کد خبر 1278254
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
چالش‌های متقاضیان برای دریافت وام ودیعه مسکن 

سقف دریافت تسهیلات اوراق مسکن که تا پیش از این برای زوجین در تهران ۲۴۰ میلیون تومان بود به ۴۸۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده و اقساط ماهیانه آن حدود ۸.۶ میلیون تومان است.

به گزارش مشرق، در هفته‌های اخیر شورای پول و اعتبار، سقف تسهیلات مسکن حسابهای انفرادی و زوجین تهرانی از محل اوراق را با احتساب جعاله برای انفرادی ۲۸۰ و برای زوجین ۴۸۰ میلیون تومان تصویب کرد.

برای مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت میزان تسهیلات انفرادی که معادل ۸۰ میلیون تومان بود به ۱۶۰ میلیون تومان و برای حساب‌های ۱۶۰ میلیون تومانی زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است. در سایر شهرها نیز تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی حساب‌های انفرادی به ۱۲۰ میلیون تومان و تسهیلات ۱۲۰ میلیون تومانی زوجین به ۲۴۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

نرخ سود این تسهیلات ۱۷.۵ درصد است. بازپرداخت وام جعاله ۵ ساله معادل ۶۰ ماه و بازپرداخت تسهیلات اوراق نیز حداکثر ۱۲ ساله معادل ۱۴۴ ماه است.

محاسبات نشان می‌دهد اقساط ماهیانه وام جدید مسکن در شهر تهران ۸.۶ میلیون تومان است که بسیاری از خانوارها توانایی پرداخت چنین مبالغی را ندارند.

محمدحسن مرادی - مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن - در این باره گفته است: ملک در رهن بانک قرار می گیرد و تسهیلات گیرنده باید مدارکی ارائه کند که نشان دهنده توانایی پرداخت اقساط باشد.

در این خصوص محمد سرگزی - عضو کمیسیون عمران مجلس - این وام را تنها برای قشری که از استطاعت مالی خوبی برخوردار هستند و توان پرداخت اقساط ۸.۶ میلیون تومانی را دارند مناسب دانسته و گفته است: این وام برای خانه‌دار کردن جامعه هدف مناسب نیست.

به گفته سرگزی، راه حل بهبود وضعیت مسکن تامین زمین ارزان قیمت برای انبوه‌سازان و نظارت بر قیمت مصالح ساختمانی بوده تا واحدهای مسکونی با قیمت مناسب ساخته و به بازار عرضه شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تسهیلات بانکی باید به حوزه ساخت مسکن سوق پیدا کند اظهار کرد: بی‌تردید اگر طرح جهش تولید و تامین مسکن به درستی اجرا شود و اراضی تحت اختیار دستگاه‌های دولتی به وزارت راه منتقل و به حوزه ساخت مسکن اختصاص پیدا کند در کنار نظارت بر مصالح ساختمانی و جانمایی مناسب زمین برای ساخت خانه، در بازه زمانی مناسبی شاهد کنترل بازار مسکن و جبران عقب ماندگی در این حوزه خواهیم بود.

از طرف دیگر دولت افزایش ساخت و ساز از طریق طرح جهش تولید و تامین مسکن با هدف گذاری احداث سالیانه یک میلیون واحد مسکونی را دنبال می کند.

محمود محمودزاده - معاون وزیر راه و شهرسازی - بیان کرده است: در نظر داریم تا بیشترین کمک را به دهک‌های اول تا سوم داشته باشیم. این کمک‌ها شامل پایین بودن نرخ سود تسهیلات، تخفیف تا ۱۰۰ درصدی هزینه صدور پروانه ساختمانی، ارائه مصالح ارزان قیمت و خدمات مهندسی با نرخ مناسب خواهد بود. این پیشنهادات به شورای عالی مسکن ارائه شده است.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • محمد IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۷
    6 0
    نمیدونم چه کسانی این طرح را کارشناسی کردند. فردی که ماهیانه حداکثر شش میلیون حقوق میگیره چگونه میتونه اقساط این وام و هزینه های زندگی رو بده؟؟؟؟؟
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۷
    2 0
    الان منی که خونه ندارم و حقوقم حدود 5 تومن هست چجوری باید... هیچی بیخیال. کلا کار هم میخوان بکنن واسه پولدارا میکنن!
  • رمضانعلی محمدیان IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۷
    0 0
    بسم الله.با سلام.با توجه به اینکه تنها زوجین کارمند یا کارگر احتمال دارد که توان پرداخت این مبلغ را داشته باشند این قسط بانوان محترمه را به کار کردن تشویق نموده و موجب از بین رفتن اعتدال طبیعی و لازم ساختار خانواده شده و با ازدیاد فرزندان محروم از وجود دائمی ونظارت مستمر مادر و تالی فاسد های عدیده تربیتی این امر فضای حاکم جامعه را دچار اعوجاجات و ناهنجاری های بسیاری خواهد کرد بعنوان نمونه مادر کارمند که مدت روز را از فرزند دور است در وقت محدود حضور در منزل میخواهد تمام محبت نکرده روز را یکجا ابراز نموده و در بسیاری از مواقع از تنبیه لازم فرزند صرف نظر میکند که نتیجه ای جز ملکه نمودن ناهنجاری در فرزندش نخواهد داشت در ثانی با ارزش کاذبی که زنان شاغل نسبت به خانه داران پیدا میکنند با از بین رفتن ارزش خانه داری بنیان خانواده در مدت زمان از بین خواهد رفت که احتمال بروز طلاق های واقعی و عاطفی و پنهان را افزایش میدهد ثالثا" با این مبالغ تنها شاید بشود در حاشیه های شهرها اقدام به خرید منزل نمود که ضمن ایجاد تورم و گرانی بیشتر مسکن و سرایت آن به دیگر اقلام با گسترش معظل حاشیه نشینی چه اجتماعی چه توسعه در عمق بیابانها و زمین های بایر و کشاورزی مشکلات رفاهی اعم از امنیت آب برق گاز حمل و نقل بهداشت درمان ووو نیز بیشتر خواهد شد . ناگفته نباشد که کشوری مثل ژاپن مشکل مسکن خود را مثلا" برای توکیو با حدود 40 میلیون ساکن با رفتن به سمت بلند مرتبه سازی در بافتهای فرسوده و قطار های سریع السیر اندکی حل نموده که البته در ایران ابتدا باید مسئله بیکاری حل شود و با حرکت به سمت کشاورزی و صنعت در مناطق بکری مانند مکران به مسکن با افق جهش تولید در کل گستره کشور نگریست. والسلام
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    1 0
    چه کسانی وام ۴۸۰ میلیونی دریافت می‌کنند؟".کارمندان بانک،وابستگان حکومتی،حسین فریدون،دختر نعمت زاده،داماد نعمت زاده،اکبر طبری و.....علی برکت الله!.
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۸
    0 0
    8 و نیم میلیون تومان چقدر کم !!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس