به گزارش مشرق، بر اساس پیشبینی ستاد اربعین برای ایام اربعین حسینی با توجه به سهمیه ۶۰ هزار نفری، قرار بود اعزام زائران از ۲۸ شهریور به صورت رسمی آغاز شود. اما با توجه به شرایط و صادر نشدن ویزای بسیاری از زائران اربعین و همچنین نبود بلیت پروازها با قیمت مصوب، بسیاری از زائران در دو روز نخست اعزام نتوانستند به عراق سفر کنند.
پیاده روی اربعین ۱۴۰۰ (دانلود)
صادر نشدن ویزای زائران در زمان مقرر موجب شد تا بسیاری از عاشقان حسینی نتوانند طبق برنامهریزی خود به خیل عزاداران حسینی بپیوندند و برخی دیگر هم به امید صدور ویزا که بلیت هواپیما گرفتند، با توجه به نرسیدن ویزا، امکان این سفر را نداشتند و از پروازها جاماندند که البته برخی از شرکتهای هواپیمایی پس از اینکه متوجه صادر نشدن ویزای مسافران خود شد، پرواز را لغو و به زمان دیگری موکول کردند.
صدور ۵۱ هزار ویزای اربعین تاکنون
کمیته اعزام ستاد اربعین هم که متولی صدور ویزای زائران است به درستی پاسخگوی زائران نیست و روند صدور ویزا را مطلوب میداند و مسؤولان سازمان حج و زیارت هم اطلاعات دقیقی از تعداد ویزاهای صادر شده در اختیار رسانهها قرار نمیدهند.
با این وجود، امید کوثری، مدیر اجرایی ستاد اربعین با بیان اینکه تاکنون ۵۱ هزار ویزای اربعین صادر شده است، میگوید: برخی از زائران حسینی در انتظار صدور ویزا برای حضور در حماسه اربعین هستند. اما به دلیل صادر نشدن ویزا هنوز نتوانستند به این سفر معنوی مشرف شوند. البته برخی هم بلیت گرفته بودند که به خاطر صادر نشدن ویزا با مشکلاتی مواجه شدند.
سازمان حج و زیارت اطلاعات تفکیکی زائران استانها را دیر در اختیار سازمان هواپیمایی قرار داد
وی با بیان اینکه از روز گذشته سامانه سماح به شرکتهای هواپیمایی متصل شد، میافزاید: یکی از مشکلات در نبود بلیت پروازهای اربعین برای زائران حسینی، نبود اطلاعات دقیق از زائران اربعین بر اساس پراکندگی استانی بود. چرا که سازمان حج و زیارت اطلاعات زائران را به تفکیک استان در اختیار سازمان هواپیمایی قرار نداده بود تا برنامهریزی مناسبی در این باره صورت گیرد.
۳۵ هزار زائر اربعین تاکنون بلیت پرواز اربعین اخذ کردند
مدیر اجرایی ستاد اربعین با اشاره به اینکه تاکنون ۳۵ هزار نفر از زائران اربعین بلیت پرواز گرفتند، میگوید: البته این امر به معنای اعزام شدن همه زائران نیست. بلکه این تعداد بلیت گرفتند و ممکن است پرواز آنها امروز یا حتی هفته آینده باشد.
سازمان هواپیمایی به سامانه سماح متصل شد/ خرید بلیت بدون ویزا نداریم
مشکلات در زمینه صدور ویزا و بلیت پرواز اربعین موجب شد تا ستاد اربعین با مسؤولان مربوطه جلساتی برگزار کند تا روند صدور ویزا و بلیت پرواز اربعین را تسهیل کنند. بر همین اساس، در جلسه اخیر مقرر شد تا سامانه سماح به شرکتهای هواپیمایی متصل شود و فقط زائرانی که برایشان ویزا صادر شده است، بتوانند بلیت پرواز اربعین تهیه کنند.
بر همین اساس، از روز گذشته دیگر امکان خرید بلیت پرواز اربعین برای سایر زائران فراهم نیست و فقط افرادی که ویزا دارند، میتوانند اقدام به خرید بلیت کنند.
احمد محمدیفر، دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه لیستی از شرکتهای هواپیمایی که بلیت پرواز اربعین با قیمت مصوب ارائه میدهند، منتشر شد تا زائران بتوانند اقدام به خرید بلیت کنند، میگوید: ۶۰ هزار نفر سهمیه ایران در اربعین است که سازمان حج و زیارت به عنوان کمیته اعزام علاوه بر این سهمیه، تعدادی را در لیست رزرو قرار داده است تا جایگزین افرادی که به هر دلیلی امکان تشرف به عراق در ایام اربعین را نداشته باشند یا آزمایش کرونای آنها مثبت شده باشد، قرار دهد.
ویزای اربعین همه زائران تا دو روز آینده صادر میشود
وی با اشاره به اینکه هنوز بسیاری از زائران به زیارت اربعین مشرف نشدند، میافزاید: پیشبینی میکنیم تا با برنامهریزی صورت گرفته تا دو روز آینده ویزای همه زائران اربعین صادر شود و مشکلی در زمینه صدور ویزا نداشته باشیم. همچنین با توجه به اتصال سامانه سماح با شرکتهای هواپیمایی دیگر شاهد فروش بلیت بدون داشتن ویزا نیستیم.
دبیر ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه همه سفرهای اربعین به صورت هوایی انجام میشود، میگوید: هیچ تردد زائر به صورت زمینی نداریم و به زوار توصیه میکنیم که هنگام تهیه بلیت پرواز اربعین، بلیت دو طرفه بگیرند. علاوه بر این، از مردم و مشتاقان زیارت اربعین میخواهیم به هیچ وجه به مرزهای زمینی مراجعه نکنند.
یکی دیگر از مشکلاتی که زائران اربعین را در روزهای اخیر دچار سردرگمی کرده است، نبود ایستگاههای پروازی در شهرهای زائران است؛ به طوری که بسیاری از زائران از شهرهای مختلف به دلیل دوری مسافت تا ایستگاه پروازی اعلام شده از سوی شرکتهای هواپیمایی، مجبور بودند تا برای رسیدن به پرواز چند سفر دیگر هم داشته باشند.
افزایش ایستگاههای پروازی اربعین/ اختصاص تفکیکی ایرلاینها به زائران هر استان
بر همین اساس، با برنامهریزی شرکتهواپیمایی و ستاد اربعین، تعداد ایستگاههای پروازی افزایش یافت. همچنین مقرر شد تا شرکتهای هواپیمایی خاص به هر استان اختصاص پیدا کند؛ به طوری که زائران هر استان میتوانند با مراجعه به سایتهای شرکتهای هواپیمایی خاص بتوانند بلیت با قیمت مصوب خریداری کنند.
کوثری در این باره میگوید: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، ایرلاینهای آتا و ایران ایرتور به زائران اربعین استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل، ایرلاینهای آتا، ایران ایرتور و معراج به زائران اربعین اصفهان، ایرلاین کیش ایر به زائران اربعین ایلام، کرمانشاه، کردستان و لرستان، ایرلاین زاگرس برای زائران اربعین خوزستان، ایرلاینهای کاسپین و کیش ایر به زائران استان فارس، ایرلاین ماهان به زائران استان کرمان، ایرلاین وارش به زائران استانهای گیلان، مازندارن و گلستان، ایرلاین فلای پرش به زائران استان یزد و همچنین سایر ایرلاینها به ویژه قشم ایر و معراج به زائران استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی اختصاص داده شده است.
به گزارش فارس، امسال در بازه زمانی ۲۸ شهریور تا ۱۰ مهر برنامههای اربعین پیشبینی شده است و ۶۰ هزار زائر ایرانی بر اساس سهمیه دولت عراق برای زائران کشورمان، به زائران اربعین میپیوندند. البته برخی از افراد نیز با درخواست هزینههای بالا بدون در نظر گرفتن دستورالعملهای ستاد اربعین همچنان در حال جذب زائران هستند و بلیت یک طرفه اربعین به همراه ویزا را تا بیش از ۱۰ میلیون تومان عرضه میکنند. این امر در حالی است که همه زائران اربعین باید در سامانه سماح ثبتنام کرده باشند و ویزای آنها از سوی کمیته اعزام صادر شده باشد. همچنین هزینه بلیت رفت و برگشت پرواز اربعین هم ۵ میلیون تومان و برای مشهد ۶ میلیون تومان اعلام شده است.