سرویس جهان مشرق - این نظرسنجی توسط «انستیتو انتخابات یهودی» انجام شده است که گروهی از یهودیان برجسته دموکرات آن را اداره می کنند و نتایج آن هفته جاری منتشر شد.
این نظرسنجی نشان داد که ۳۴ درصد یهودیان آمریکا بر این باورند که «تعامل اسرائیل با فلسطینی ها همانند نژادپرستی در آمریکاست» و ۲۵ درصد هم اعتقاد داشتند که «اسرائیل رژیمی نژاد پرست» است، در حالی که ۲۲ درصد از شرکت کنندگان در نظر سنجی هم تأکید داشتند که «اسرائیل علیه فلسطینی ها مرتکب کشتارهای دسته جمعی شده و نسل کشی شده است».
نکته قابل توجه اینکه ۹ درصد از یهودیان آمریکایی شرکت کننده در نظر سنجی با جمله «اسرائیل حق حیات ندارد» موافق بودند. این نسبت در میان آن دسته از شرکت کنندگان در نظر سنجی که در گروه سنی زیر ۴۰ سال قرار داشتند، به ۲۰ درصد می رسید. همچنین، یک سوم این گروه سنی شرکت کننده در این نظر سنجی بر این باور بودند که اسرائیل علیه فلسطینی ها مرتکب نسل کشی می شود.
نتایج این نظرسنجی چنان «انستیتو انتخابات یهودی» را غافلگیر کرده که آن را «حیرت انگیز و غیر قابل باور» توصیف کرد، به ویژه آنکه این نتایج زمانی به دست می آیند که سازمان های حامی سرائیل در تلاش هستند تا ثابت کنند، اسرائیل در احیای هویت یهودی نقش اساسی دارد.
تمرکز اصلی این نظرسنجی روی بررسی میزان انتقادات وارده به اسرائیل بود و اینکه آیا این انتقادها یهودی ستیزی تلقی می شود یا خیر؟ به همین دلیل از شرکت کنندگان در نظر سنجی اولا سؤال شد که آیا اعتقاد دارند، جملات «تعامل اسرائیل با فلسطینی ها شبیه نژاد پرستی در آمریکاست»؛ «اسرائیل رژیمی نژاد پرست است»؛ «اسرائیل علیه فلسطینی ها مرتکب نسل کشی می شود»؛ «اسرائیل حق حیات ندارد».
سپس از کسانی که اظهار کرده بودند که این جملات ضد یهودی نیستند، سؤال شد که آیا با این جملات موافق هستند و آنها را تأیید می کنند، پاسخ به شرح ذیل بود:
۶۷ درصد بر این باور بودند که جمله «اسرائیل حق حیات ندارد» یک جمله ضد یهودی محسوب نمی شود؛ برخلاف سه جمله دیگر که اعتقاد داشتند، از آنها نوعی خصومت ورزی و احساسات ضد یهودی برداشت می شود.
این نظرسنجی بین ۲۸ ژوئن تا ۱ ژوئیه از طریق از راه دور و به صورت اینترنتی انجام شد و در آن ۸۰۰ یهودی آمریکایی مشارکت داشتند.
هنگامی که از شرکت کنندگان در نظرسنجی سؤال شد که آیا راه حل دو دولت را می پسندند؛ ۶۱ درصد تأکید کردند که به نظر آنها بهترین گزینه راه حل دو دولت است. ۱۹ درصد اظهار داشتند که راه حل الحاق کرانه باختری به اسرائیل را تأیید می کنند و ۲۰ درصد هم اظهار داشتند که راه حل مورد نظر آنها «تشکیل دولت واحد غیر فلسطینی غیر یهودی است» که سرزمین های اشغالی (اسرائیل) و کرانه باختری و نوار غزه را در برگیرد.
درباره کمک های آمریکا به اسرائیل نیز ۵۸ درصد شرکت کنندگان در نظر سنجی بر این باور بودند که باید کمک ها به اسرائیل را محدود کرد تا نتواند، این اموال آمریکایی را صرف شهرک های یهودی نشین کند، همچنین ۶۲ درصد مخالفت سیاست جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در ادامه ارسال کمک به فلسطینی ها و تأیید کننده سیاست «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری سابق این کشور در قطع کمک ها به فلسطینی ها بودند.