به گزارش مشرق، امیرمحمد متقیان بازیگر و مجری جوان برنامههای کودک تلویزیون، میهمان بخش پرونده «سریالیست» شد. بخشی که به موضوع «سریالهای تلویزیونی برای مخاطبان کودک» اختصاص داشت.
متقیان که از سنین کودکی و با حضور در مجموعه برنامههای «عمو پورنگ» نزد مخاطبان کودک و نوجوان شناخته شد در ابتدای این برنامه گفت: اگر بخواهیم یک تقسیمبندی از سریالهای کودک تلویزیون داشته باشیم میتوانیم این آثار را به سریالهای عروسکی یا غیرعروسکی تقسیم کنیم؛ یا بر مبنای زمان بندی میتوان به سریالهای دهههای شصت، هفتاد و هشتاد اشاره کرد.
وی اظهار کرد: از جمله سریالهای ماندگار عروسکی دهه شصت میتوان به مدرسه موشها»، «خونه مادربزرگه» و «چاق و لاغر» اشاره کرد. مجموعههای «کلاه قرمزی و پسرخاله»، «السون و ولسون»، «کاش و کاشکی»، «قصههای تا به تا»، «مجید دلبندم»، «دانی و من» و «خاله قورباغه» هم از آثار عروسکی دهه هفتاد هستند. درباره سریالهای غیرعروسکی هم میتوان به «قصههای مجید»، «بازم مدرسهام دیر شد»، «زیر گنبد کبود» (آقای حکایتی)، «محله بروبیا»، «محله بهداشت»، «دنیای شیرین»، «سیب خنده»، «آب پریا» و «سمندون» اشاره کنیم.
متقیان افزود: من متولد سال 1374 هستم و طبیعی است که خیلی از این سریالها را ندیده باشم اما بسیاری از آنها را در بازپخش و در فضای مجازی دیدهام و واقعاً همچنان جذابیت دارند. از جمله سریال «مدرسه موشها» به کارگردانی خانم برومند که هنوز هم تیتراژ جذاب و شخصیتهای جذابش در ذهن مخاطبان باقی مانده است. خود من بعد از تماشای فیلم سینمایی «شهر موشها» که در دهه نود تولید و پخش شد، عروسک کپل را به عنوان یادگاری خریدم چون شخصیت بامزهای بود.
وی در ادامه با اشاره به سوال نظرسنجی برنامه که از مخاطبان درباره محبوبترین مجموعه تلویزیونی کودکان پرسیده بود، گفت: من یک گلایه هم از این موضوع دارم؛ چرا شما «کلبه عموپورنگ» که به تازگی روی آنتن رفته است را کنار گزینههای شناخته شدهای مثل خونه مادر بزرگه، کلاه قرمزی و پسرخاله، قصههای مجید و یا مدرسه موشها گذاشتهاید؟ طبیعی است که مخاطبان برنامه شما با این سریالهای قدیمی آشنایی و خاطرات بیشتری داشته باشند و به نوعی سر «کلبه عموپورنگ» بیکلاه میماند! (با خنده)
مجری برنامه هم در پاسخ به متقیان گفت: اتفاقاً در زمان طراحی این پرسشها، نظر من برعکس شما بود و معتقد بودم با توجه به این که دهه هشتادیها و نودیها مخاطبان اصلی «کلبه عمو پورنگ» هستند و در فضای مجازی حضو پررنگتری دارند، احتمالا کفه ترازو به نفع این سریال سنگینتر خواهد شد.
مجری برنامه همچنین در ادامه با اشاره به تصویری از سریال «خونه مادربزرگه» که روی نمایشگر استودیو بود گفت: برای من جالب است که خیلی از نوجوانان به ویژه در فضای مجازی میپرسند که شخصیتهای مجموعههایی مثل «خونه مادربزرگه»، «سمندون» و «السون و ولسون» باعث وحشت کودکان در آن سال ها نمیشده؟ باید بگویم واقعاً اینطور نبود و این شخصیتها برای ما دوستداشتنی بودند.
متقیان هم در ادامه این صحبت مجری برنامه گفت: اتفاقاً زمانی که تصاویر تست گریم «کلبه عموپورنگ» پخش شد، خیلیها همین موضوع را درباره این سریال هم مطرح کردند. من همیشه به پدرو مادرها میگفتم که چطور وقتی بچههای شما شخصیتهای عجیب و غریب کارتونهای خارجی را میبینند نمیترسند و حالا میگویید که شخصیتهای این سریال وحشتناکند؟!
وی به سریالهایی مثل «مجید دلبندم»، «سیب خنده» و دنیای شیرین در دهه هفتاد اشاره کرد و افزود:اگر دقت کنید بازیگرانی مثل رضا عطاران، حمید لولایی، مجید صالحی و جواد رضویان و بسیاری از بازیگران و کارگردانان ما کار خودشان را با مجموعههای کودک شروع کردند در حالی که امروزه کار کودک در تلویزیون واقعا مهجور است و نگاه به آن و بازیگران فعال در این گونه یک نگاه از بالا به پایین است.
این بازیگر آثار کودک در ادامه ضمن معرفی برخی آثار ماندگار تلویزیونی در حوزه کودک و نوجوان از داریوش فرضیایی (عمو پورنگ) به عنوان شخصیتی یاد کرد که خدا به او عزت داده و مردم دوستش دارند چرا که خاطرات زیادی را برای کودکان این مرز و بوم ساخته است.
متقیان رقم بازدید 23 میلیونی مجموعه «کلبه عموپورنگ» در تلوبیون را ناشی از عنایت خدا و لطف مردم دانست و از مسلم آقاجانزاده به عنوان تهیهکننده این اثر که دو دهه است در مجموعههای مختلف «عمو پورنگ» در کنار داریوش فرضیایی است یاد کرد. وی همچنین از احمد و محمد درویشعلیپور به عنوان کارگردان و نویسنده این مجموعه تلویزیونی نیز تشکر کرد و طراحی گریم شهرام خلج را نیز یکی دیگر از عوامل جذابیت مجموعه کلبه عمو پورنگ دانست.