به گزارش مشرق، «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان در مرکز مطالعات منازعه و بشردوستانه در قطر با اشاره به تسلط طالبان بر افغانستان گفت که این تحول بگونه مسالمتآمیز صورت گرفت و پس از ۲۰ سال مقاومت «بدون دخالت خارجی» سنگ بنای یک نظام مستقل اسلامی گذاشته شد.
بیشتر بخوانید:
امیر خان متقی: دیکته کردن کشورهای خارجی به افغانستان نتیجهای ندارد
وی افزود که طالبان بدون احساس انتقام، با پیام صلح، برادری، پذیرش متقابل و وحدت ملی وارد کابل شد و آغوش خود را برای همه مخالفان باز گذاشت.
متقی ادامه داد: افغانستان پیام ارتباطات مثبت را به تمام جهان ارسال میکند، ما نمیخواهیم در امور داخلی هیچ کشوری دخالت کنیم و همچنین انتظار داریم دیگران در امور داخلی ما دخالت نکنند. ما میخواهیم یک فصل سیاسی جدید در زمینه حکومتداری خوب در داخل و روابط خود با منطقه و جهان باز کنیم. ما به منافع و خواستههای مشروع سایر کشورها کاملاً احترام میگذاریم.
سرپرست وزارت خارجه طالبان با تاکید بر عدم مداخله خارجیها در امور افغانستان گفت: یکی از عوامل اصلی بیثباتی و جنگ طولانی در افغانستان اشغال این کشور توسط بیگانگان یا دخالت در ساختار سیاسی ما بوده است. اگر مداخله خارجی و نسخههای تحمیلی نبود، ما افغانها ملتی صلح طلب داشتیم و به موقع به صلح و ثبات میرسیدیم. یکی از دلایل اصلی وضعیت مثبت کنونی استقلال سیاسی و تعیین سرنوشت کل ملت ما است.
وی همچنین توافقنامه قطر را سبب گشودن فصل جدیدی در طالبان و جامعه بینالملل خواند و آن را چارچوب مناسبی برای تعریف روابط بین افغانستان و جهان به ویژه با آمریکا دانست.
متقی افزود: ما معتقدیم که اجرای کامل توافقنامه دوحه میتواند مشکلات موجود در روابط ما با آمریکا و متحدانش را حل کند. بر این اساس، طرفین باید به مفاد توافقنامه دوحه پایبند بمانند.
سرپرست وزارت خارجه طالبان با اظهار اینکه طالبان معتقد به یک سیاست خارجی معتدل است، ادامه داد: ما همچنین خواستار روابط مثبت و همکاری با همسایگان افغانستان و منطقه هستیم. افغانستان از نظر جغرافیایی نقطه تلاقی منطقه است. دولت جدید قصد دارد از پتانسیل افغانستان نهایت استفاده را ببرد و تحول اقتصادی بزرگی را در منطقه ایجاد کند.
وی با تاکید بر تمایل طالبان به روابط نزدیک با کشورهای جهان اسلام و روابط ویژه با جهان عرب گفت: افغانستان نمیخواهد درگیر جنگهای خارجی شود ما خواستار روابط مثبت با همه طرفین هستیم.
درحالیکه هنوز هیچ کشوری امارت اسلامی افغانستان را به رسمیت نشناخته است، متقی تاکید کرد که طالبان به تنوع سیاسی در جهان اعتقاد دارد و خواستار به رسمیت شناخته شدن این تفاوتها شد.
سرپرست وزارت خارجه طالبان تصریح کرد: افغانستان به عنوان یک کشور و افغانها به عنوان یک ملت تفاوتها و شباهتهایی با سایر ملل جهان دارند. با درک تفاوتهای دیگران، انتظار داریم که تفاوتهای موجود در افغانستان نیز درک شود. تحمیل ایدئولوژیها و الگوهای سیاسی خاص از بیرون به افغانستان نتیجهای در بر نداشته است. افغانها اکنون این فرصت را دارند که یک ساختار سیاسی ایجاد کنند که هم در داخل و هم در سطح بینالمللی، نسبت با خواستههای جامعه، ارزشهای ملی و مذهبی آنها پاسخگو باشد.