز به اصلاح داره، اسامی یکسری از ادارات و وزارتخانه ها و نهادهاست، وزارت صنعت معدن تجارت!!!، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی!!! و تزریقات هم دارن، ستاد پیشگیری از حوادث غیرمترقبه!!!!! کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی!!!!!!!! این دیگه چیه؟ خدایی من با 60 سال سن هنوز اقدامات عملی و تاثیرگزار شورای عالی انقلاب فرهنگی رو ندیدم که اگه ملموس بود جناب آقای بنیانیان الان و بعداز این همه کار انقلاب فرهنگی مجبور به چنین مصاحبه و ارائه روش نبودند، حال پیوست نگاری فرهنگی به چه معناست خسروان دانند، کله ام داغ شده از بس کلمات قلمبه وسلمبه و قس علیهذا از خود در وکردم.
  • IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    0 6
    پوزش، کلمات جا به جا شده ناراحت نشوید، عریانی انسان را می سازد و لباس عریانی را.بنده بلندگوی مصی پولی نژاد و هیچ خود فروخته دیگری نیستم. در رابطه با قوانین دین هم نباید مردم رو اجبار به رعایت این قوانین کرد، چون باعث کراهت و دوری از دین میشه. قانون حجاب هم جز بندهای قانون اساسی ایران هست ولی این بند باید به رفراندوم عمومی گذاشته شود. نباید مردم را اجبار کرد که پوشش اجباری داشته باشند.
    • IR ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۳
      14 0
      از اینکه هرچند با تاخیر جواب دادی بد نبود و امااااااااااا در خصوص جمله سنگینی که نوشتین میشود بفرمایی این افاضه از کیست؟ آیا جمله فلسفی ست؟ و فیلسوفی آنرا ارائه داده؟ در چه مکتب فلسفی میشود آنرا جستجو کرد؟ یا سفسطه؟ چون خیلی سنگینه معنی و مفهومش، فک کنم بایست در حد مرحوم علامه محمد تقی جعفری شخصی بتواند این جمله رو هضم کنه، عریانی انسان را می سازد!!! این جمله از کجا آمده؟ به این آیات قرآن و تفسیرش توجه بفرمایید«پروردگار متعال می فرماید،انبیاء برای انسان لباس آورده اند و این لباس تقواست که انسانها را از شر گناه ایمن می کند و در قیامت تنها صاحبان تقوا ملبسند و ما بقی از شرم عریانی سر به زیر دارند. امّا آیا عریان بودن به معنی دست خالی بودن از اعمال صالح است یا برهنه بودن ظاهری؟ از توجّه به آیات و روایات به نظر می رسد که هر دوی آنها مطرح است.» آیا هنوز هم عریانی انسان رو می سازه؟ واما بعدتر قوانین اسلام براساس بندهای قانون اساسی نوشته نشده بلکه برعکس بایستی بندهای قانون چه اساسی و چه غیر اساسی بایست منطبق با شرع مقدس اسلام و برگرفته از قرآن مجید باشد، یعنی قرآن و قوانین شرع بایستی معیار و محک سنجش درستی و نادرستی قرار بگیره، تبزآب معیار سنجش میزان طلاست و قوانین مصوب بشری بایست با تیزآب اسلام مورد آزمون قرار گیرند، خیلی طولانی شد، و در پایان از اینکه از امثال پولی نژادها برائت جستی بنده بنوبه خود متشکرم و منظور خدای ناکرده توهین و جسارت نبوده و اگر از نوشته ام چنین استنباط میشه بازهم بنوبه خود پوزش میطلبم ولی دلیل اظهار چنان کلمات و جملاتی به این خاطر هست که امثال اون خودفروخته ها سردمدار چنین جریان منحرفی هستند و رسانه های کثیری در خدمتشان تا بتوانند جامعه اسلامی ایران رو از هم بپاشن، لطفا به سرگذشت دولت مقتدر اسلامی در قلب اروپا، آندولس نظری بفرما. مشرق میدانم که زمان خبر گذشته ولی از آنجاییکه ممکن ست این دوست محترم دوباره سری به نوشته اش بزنه فلذا جای تشکر داره چنانچه صلاح باشه جوابیه ام رو منتشر کنی. مشرق مچکرم، هیچ ربطی به اون مچکرم!!! نداره ها.
    • IR ۰۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۳
      15 0
      از اون جاییکه نوشته قبلی ام در پاسخ به نظرات تان اندکی طولانی شد ولی به تک تک کلمات و جملات تان میشود پاسخی طویل داد که در حد من نیست، جون باب گفتگو باز شده عرض میکنم اول: این باید و نبایدهایی که می نویسید از کجاست؟ مثل باید پوشش هر فرد توسط خود افراد جامعه انتخاب بشه؟ قانون حجاب باید به ...نباید مردم رو اجبار به... و... آیا هر کس در هر جای جهان می تواند برای خودش باید و نباید وضع کنه و براساس باید و نبایدهاش حکم صادر کنه؟ دوم: خودت می فرمایی «قانون» وقتی مسئله ای مراحل خودشو گذرونده و مورد تصویب قانونی قرار گرفته و قانون شده صدالبته بایست به اجبار مورد اجرا قرار بگیره وگرنه سنگ رو سنگ بند نمیشه. سوما اصلا حالا کو حجاب؟ بقول معروف پلیس به پاتوق معتادا حمله میکنه و اسلحه میکشه و میگه بی حرکت! بعد چن لحظه یکی اژ دوشتان بحرف میاد و میگه ژناب شروان کو حرکت! حالا کو حجاب؟ خبر داری و دیدین که اخیرا دگمه های بدون مانتو!!! مد شده، قبلا مانتو بدون دگمه بود الان....، از همه اینها گذشته همه این باد و نبایدهایی که آوردین رو میشه در مهد دمکراسی و آزادی جهان فرانسه اصلا بزبان بیارین؟ فلش بال در فرانسه متمدن با مردمش چه میکنه؟ چقدر مردم و تابعین فرانسه و سایر کشورهای غربی در رعایت حجاب اختیار دارن؟ آیا مسلمان این کشورها هم آزادن در انتخاب حجاب در هر شکل و میزانش؟ چهارم: چه استدلالی پشت جمله شماست که اجبار به رعایت قوانین باعث کراهت و دوری از دین هست؟ اون کراهت و اکراه که شنیدین برا قبل پذیرش دینِ «لا اِکْراهَ فِی الدّین (سوره بقره: ۲۵۶) » ولی وقتی دین رو پذیرفتی مجبور به رعایت قوانینش هستی، چطور از یه قانون عمومی مث رد شدن از چراغ قرمز و... صدها باید و نباید هست و دارای کیفر و جریمه ولی زیرپا گذاشتن قانون اسلام بمیل خودمان ست و باید به رفراندوم گذاشته بشه!!!!!!!!!! مشرق جان منتشرش کن، بهمون دلیل قبلی. شاید دیده شود خوانده شود بلکه پسندیده شود.
  • IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۳
    0 10
    جوابیه خوبی بود، ولی در هر صورت اجبار به انجام کاری باعث ایجاد فساد خفته میشه. قانون حجاب در دهه ی شصت که بعضی از انقلابیون تندروی کردند و بدون اینکه از مردم نظر خواهی عمومی کنند، تصویب شد. بعد ها در رسانه ها اعلام کردند که خواست مردم بوده و مسئله رو لاپوشانی کردند و کشور درگیر جنگ شد و این مورد مسکوت ماند. اما امروزه در قرن جدید این قانون نیاز به نظر خواهی جدید داره، نظرخواهی جدید یعنی رفراندوم عمومی. کاری به حکومت آل سعود ندارم، ولی همین عربستان هم تا همین دو سه سال پیش اجبار حجاب داشت، ولی در قانون جدید نوع پوشش حجاب آزاد شد، بجز شهرهای مکه و مدینه. در دول دیگر اسلامی هم پوشش حجاب آزاد است. در ایران هم می توانند قانونی وضع کنند که پوشش حجاب آزاد شود بجز در شهرهای قم و مشهد. وگرنه اگه بخواهند همین قانون حجاب دهه ی شصت باشه، فساد خفته طی دهه ی آینده در کشور افزایش پیدا می کنه. به نظرم دیگر جای بحثی نیست.
  • احسان معتمدی IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶
    3 3
    برای حل مشکل حجاب باید ازدواج را در دبیرستان برای همه اجباری شود و یا عقد وگرنه فساد و فحشا ریشه کشورمان را نابود میکند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس