به گزارش مشرق، دانش آموزان و دانشجویان اگر همزمان با شروع سال تحصیلی با برنامهای مدون و مصمم به سوی علم آموزی قدم بردارند، در مسیر خود نه منحرف خواهند شد و نه دلزدگی و دلسردی را تجربه خواهند کرد، با توجه به اینکه در طی دوسال گذشته آموزش مجازی آنچنان که باید نتوانست اهداف لازم را محقق سازد از این رو در سال تحصیلی پیش رو شاهد دانشجویان و دانش آموزانی هستیم که به واسطه محروم بودن از آموزی حضوری و عدم جدیت لازم نیز از سوی خود آنان نتوانسته اند اهداف آموزشی را در دروس در نظر گرفته شده محقق سازند.
با شروع سال تحصیلی و به طور کلی وقفهای که در آموزش حضوری ایجاد شده است یکی از دغدغههای مهم نظام آموزشی، والدین و حتی محصلان چگونگی شیوه آموزش در این سال است اگرچه که اظهار نظرات متفاوتی نسبت به آن صورت گرفته است و با قیودی در برخی از مقاطع و شهرها امکان آموزش حضوری فراهم شده است، اما تا شروع آموزش حضوری به شکل سراسری در کشور با بیندیشیم که از چه راههایی میتوان در سال تحصیلی جدید ضعفهای به وجودآمده، چالشها ومعضلات را که طی دوسال گذشته به وجود آمده است را مرتفع نمود.
ایجاد آمادگی ذهنی
ابتدا باید این ذهنیت ایجاد شود که تعطیلات به پایان رسیده است و هم اکنون تمام هم و غم دانشجویان و دانش آموزان باید برنامه ریزی گسترده برای بهره مندی از فرصت موجود جهت آموزش و فراگیری متون و مواد آموزشی باشد
با توجه به اینکه دانشجویان و دانش آموزان برای مدتزمان طولانی مطالعه نداشته و ذهن آنها آماده نیست، پس بهترین کار این است که خلاصه درسهای سال قبل را بهصورت روزنامه وار نگاهی بیندازند تا ذهن خود را برای پذیرش مسئلههای جدید درسی آماده کنند. آمادگی ذهنی نیاز به شرایطی دارد که که یکی از مهمترینهای آنان تنظیم ساعات مطالعه است.
همدانیان مشاور تحصیلی در مورد این نکته که چگونه دانش آموزان میتوانند به روال سابق تحصیلی خود برگردند گفت:با شروع سال تحصیلی یکی از معضلات خانوادههای دانشجویان و دانش آموزان و تنظیم ساعات خواب و استراحت آنان و ساعات ویژه آموزش است
وی ادامه داد:زمانبندی مناسب زمان مطالعه و تنظیم ساعاتی برای این کار باید یکی از هدف گذاریهای اولیه هر یک از محصلان برای سال تحصیلی جدید باشد به طوری که از آغازین روزها با تنظیم ساعت خواب و بیدار باش خود ابتدا ساعت بدن خود را تنظیم کند و سپس در ساعات مفید روز نیز ساعاتی را برای مطالعه در نظر بگیرد.
وی با بیان اینکه گاها طول میکشد تا افراد بتوانند به روال سابق برگردند گفت: مهمتر از این موضوع متعهد بودن به برنامه ریزیهای انجام شده است.
وی اضافه کرد:در این راستا افراد زمانی که به زمانبندیهای خود به طور مرتب و مستمر پایبند میمانند احساس رضایت بیشتری نسبت به خود دارند؛ و این احساس رضایت در رسیدن به موفقیتهای بعدی در این راه موثر است.
هدف گذاری برای غلبه بر چالشهای سال تحصیلی گذشته
فرخی دبیر روانشناسی یکی از دبیرستانهای شهر تهران گفت: طی دو سال گذشته در فرآیند آموزش اختلالاتی ایجاد شده است، اکنون با توجه به بهبود شرایط و آموزش حضوری تدریجی در برخی از مدارس یکی از نکات مهم و شایان توجه باید رفع چالشها و ابهاماتی باشد که در دو سال گذشته موجب وقفه و عدم موفقیت برخی از دانش آموزان شده است.
وی ادامه داد: از این رو اختصاص ساعاتی برای خلاصه و مرور نکات پیشین وآموخته شده و رفع اشکال از مفاهیم و موضوعات چالشی گذشته میتواند کمک بزرگی به رفع مشکلات موجود باشد.
وی گفت:با توجه به اینکه کمتر از یک هفته از شروع سال تحصیلی جدید میگذرد و حجم مطالب آموزش داده از سوی اساتید و معلمان به حدی نیست که مانع سایر فعالیتهای دانشجویان و دانش آموزان شود، از این رو میتوانند با برنامه ریزیهای دقیق و مدون مطالب و موضوعاتی که در سال گذشته همواره مورد ابهام و اشکال بوده را مرور کرده و برای رفع اشکالات از اساتید و معلمان بهره ببرند.
وی در پایان گفت: از سویی دیگر مرور نکات و خلاصه مطالب و مفاهیم آموزش داده شده در همین روزها با توجه به اینکه مدت کوتاهی از آموزش آنان گذشته است میتواند در روند تثبیت موثر مفاهیم در این مسیر به آنان کمک کند. از این رو تنظیم یک برنامه جامع و هدف گذاری اولیه برای رسیدن به اهداف ترسیم شده از جمله نکات مهم در این راستا است.