به گزارش مشرق، ورای جایگاه والای علم آموزی، فراهم کردن زمینه تحصیل رایگان سایر اقشار جامعه، یکی از آزمانهای مقدس نظام جمهوری اسلامی است که همواره بر آن تاکید زیادی شده و قانونگذاران و نمایندگان مجلس همیشه توجه ویژهای به این موضوع داشته و دارند تا آنجا که هزینه آب، برق و گاز مدارس و مساجد در بودجه سالانه کشور رایگان در نظر گرفته میشود.
البته مساجد نیز به عنوان یکی از پایگاههای مهم دینی و معنوی که جایگاه ارزشمندی در انتقال مفاهیم مذهبی و ارزشی، به نسلهای مختلف کشور را عهدهدار هستند، از پرداخت قبوض مصرفی معاف هستند.
بیشتر بخوانید:
اخلال عامدانه برخی در دولت عامل گرانی سیمان است، نه قطعی برق + اسناد
طبق اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.
در روزها و ماههای اخیر، با گرم شدن هوا و اوج مصرف برق، مردم در شهرهای مختلف کشور با قطعیهای مکرر و بیبرنامه برق مواجه شدند و عدهای سریعاً نوک پیکان حملات خود را به سمت برق رایگان مدارس و مساجد نشانه گرفته و این مصوبه قانونی را یکی از علل قطعیهای برق معرفی کردند.
حال آنکه طبق برآوردهای دقیق علمی و کارشناسی، هزینه سالانه برق مدارس و مساجد در حدی نیست که بخواهد روی شبکه تامین آنها تاثیر قابل توجهی بگذارد و باعث هدر رفت این انرژی مفید و ضروری شود.
از سوی دیگر برق یک کالای تجاری نیست که دولت بخواهد از آن در کشور کسب درآمد داشته باشد و بابت مصرف آن در مکانهای مهمی مانند مدارس و مساجد که بار مهم علمی و معنوی مردم جامعه را برعهده دارند، هزینهای دریافت کند؛ چرا که این موضوع بر روند علمآموزی و امور دینی و معنوی جامعه تاثیرگذار خواهد بود.
تامین برق به اندازه و با قیمت مناسب یکی از وظایف ذاتی دولت هاست که باید با برنامه ریزیهای دقیق و سرمایه گذاریهای لازم، مقدار مورد نیاز و ضروری آن را برای سایر مصارف کشور فراهم کنند و زمینه بروز چنین اختلافاتی نشوند.
«حسینعلی حاجی دلیگانی» نماینده مجلس، با اشاره به ضرورت رایگان بودن هزینه برق مدارس و مساجد به خبرنگار میزان میگوید: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در دورههای مختلف نظرشان درباره رایگان بودن هزینه برق مدارس و مساجد مثبت بوده است و بر اساس همین موضوع مصوب کردند هزینه برق، آب و گاز مدارس و صحن مساجد و جایی که نماز گذاشته میشود، مجانی باشد.
وی افزود: اگر یک مسجد، واحدهای جانبی یا تجاری داشته باشد شامل این مصوبه نمیشوند و هزینه آب، برق و گاز آنها دریافت میشود.
حاجیدلیگانی یادآور شد: رایگان بودن هزینه برق مساجد و مدارس حکمتی دارد مبنی بر اینکه، مبانی دینی و فرهنگی جامعه گسترش یابد. البته عمده هزینههای یک مسجد را خود مردم میپردازند و تنها کمک این هزینه هاست که رایگان بوده و عدد بزرگی هم در بودجه نیست.
این نماینده مجلس ادامه داد: هم اکنون ماینرهای استخراج رمز ارز در حدود ۲هزار مگاوات برق مصرف میکنند که در این شرایط باید جلوی فعالیتهای غیر مجاز و مجاز آنها گرفته شود.
امیدواریم دولت سیزدهم با پیش رو قرار دادن، وضعیت مدیریت برق در دولتهای یازدهم و دوازدهم فکری به حال تامین منابع برای نوسازی شبکه برق رسانی و نیز افزایش ظرفیت نیروگاه های تولید برق داشته باشد، تا کاهش تولید برق در فصول گرم سال مردم را با بهانههای واهی به جان هم نیندازد.