کد خبر 1260924
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۸
کلید کنترل تورم در دست دولت است/ بیشتر ارکان دولت برای هزینه‌کردن ساخته شده‌اند

وزیر پیشین وزارت بازرگانی گفت: بیشتر ارکان دولت غالباً برای هزینه‌کردن ساخته شده‌اند زیرا صرفاً وابسته به بودجه هستند و نمی‌توانند درآمدزایی کنند.

به گزارش مشرق، مهدی غضنفری با بیان این که افزایش قیمت کالا و خدمات شکل ثانویه‌ای از جریان سوء اقتصادی است که مردم آن را به شکل تورم مشاهده می‌کنند، گفت: گاهی تورم به دلیل کمبود کالا به وجود می‌آید که این مشکل خیلی راحت قابل‌درمان است و این کار را با وفور کالا می‌توان درمان کرد.

وزیر پیشین وزارت بازرگانی درعین‌حال درباره شکل دیگری از تورم و خطرات آن گفت: تورمی که ناشی از پارامترهای اقتصادی از جمله کسری بودجه، چاپ پول و انتشار اوراق قبضه و ناتوانی دولت از پرداخت آن است، خیلی پیچیده و خطرناک‌تر از نوع دیگر تورم است.

وی با بیان اینکه دولت به‌عنوان پدر خانواده هزینه‌ها و درآمدهایی در طول ماه و سال دارد، اظهار کرد: گاهاً شاهد بوده‌ایم دخل‌وخرج دولت با هم نمی‌خواند و هنگامی که کم می‌آورد، با دست بردن به بانک مرکزی آن را جبران می‌کند و این جریان همچنان ادامه دارد.

وزیر پیشین وزارت بازرگانی با تصریح بر اینکه منبع نامرئی که دولت دست در آن می‌کند و پول برمی‌دارد تا هزینه‌هایش جبران شود، همان جیب مردم است، عنوان کرد: نام این کار در پارامترهای اقتصادی گرانی و تورم است که نتیجه آن کاهش قدرت خرید مردم است.

غضنفری همچنین به کاهش ارزش پول ملی با افزایش قیمت اشاره و عنوان کرد: قیمت ارز افزایش می‌یابد زیرا دولت در تأمین ارز موردنیاز ناتوان است. وقتی همه این زنجیره‌ها را کنار هم قرار می‌دهیم، شاهد هستیم مشکلات به دولت بازمی‌گردد و بنابراین نباید فروشنده و تولیدکننده را محکوم کنیم زیرا آن‌ها چاره‌ای ندارند.

وی با بیان اینکه دولت فقط هزینه‌کردن بلد است، گفت: وقتی کمبود درآمد پیدا می‌کند، ارکان دولت درآمدزایی بلد نیستند و اگر نگاهی به هرکدام از وزارت‌خانه‌ها بیندازیم، متوجه می‌شویم اساساً هیچ‌کدام از آن ها توانایی ایجاد درآمد را ندارند.

وزیر پیشین وزارت بازرگانی با تأکید بر اینکه برای رهایی از کمبود اعتبارات و تورم، دولت باید اقدام به درآمدزایی کند، بیان کرد: بیشتر ارکان دولت غالباً برای هزینه‌کردن ساخته شده‌اند زیرا صرفاً وابسته به بودجه هستند و نمی‌توانند درآمدزایی کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۹
    0 0
    دلالیسم دسترنج تولید کننده را می دزدد و گرانی ایجاد می کند. دولت نیز به نوعی دلال شده است.
  • IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۵
    0 0
    ۱.تصویب و اجرای مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد ۲.حذف یارانه های انرژی ۲۵۰ هزار نفر میلیاردر دلال کشور که ۹۹۰در صد سرمایه کشور را در اختیار دارند ۳. کنترل بانکها در اعطای تسهیلات به بخش بازرگانی و دلالان و افزایش نقدینگی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس