افغانستان

عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا از اینکه تحولات افغانستان به نفع ایران، روسیه و چین است ابراز نگرانی کرد و گفت این اتفاقات پیامدهای بلندمدتی برای جایگاه آمریکا خواهد داشت.

به گزارش مشرق، «مایکل مک‌کاول»، نماینده جمهوری‌خواه عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفته تحولات افغانستان به نفع ایران، روسیه و چین است.

مک‌کاول در مصاحبه با شبکه خبری فاکس‌نیوز گفت که آمریکا هیچ اطلاعاتی از خارج از فرودگاه کابل ندارد و این برای طالبان، روسیه، چین و ایران یک پیروزی است.

وی در این مصاحبه که امروز سه‌شنبه پخش شده گفت: «هیچ اطلاعاتی از تحولات میدانی نداریم. در بی‌خبری کامل هستم. اگر از فرودگاه [کابل] صرفنظر کنیم در بی‌خبری محض خواهیم بود.»

مک‌کاول در ادامه تأکید کرد: «این نه فقط برای طالبان، بلکه برای روسیه، چین و ایران هم پیروزی است چون ما دیگر نمی‌توانیم شاهد فعالیت‌هایشان در منطقه باشیم.»

آمریکا ماه گذشته پایگاه هوایی «بگرام» را که قبلاُ بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان به شمار می‌رفت تعطیل کرد و در روزهای گذشته مشغول تخلیه سفارتش در افغانستان بوده است.

یک مقام آمریکایی روز ۱۱ تیرماه به شبکه خبری فاکس‌نیوز گفته بود همه نیروهای ایالات متحده از پایگاه هوایی بگرام خارج شدند. این پایگاه یک ساعت با کابل (پایتخت افغانستان) فاصله دارد.

مک‌کاول در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت که آمریکا هیچ تلاشی برای مستقر کردن ظرفیت‌های اطلاعاتی در کشورهای مجاور افغانستان انجام نداده است.

رد درخواست بایدن از سوی پوتین

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال روز ۲۹ مردادماه گزارش داده بود «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در جریان دیدار ماه ژوئن خود با همتای آمریکایی‌اش، «جو بایدن» درخواست او را برای ایجاد پایگاه‌های آمریکایی در نزدیکی افغانستان رد کرده است.

وال‌استریت‌ژورنال گزارش داده بود این مراوده میان رهبران روسیه و آمریکا امیدهای دولت بایدن برای مستقر کردن پهپاد و نیروهای نظامی در کشورهای هم‌جوار افغانستان را نقش بر آب کرده است.

نقشه ناکام غرب برای افغانستان

گروه طالبان یکشنبه (۱۵ اوت/۲۴ مردادماه) بعد از خروج «اشرف غنی»، رئیس‌جمهور سابق افغانستان وارد شهر کابل شد. تحلیلگران ورود نیروهای طالبان را به منزله خاتمه تلاش‌های ۲۰ ساله آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای بازسازی افغانستان به شکل مطلوب جهان غرب می‌دانند.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شده‌اند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

تحولات افغانستان باعث انتقاد از «جو بایدن» شده. رسانه‌ها چهارشنبه گذشته گزارش دادند تصمیم‌های بایدن درخصوص افغانستان و فرار نظامی عجولانه از این کشور که باعث سقوط دولت کابل به‌دست طالبان شد، قانون‌گذاران آمریکایی را به فکر تحقیق از وی انداخته است.

اعضای کنگره آمریکا شامل نمایندگان دموکرات که متحدان بایدن نیز محسوب می‌شوند چهارشنبه گذشته ضمن ابراز نارضایتی شدید از تحولات افغانستان، گفتند که درباره دلایل وقوع این بحران تحقیق می‌کنند.

انتقاد مک‌کاول از بایدن

مک‌کاول در مصاحبه با فاکس‌نیوز تصریح کرد از مدت‌ها پیش از دولت بایدن خواسته مترجم‌ها و همکاران افغانستانی آمریکا را از این کشور خارج کند، اما دولت بایدن از انجام این کار امتناع کرده است.

او گفت: «آنها به هیچ وجه این کار را نکردند. جامعه اطلاعاتی بسیار به صراحت نظرش را اعلام کرد و ارزیابی‌هایی از شرایط میدان ارائه کرد. انتخاب دولت بایدن نادیده گرفتن آن اطلاعات بود.»

وی اضافه کرد: «این تصمیم تبعات بلندمدتی برای جایگاه ایالات متحده در دنیا خواهد داشت.»

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس