به گزارش مشرق، شورای امنیت سازمان ملل با انتشار بیانیهای از مواضع ترکیه و مقامهای قبرس ترک نشین در مورد شهر «واروشا» و شرط و شروط برای اسکان در آن انتقاد کرد.
به گزارش روزنامه «گریک ریپورتر» اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به ریاست فرانسه روز جمعه اعلام کردند که سخنان سران ترکیه و مقامهای قبرس ترک نشین را در این زمینه غیر قابل قبول دانسته و خواستار توافق عادلانه برای ایجاد کشور متحد جمهوری قبرس هستند.
در بیانیه سازمان ملل متحد آمده است که شورای امنیت اعلامیه ۲۰ ژوئیه سران ترکیه و قبرس ترک نشین در مورد بازگشایی بخشی از منطقه واروشا را محکوم میکند و خواستار تغییر سریع این روند است.
شهر واروشا از ۴۷ سال پیش به این سو به عنوان یک منطقه نظامی در نظر گرفته شده و بر اساس تصمیمات سازمان ملل کسی حق حضور در آن مکان را ندارد، اما مقامهای ترکیه و قبرس ترک نشین تصمیم به بازگشایی این منطقه گرفته اند. سازمان ملل متحد در بیانیه خود از اقدامهای یکجانبه ترکیه که مغایر با قطعنامهها و بیانیههای قبلی شورای امنیت است ابراز تاسف کرده و خواستار لغو فوری این تصمیم که موجب تشدید تنش در منطقه میشود، شده است.
۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید کردند که هرگونه تلاش برای احیای هر قسمت از شهر واروشا توسط افراد دیگری غیر از ساکنان آن غیرقابل قبول است.
وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به این مسئله در بیانیهای درباره بازگشایی منطقه واروشا اعلام کرد که بیانیه شورای امنیت سازمان ملل و اظهارات کشورهای مختلف را رد میکند. در این بیانیه آمده است که این اظهارات بر اساس ادعاهای بی اساس یونان است و منطقه واروشا جزو قلمرو قبرس ترک نشین است.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» در بیانیه فوق آمده است که کلیه تصمیماتی که مقامهای قبرس ترک نشین در باره طرح بازگشایی واروشا اتخاذ کردهاند در چارچوب قوانین بین المللی است. ترکیه معتقد است که واروشا به قبرس ترکنشین تعلق دارد و تمام تصمیمات مقامهای این منطقه در خصوص این شهر مطابق با قوانین بینالمللی است.
قبرس از سال ۱۹۷۴ به دو بخش ترک و یونان نشین مبدل شد. منطقه واروشا که در جریان درگیریهای داخلی تخلیه شده بود از آن به بعد به عنوان یک منطقه خالی از سکنه باقی ماند. سازمان ملل متحد خواستار کنترل این منطقه است. ترکیه تنها کشوری است که قبرس ترک نشین را به رسمیت میشناسد.