کد خبر 1255431
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰
داروخانه نمایه

عضو هیأت مدیره انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرآورده های بیوتکنولوژیک گفت: بالغ بر ۶۰ درصد صادرات دارو در ایران متعلق به داروهای بیوتک است.

به گزارش مشرق، فریدون مهبدی عضو هیأت مدیره انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرآورده های بیوتکنولوژیک با برنامه «دارونامه» درمورد فرصت های سرمایه گذاری در داروهای بیولوژیک گفتگوی تلفنی کرد.

مهبدی گفت: آنچه که در این بحران کرونا توانست جان مردم را نجات دهد فرآورده های بیوتکنولوژیک بود که ریه درگیر افراد مبتلا به کرونا را کاملاً درمان می کرد.

بیشتر بخوانید:

وضعیت صادرات دارو افتضاح است

وی با اشاره به اینکه دانش بیوتکنولوژی تا حد زیادی فرآیند تحقیق و توسعه را کوتاه کرده افزود: فرآیند تولید واکسن یک فرآیند طولانی و چندین ساله است اما دو شرکت مشهور فایزر و مادرنا در کمتر از شش ماه توانستند واکسن را بر پایه بیوتکنولوژی وارد بازار جهانی کنند.

رئیس هیئت مدیره گروه سیناژن با بیان اینکه ایران از اوایل دهه ۷۰ به تولید داروهای بیولوژیک اقدام کرد گفت: حدود ۲۳ داروی بیولوژیک در ایران تولید می شود که گران ترین و پرمصرف ترین داروهای بیوتکنولوژی هستند و اگر این داروها را تولید نمی کردیم الان با این بحران ارزی و تحریم ها مشکلات حوزه سلامت فراتر از آن چیزی بود که امروز شاهدش هستیم.

مهبدی با اشاره به رشد فزاینده تولید و صادرات داروهای بیولوژیک ایرانی از سال ۷۳ تاکنون گفت: در حال حاضر بالغ بر ۶۰ درصد صادرات دارو در ایران متعلق به داروهای بیوتک است اما متاسفانه برخی مواقع مسئولان، مسائل سلامت را با نگاه ملی نمی نگرند.

عضو هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرآورده های بیوتکنولوژیک از ساختار غلط وزارت بهداشت در این مورد انتقاد و اظهارکرد: این وزارتخانه هم مسئول تولید و هم مسئول توزیع و هم ارتقای سلامت و درآمدمحور است درصورتیکه این ساختار کاملاً اشتباه است.

وی با انتقاد از اینکه نگاه وزارت بهداشت سلامت محور نیست و بلکه بودجه محور است گفت: ما باید دارو را صادر کنیم تا ارز وارد کشورمان شود.

مهبدی یادآورشد: سازمان غذا و دارو به جای رگولاتوری و به جای اینکه دغدغه ارائه داروهای سالم را به مردم داشته باشد نگران تأمین دارو است درصورتیکه نباید اینطور باشد و اینها تضاد منافع است.

عضو هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرآورده های بیوتکنولوژیک ادامه داد: در هیچ جای دنیا سازمان غذا و دارو واردکننده، قیمت گذار و تولید کننده نیست و بلکه یک سازمان نظارتی بوده و تولید بر عهده وزارت صنعت است.

وی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را ضروری خواند و گفت: ما با این کار می توانیم در صادرات و واردات داروهای بیوتک تراز مثبت ایجاد کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس