کد خبر 1256490
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
جهانگیری نمایه

عضو هیئت تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی ماجرای تخلفات جهانگیری رئیس هیئت امنای صندوق ذخیره ارزی در تغییر وثیقه وام ۸۲ میلیون دلاری ایران ایرتور را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، احمد علیرضابیگی، عضو هیئت تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی، از تنظیم دادخواستی خطاب به دیوان عدالت اداری در مورد شکایت از تخلفات در تغییر وثیقه وام ۸۲ میلیون دلاری هواپیمایی ایران ایرتور خبر داد.

وی گفت: سهام شرکت هواپیمایی ایران‌ایرتور در سه نوبت طی سال‌های ۱۳۹۰، ۱۳۹۱ و ۱۳۹۴ توسط سازمان خصوصی‌سازی واگذار شده است. شرکت نامبرده قبل از واگذاری به دلیل دریافت تسهیلات ۸۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری به حساب ذخیره ارزی بدهکار بوده است.

ببینید:

عکس/ لحظه خداحافظی جهانگیری با دولت

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق قانون، خریدار سهام باید نسبت به جایگزینی تضامین بدهی ارزی ۸۲ میلیون دلاری و بازپرداخت اصل و سود تسهیلات مذکور اقدام می‌کرد.

عضو هیئت تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی تصریح کرد: تنفس این تسهیلات برای آخرین‌بار به صورت دوره استفاده چهار ساله، دوره تنفس پنج سال و دوره بازپرداخت ۱۰ سال تعیین گردید و مقرر شد در صورت عدم بازپرداخت اقساط بعد از مدت یاد شده، جرایم از زمان اتمام دوره تنفس قبلی محاسبه و وصول شود.

علیرضابیگی گفت: بر این اساس، زمان آغاز بازپرداخت اقساط تسهیلات حساب ذخیره ارزی از سال ۹۵ و زمان پایان قرارداد واگذاری از سال ۹۶ بوده است. طبق نامه بانک ملی، پرداخت بخش اول قسط اول مربوط به بودجه سال ۸۵ در سال ۹۹ انجام شده که بعد از ۱۴ سال از دریافت تسهیلات و اتمام موعد قرارداد صورت گرفته که باید عملاً موجب فسخ قرارداد واگذاری شده، اما توسط سازمان خصوصی‌سازی مورد توجه قرار نگرفته است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنابراین از یک سو ایران ایرتور اقساط وام خود را پرداخت نکرد و از سوی دیگر هیئت امنای ذخیره ارزی به ریاست اسحاق جهانگیری در مصوبه‌ای تضامین ایران ایرتور برای بازپرداخت وام ۸۲ میلیون دلاری را با چالش جدی مواجه کرد تا این شرکت به دلیل عدم بازپرداخت این وام در دولت آینده با مشکلی مواجه نشود.

علیرضابیگی گفت: هیئت امنای حساب ذخیره ارزی در مصوبه‌ای عبارت «سایر تضامین کماکان به اعتبار خود باقی می‌باشد» را به عبارت «هواپیمای ملکی شرکت یاد شده و هواپیماهایی که با قرارداد اجاره به شرط تملیک خریداری و توسط سازمان هواپیمایی کشوری به نام شرکت مزبور ثبت شده، وثیقه تسهیلات اعطایی از محل حساب ذخیره ارزی می‌گردد»، اصلاح کرده است.

وی تصریح کرد: موضوع این مصوبه ناظر به نحوه جایگزینی وثایق تسهیلات اعطایی به شرکت ایران ایرتور از محل حساب ذخیره ارزی است. مطابق مصوبه هیئت امنای حساب ذخیره ارزی، ابطال این مصوبه خلاف قانون بوده است. متأسفانه جایگزینی تضامین بعد از تاریخ اتمام قرارداد واگذاری انجام شده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طبق قانون باید سهام شرکت هواپیمایی ایران ایرتور مطابق قرارداد واگذاری و تعهدنامه هیئت مدیره جدید شرکت تا زمان تسویه یا تعیین تکلیف «تعویض وثیقه»، تسهیلات اعطایی از محل حساب ذخیره ارزی به عنوان وثیقه و تضمین نزد سازمان خصوصی‌سازی باقی می‌ماند و سایر تضامین کماکان به اعتبار خود باقی است.

وی گفت: در واقع هیئت امنای حساب ذخیره ارزی با نقض قوانین و مقررات، مبادرت به صدور مصوبه‌ای کرده که در زمان تصویب، بازپرداخت وجوه حساب ذخیره ارزی را با مخاطره مواجه نموده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایران ایرتور مالک هواپیماهای اجاره به شرط تملیک نیست لذا وثیقه تکلیفی تعیین شده توسط هیئت امنای حساب ذخیره ارزی به علت عدم قابلیت تملک و نقل و انتقال، امکان توثیق و ترهین نزد بانک را ندارد. ایران ایرتور مالک هواپیماهای اجاره به شرط تملیک نیست.

علیرضابیگی ادامه داد: در این راستا گزارش حسابرس مستقل و بازرس شرکت قانونی نامبرده حائز اهمیت است. مبلغ قرارداد خرید ۶ فروند هواپیما و ۱۵ دستگاه موتور، ۴۹ میلیون یورو بوده درحالی‌که مبلغ کل قرارداد ۹۲ میلیون یورو عنوان گردیده و مدارک مورد نیاز از جمله فاکتور و مستندات بیمه در اختیار بازرس قانونی قرار نگرفته است.

وی تصریح کرد: طبق قانون نمی‌توان بانک‌ها را مجبور به قبول و تعیین وثیقه نمود ضمن اینکه اموال معرفی شده فاقد قابلیت نقل و انتقال و توثیق هستند.

عضو هیئت تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی بیان کرد: طبق توافقنامه امهال بدهی تسهیلات اعطایی از محل ذخیره ارزی به شرکت هواپیمایی ایران ایرتور که در تاریخ بهمن سال ۹۸ منعقد شده، میزان بدهی شرکت ایران ایرتور ۱۱۱ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۳۰۳ یورو است.

وی ادامه داد: ارزش پنج فروند هواپیمای بوئینگ ملکی آن شرکت ۱۵ میلیون دلار اعلام گردیده و بهای قرارداد ۶ فروند هواپیما و ۱۵ موتور در قالب اجاره به شرط تملیک یک شرکت خارجی ۹۲ میلیون ذکر شده که ۴۹ میلیون یوروی آن پرداخت نشده بود.

علیرضابیگی گفت: صرف‌نظر از اینکه اساساً هواپیماهای موضوع قرارداد اجاره به شرط تملیک بنا بر توضیحات ارائه شده قابلیت توثیق نداشته، حتی اگر میزان ادعایی در گزارش حسابرسی شرکت ایران ایرتور (پرداخت نقدی ۴۳ میلیون یورو) مورد نظر قرار گیرد، وثایق دریافتی برای بدهی ۱۱۱ میلیون یورویی شرکت مکفی نبوده بنابراین هیئت امنای حساب ذخیره ارزی ضمن نقض آئین‌نامه تسهیلات اعطایی بانکی، سبب عدم کفایت میزان وثایق در ترهین بانک قرار گرفته نسبت به بدهی موجود گردیده است.

تخلفات جهانگیری در بازپرداخت وام ۸۲ میلیون دلاری «ایران‌ایرتور»

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۵:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    23 4
    یک کشور پیشرفته بود اعدامش می کرد ولی چه کنیم که عقب افتاده ایم و فردا مجرم طلبکار هم میشه و از همه شکایت می کنه!
  • سیامک IR ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    16 3
    مامنتظر اقدام نظام هستیم تا حق ملت را بر گرداند
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    15 2
    انشاالله محاکمه خوب و عادلانه ای اجرا شود
  • علی IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    5 1
    او و اربابش خوب فهمیدند که کسی قصد محاکمه و مجازات آنها را ندارد. برای همین هر کاری دلشان خواست کردند. دیدید که کسی با رو... کاری نداشت وراحت برای خودش حکم بازنشستگی زد. علی برکت الله.
  • عبدالله IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    7 1
    قوه قضاییه نباید اینجا کوتاه بیاد و بایدنشان بده که درحیف و میل بیت المال حساسه و همه اینها را علنی محاکمه کنه..
  • IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    4 1
    تنها نمونه ای از جرم های اینهاست. بازخواست
  • IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    2 5
    جهانگیری برادر 2 شهیده که بعدها قدرش را خواهند دانست.
  • حسن IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    4 1
    سازمان بازرسی و دیوان محاسبات نسبت به بررسی کل دارایی های جهانگیری اقدام نمایندمخصوصا در کارخانجات و شرکتهای مواد اولیه سیمان و فولاد و پتروشیمی اخیرا هم شنیده شده ایشان صاحب بانک هستند در غیر اینصورت ایشان تهدیدی برای اقتصاد ایران خواهد بود
  • رضا IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    5 1
    این ها رو به سزای اعمالشون برسونین سالهاست که باعث ناامیدی مردم شدند
  • IR ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    4 1
    الان برید بین ملت بیشتریین نارضایتی وضعیت معیشت و مدیریت فشل کرونا یا بتر بگم کاسبی کردن با کرونا واینکه ملت از همین بخور بخورهای آقایون هستش
  • ع.ا.ق.م IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    0 0
    اگراینگونه خبرها صحت دارد.و مستندات محکمه پسنده! پس چرا مدعی العموم و ...افرا دمتخلف را تحت پیگردقانونی و...قرارنمیده ند؟!!!!؟؟؟؟۶۲۲۶
  • محمدایوب IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    0 0
    حالا اگه یک آدم بیچاره 10میلیون وام گرفته بود با دوضامن. 2تاقسطش عقب افتاده بود سریع ازحقوق ضامن کسر میکردن یا چک. آن را به اجرا میگذاشتن. قانون برای آفتابه دزد هست نه برای گردن کلفت ودماغ دراز
  • IR ۲۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    0 0
    جان مادرتان این چند نفر را خلا سلاح قدرت و ثروت کنید بخدا نیمی از مشکلات اقتصادی درست میشه جهانگیری - نعمت زاده و زنگنه لطفا ریشه باندشان را بخشکانید در کل شرکتها فک و فامیلی بصورت هرمی در مدیریتها هستند و در حد کارشناس هم از تیم خودشان هستند مخصوصا در بازرگانی و خودروسازیهای دولتی
  • IR ۲۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    0 0
    خیلی از مسولین در ایران مصونیت دارند حتی اگر قتلی انجام بدهند
  • سید فروزان CH ۰۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
    1 0
    حبس ابد بزرگ‌ترین لطف
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
    1 0
    خدا لعنت کنه مسئولینی که باعث بدبختی مردم شدند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس