به گزارش مشرق، در این تحقیقات که از سال ۲۰۰۷ میلادی در شش منطقه در ایالت کالیفرنیا آمریکا و با کمک داوطلبان ۶۰ سال به بالا انجام گرفت، میزان آلودگی هوا، کیفیت هوا، شدت ترافیک و اطلاعات مربوط به سلامت شهروندان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
در نتیجه این مطالعات مشخص شد از بین ۱۸۰۰ داوطلب شرکت کننده، در طول این تحقیق ۱۸۶ نفر به دیابت مبتلا شدند. این افراد عمدتا ساکن مناطقی بودند که سطح بالایی از آلودگی ازن دارند و اغلب به فعالیتهای فیزیکی خارج از منزل از جمله باغبانی، قایقسواری، شکار، گلف و غیره میپردازند.
با وجود این که مستندات به دست آمده از این مطالعه محدود است، محققان معتقدند قرار گرفتن در معرض آلودگی ازن موجب افزایش مقاومت در برابر انسولین میشود و این وضعیت منجر به ابتلا به دیابت میشود. تحقیقات آزمایشگاهی نیز نشان میدهد انجام فعالیتهای فیزیکی در خارج از منزل که موجب افزایش شدت تنفس در هوای آلوده به ازن میشود، مقاومت در برابر انسولین و احتمال ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین به وجود می آید. انسولین ماده ای است که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.
قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگان های بدن تاثیر می گذارد و منجر به بیماری های قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونت های منتهی به نقص عضو می شود.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از ۴۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند؛ اکثر این آمار به دیابت نوع ۲ اختصاص دارد که به راحتی با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم قابل کنترل است.