به گزارش مشرق، انتشار ۱۲ میلیون پرونده در قالب اسناد «پاندورا»، پرده از نقش اصلی «لندن»، پایتخت انگلیس، در رسوایی مالی و اجتناب از پرداخت مالیات توسط ثروتمندان در جهان برداشت.
به گزارش «آسوشیتدپرس»، از جمله سیاستمدارانی که لندن را برای این هدف انتخاب کردهاند، عبارتند از: «عبدالله دوم»، پادشاه اردن، «الهام علی اف»، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان، «عمران خان»، نخست وزیر پاکستان و...
بیشتر بخوانید:
فرار مالیاتی ۳۱۲ هزار پوندی تونی بلر و همسرش
اگرچه براساس قوانین انگلیس، خریدهای انجام شده توسط افراد مذکور، قانونی است، اما روشهای مالی پیچیده و اغلب ناشناختهای که ثروتمندان برای اجتناب از پرداخت مالیات استفاده میکنند به موازات وجود شبکه گستردهای از مشاغل کمک کننده به این فرآیند مانند شرکتهای خلاق مدیریت ثروت، وکلای درجه یک و شرکتهای حسابداری قدیمی، فراتر از قانون مرسوم انگلیس است.
ضمن اینکه مقامهای انگلیسی در چند دهه، برای جلب سرمایه خارجی اقدام به تنظیم مقررات کردهاند.
بیشتر بخوانید:
دومین پالایشگاه بزرگ انگلیس زیر تیغ تعطیلی
منتقدان میگویند این مسئله برای فرار قانونی از پرداخت مالیات و فراتر از آن پولشویی مفید است.
براساس تجزیه و تحلیل سال ۲۰۱۹ گروه شفافیت «Global Witness» نشان داد که حدود ۸۷ هزار ملک متعلق به شرکتهای ناشناس ثبت شده در انگلیس، بهشت مالیاتی شناسایی شدهاند.
براساس این گزارش، ۴۰ درصد از املاک ناشناس در لندن هستند و ارزش کل املاک احتمالا بیش از ۱۰۰ میلیارد پوند، هستند.
مناطق محبوب برای چنین سرمایه گذاری هایی، ««وست مینستر»، محل استقرار پارلمان انگلیس، «کامدن»، «کنزیگتون» و «چلسی» هستند.
در واقع بسیاری از املاک عمده در قلب شهر متعلق به افراد غیر انگلیسی هستند.
بازار املاک لندن سال هاست تلاش میکند شهرت بد خود در زمینه ایفای نقش در چگونگی پنهان کردن ثروت افراد متمول را پاک کند اما انگلیس نقش مهمی در فساد جهانی و پولشویی از طریق حفرههای جابجایی ثروت دارد.