سرلشکر صفوی

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه برای قدرتمند شدن باید نیروی هوایی قوی داشته باشیم، گفت: تحرکات دشمن باید در فاصله سه هزار کیلومتری از مرزهای ایران رصد شود.

به گزارش مشرق، نشست واکاوی عملیات کمان ٩٩ با حضور سرلشکر صفوی و فرماندهان وقت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس برگزار شد.

سرلشکر صفوی، امیرسرتیپ حبیب بقایی، امیر پورشاسب، امیر سرتیپ برات‌پور، سردار عراقی و خانواده‌های شهدای نهاجا در این نشست حضور داشتند.

سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی در این نشست گفت: این جلسه یک بعد نورانیت دارد و به خاطر شهیدان عالیقدر خلبان نیروی هوایی ارتش است و پیکر شهید محمدی بعد از ۳۴ سال به وطن بازگشت.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی، اظهار کرد: نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران یک نیروی الهی است و این جمله حضرت امام خمینی (ره) است،   بنده در طول دفاع مقدس با شهیدان بابایی، اردستانی و دیگر شهرها در ارتباط بودم.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی اضافه کرد: جنگ‌های آینده علیه ایران از نظر ماهیت و شدت و طول مدت و فناوری پیشرفته جدید متفاوت خواهد بود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا تأکید کرد: ایران یک کشور خدایی است، انقلاب ایران به نام خدا شروع شد و ملت ایران یک ملت تاریخ‌ساز با تمدن چندین هزار سال است. رهبران ایران هم امام راحل و مقام معظم رهبری مورد تأیید امام زمان(عج) هستند.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در تشریح جایگاه نیروی هوایی در استمرار امنیت پایدار حاکم بر کشور، گفت: برای قدرتمند شدن باید نیروی هوایی قوی داشته باشیم.

وی اظهار داشت: تحرکات دشمن باید در فاصله سه هزار کیلومتری از مرزهای ایران رصد شود، حداقل عمق دفاعی کشور باید به سه هزار کیلومتر برسد.

خلبانان نیروی هوایی درس بزرگی به صدام دادند

امیر سرتیپ عبدالعلی پورشاسب در ادامه این نشست، گفت: شگفتی در دوران دفاع مقدس بعد از حمله هواپیماهای دشمن شکل گرفت. عملیات انتقام سخت در پاسخ به حملات دشمن داده شد و تعداد جنگنده‌های ما از پایگاه بوشهر پاسخ محکمی به حملات دشمن داشتند. مجموعه خلبانان هواپیماهای ما درس بزرگی به صدام صدامیان دادند و هیچگاه فراموش نخواهند شد. عملیات کمان ۹۹ یکی از عملیات‌های شگفتی‌ساز دوران دفاع مقدس است.

سردار عراقی رئیس پژوهشکده دفاع مقدس این پژوهشگاه نیز گفت: ما در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس هر ماه یک نشست علمی برگزار می‌کنیم که اولین آن با موضوع واکاوی عملیات بیت‌المقدس با حضور اساتید محترم آن بزرگوار و به یک نمایه تخصصی تبدیل شد و در اختیار پژوهشگران قرار گرفت.

عملیات کمان ۹۹ در تاریخ ثبت شد

امیر سرتیپ خلبان فرج الله برات‌پور از فرماندهان وقت نیروی هوایی ارتش هم در این نشست، گفت: نیروی هوایی در آغاز دفاع مقدس در آمادگی خوبی قرار داشت و نیروهای زمینی و هوایی آماده دفاع بودند. صدام خیال می‌کرد، جمهوری اسلامی ایراپ نیروی هوایی ندارد، با ۱۴� فروند هواپیما از پایگاه‌های تبریز، دزفول و بوشهر به پایگاه ما حمله کردند، پاسخ محکمی با پرواز انتقام به دشمن بعثی داده شد.

وی تصریح کرد: عملیات کمان ۹۹ در تاریخ ثبت شد، صدام دنبال اعمال سیاست رژیم صهیونیستی ۲۲۳ سورتی پرواز داخل عراق در جریان طرح البرز انجام دادیم. شهید فکوری با پرواز فرماندهان پایگاه مخالف بودند، ولی روز اول دوشادوش همرزمان خود برای دفاع از این سرزمین پرواز کردم.

امیر برات‌پور اظهار داشت: روزگار سختی بود، درگیری خیلی سخت بود، خلبانان ما در دوران دفاع مقدس هم پوشانی ماندگاری داشتند و از میهن اسلامی دفاع کردند که روحشان شاد و یادشان گرامی باد.

پایگاه هوایی تبریز، دام جنگنده‌های بعثی بود

سرتیپ دوم جواد محمدیان نیز در این نشست، گفت: ۵ ماموریت مختلف برای نیروی هوایی در دفاع مقدس برنامه‌ریزی شده بود و یکی از آن‌ها حمله به نقاط استراتژیک دشمن بود. باید همیشه از تجربیات دفاع مقدس استفاده کنیم، زیرا نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی استکبارستیز است.

امیر محمدیان تصریح کرد: ۳۰ نفر از بهترین خلبانان پایگاه تبریز که با تجربه بودند متاسفانه پاکسازی شدند، شرایط بسیار سخت بود، ولی میهن پرستی و تعصب به نظام پوشانده این ضعف‌ها بود. نیروی هوایی در هر پایگاه طرح‌های عملیاتی مختلف دارد و در ستاد فرماندهی مشخص است، اهداف پایگاه هوایی تبریز، پایگاه هوایی رژیم بعث در موصل و کرکوک بود.

وی افزود: غرش جنگنده‌های ایران، خیلی صدای خاصی داشت، کل مأموریت پایگاه تبریز در جریان این عملیات کمتر از دو ساعت و نیم طول کشید، ۳� فروند پوشش هوایی منطقه را انجام دادند. ۷۵ سورتی پرواز توسط پایگاه تبریز در آن روز انجام شد، دامی برای جنگنده‌های بعثی بود.

عملیات کمان ۹۹ خط بطلان را بر پیشانی صدام نوشت

سرهنگ محمد اسماعیل شریفان استاد خلبان، گفت: مستند خلبانان ارتش جمهوری اسلامی ایران با عراق باشد اصول زانو بزند، عملیات کمان ۹۹ خط بطلان را بر پیشانی صدام نوشت.

وی افزود: حذف پدافند هوایی دشمن بقیه عملیات‌ها به راحتی انجام شود در مهمترین مأموریت است و کمان ۹۹ در این جریان انجام شد، عملیات شمشیر سوزان، نبرد ماندگار مروارید که دست رژیم بعث را برای همیشه از خلیج همیشه فارس قطع کرد. عطر شهدا در تمام پایگاه‌های هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر مشام می‌رسد.

امیر بقایی نیز در این نشست، گفت: نام شهدای دفاع مقدس به ویژه شهدایی مانند بیک محمدی در تاریخ ماندگار است و باید خانواده شهدا در مورد عزت و احترام قرار بگیرند، زیرا بر گردن ما دارند.

همسر شهید بیک‌محمدی نیز در این نشست، گفت: بعد از ۳۴ سال پیکر شهید بیک محمدی پیدا شد و هنوز بخاطر کرونا با پیکر همسرم درد و دل نکردم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • US ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۵
    4 0
    ساخت جنگنده قدرتمند برای این عمق استراتژیک لازمه. با جنگنده های قدیمی فعلی یا کوثر و صاعقه نمیشه خدایش. امیدواریم در کنار ادامه تلاش راه طی شده تا کوثر و حرکت ب سمت جنگنده سطح بالاتر سوخو ۳۵ بخریم
    • افشین IR ۰۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
      1 0
      اینکه در این بازه زمانی تا رسیدن به ساخت و فناوری یک جنگنده پیشرفته و چالش برانگیز که حداقل بین ده تا بیست سال زمان نیاز دارد باید جنگنده بخریم کاملا درسته ولی اینکه چه جنگنده ای باید بخریم موردی نیست که من و شما حتی اگر میلیتاریستی علاقمند و صاحب اطلاعات باشیم بتونیم نظر بدیم. اینکار رو باید به اهلش سپرد که هم از تواناییهای جنگنده های فعلی و ارتقاهاي اونا خبر دارند و هم از نيازمتديهايي که باید رفع شود و همچنین مرقوم به صرفه بودن. البته خرید از،یک کشور و یک مدل جنگنده هم کار درستی بنظر،نمی رسد.
    • منصف IR ۰۶:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
      1 0
      کسی،از خرید جنگنده بدش،نمیاد ولی با کدوم پول؟؟ وقتیکه بودجه دفاعی کشور ار بودجه بحرین که یک جزیره هست کمتره و همونم دولت قبلی نصفه نیمه میداده شما توقع داری جنگنده فروندي ضد میلیون ددلاربخرن؟؟ فعلا این عمق را باید با پهپادهاي پهن پیکر تولید داخل و در تعداد بالا پوشش داد تا انشالله دولت جان تازه ای بگیرد. دولت قبلی کهدهيچ تپه ای را ن.....نزاشته
  • نکیسا DE ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
    0 1
    درسته ، مرز ایران رو از برلین حساب کن سردار ، سه هزار کیلومترت درست درمیاد ، هر کس از برلین اومد اونطرفتر بزنیدش ، اعلام هم کردید غلط میکنند اعتراض کنند ، این هم تقصیر روحانیه که قبلا به این فکر نیفتاده بود !!
  • افشین IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
    1 0
    بهترین زمان چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ مالی زمان امضای فرجام بود که دولت بی تدبیر با مشورت گرفتن از،گاندوهاي نفوذی و زیر بار تحریم پنج ساله تسلیحاتی رفت و این موقعييت رو از دست داد.متاسفانه این اشتباه رو با رنجاندن دوکشوريکه تنها گزینه های خرید ما بودند را تکمیل کرد همچنانکه احساس،میشود عمدی در کار بوده.غش کردن بسمت غرب حاصلش امروز هویداست.اما امروز با این وضعييت اقتصادی و خزانه ای که جارو کشیده شده تحویل دولت جدید دادن چجوری،باید نیروی هوایی که برای رفع نیازهای واقعيش و جبران کمبود خرید های این سه دهه که حداقل نیاز به پنجاه میلیارد دلار و حداکثر پنج سال زمان نیاز هست را تجهييز کرد؟؟ فقط باید دعا کنیم که بتوانیم با فروش نفت و گاز این کمبود که رابطه مستقیم با امنييت و قدرت ما دارد را حل کنیم.
  • افشین IR ۰۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
    0 0
    یاد یک تقاضای نظامی در دولت تدبیر افتادم که بیشتر شبیه جوک هست و سایت مشرق نیوز هم در همین مورد در آنزمان مقاله ای درج کرد. تقاضای جناب نوبخت رئیس،سازمان برنامه و بودجه کشور از وزیر امور خارجه فرانسه مبنی بر درخواست خرید جنگنده رافائل دار فرانسه!!!!خخخخ .گذشته از اینکه این خرید در شرح وظایف و تخصص ایشان نیست و باز هم گذشته از اینکه این جنگنده بدترین گزینه بلحاظ قیمت و هزینه نگهداری هست و هیچ تضمینی در دریافت خدمات بعد از فروش در این بابت نیست و بدتر از،شوروی فرانسه هست اما از همه کمدی تر ساده لوحی این مدیران مثلا دنیا شناس و زبان دنیا بلد هست. کشوری که عاقبت بشما هواپیمای مسافربری نداد و تحت اختیار کامل لابی صهيونيست هست بیاد بشما جنگنده نسل چهار و نیم بده؟؟!!! مدیری با این سطح از ساده لوحی وقتی بودجه بنويسه آخرش میشه کسر بودجه نجومی و تورم نجومی تر.حالا فهمیدید که عیب از اسلام و انقلاب نیست و عیب از انتخاب هست؟؟ طرف رو به ده راه نمیدن سراغ خونه کدخدا رو ميگيره!!!
  • IR ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
    2 0
    یعنی قراره موشکها به برد 3 هزار کیلومتر برسند و ارتقا پیدا کنند؟ الله اعلم ...
  • هادی IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
    0 0
    بهترین گزینه نوسازی خانواده سوخو ساخت روسیه هست..ولی توانمون رو باید روی خرید جنگنده نسل ۵ سوخو۵۷فلون و۷۵کیش مات بذاریم نه نسل چهار و‌چهارپلاس سوخو۳۵و ۳۰اس ام که تقریبا برای ما کارایی کافی ندارن..اصلی ترین رقبا و دشمنای ما یعنی امریکا واسراییل مجهز به جنگنده نسل پنجم هستن وهر گونه هزینه برای خرید جنگنده نسل چهارم اتلاف بودجه ومنابع کشور هست.. اگرهم ندادن که احتمالش زیاده مثل قضیه اس ۳۰۰ وموشک اسکندر خودمون باید بسازیم
  • Ismail IR ۱۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۶
    1 0
    باید بیش از ۱۰ هزار کیلومتر باشد قاره پیما و عمق بازدارندگی ۱۰ کیلومتر
  • حسین ارومیه IR ۲۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۹
    0 0
    آقای صفوی الان روسیه به ایران بدهکاراست چرابه ازای بدهی ازروسیه جنگنده خریداری نمیکنیدوچین هم بدهکاراست علنی تمام کشورهاازفرسودگی جنگنده های کشورماحرف میزنندتوی یک سایت خواندم اسرائیل گفته بودسوخو30رویای ایرانیان است ولی مانمیگذاریم ایران به سوخو30برسه مسئولین نه تلاش میکنندنیروی هوای رادوباره سرپاکنندنه صحبت ازخریداست تاکی بایدمنتظریه معجزه باشیدالان نیروی هوائی اورژانسی است بایدباخریدیک جنگنده قوی چشم دشمنان رادربیاریدبایدهرچه زودترفکری بیندیشیدکه فردادیراست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس