بوسنی می‌تواند کریدور صادراتی ایران به اروپا باشد

رییس اتاق بازرگانی بوسنی و هرزگوین، این کشور را دارای قابلیت تبدیل شدن به کریدور صادراتی ایران به کشورهای اروپایی دانست.

به گزارش مشرق، رییس اتاق بازرگانی بوسنی و هرزگوین، این کشور را دارای قابلیت تبدیل شدن به کریدور صادراتی ایران به کشورهای اروپایی دانست. این بخشی از صحبت های رییس اتاق بازرگانی بوسنی و هرزگوین با سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی است که به همراه هیاتی به این کشور سفر کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه صندوق نوآوری و شکوفایی رییس اتاق بازرگانی بوسنی و هرزگوین همچنین در این دیدار با بیان اینکه ۷۱ درصد تجارت این کشور با کشورهای اروپایی بوده و این می‌تواند برای شرکت‌های ایرانی حائز اهمیت باشد، گفت: تعرفه صادراتی بوسنی با اتحادیه اروپا صفر است که این مورد می‌تواند انگیزه خوبی برای شرکت‌های ایرانی ایجاد کند.

وی اعزام هیات تجاری و فناوری ایران به بوسنی را سرآغازی برای ایجاد فضای ارتباطی بین دو کشور و نقش‌آفرینی صادراتی بوسنی به عنوان کریدور صادراتی ایران به اروپا دانست.

رییس اتاق بازرگانی فدراسیون بوسنی و هرزگوین، اولویت‌های تجارت این کشور با ایران را در حوزه پلیمر و محصولات پتروشیمی، تجهیزات پزشکی و فناوری اطلاعات اعلام کرد و ضمن تاکید بر لزوم یافتن چالش‌های اصلی توسعه صادرات بین دو کشور، خواستار ایجاد فضای ارتباطی برای رفع این موانع و چالش‌ها شد.

خوش‌نامی تجهیزات و پزشکان ایرانی در بوسنی

رییس اتاق بازرگانی سارایوو نیز در دیدار با هیات تجاری و فناوری ایران ضمن تاکید بر اینکه یکی از حوزه‌های خوش‌نام در بین مردم بوسنی، حوزه تجهیزات پزشکی و توانمندی پزشکانی ایرانی است، خواستار حضور شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی از ایران و نیز پزشکان کشورمان در بوسنی شد.

وی گفت: ما در این راستا از هیچ نوع کمکی دریغ نمی‌کنیم و دوست داریم بیمارستان‌های بوسنی با تجهیزات پزشکی ساخت ایران تجهیز شوند.

رییس اتاق بازرگانی سارایوو ضمن تقدیر از حضور هیات ایرانی در بوسنی اعلام کرد در حال اخذ موافقت دولت بوسنی برای حمایت از رابطه تجاری شرکت‌های دانش بنیان ایرانی و بوسنیایی با محوریت صندوق نوآوری و شکوفایی ایران است.

همکاری فناورانه ایران و بوسنی توسعه می یابد

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در این دیدار بزرگترین مشکل صادرات شرکت‌های دانش بنیان ایرانی به اروپا را بحث‌های تبادلات مالی عنوان و سیاست صندوق نوآوری و شکوفایی ایران را حل این معضل اعلام کرد.

سیاوش ملکی فر راهبرد این صندوق در حوزه صادرات را مشتمل بر فروش و صادرات مستقیم محصولات فناورانه ایران به بازار بالکان با محوریت کشور بوسنی، انتقال دانش و فناوری جهت تولید مشترک در بوسنی با محوریت حوزه‌های تخصصی دانش بنیان و تنازل‌یابی بین شرکت‌های ایرانی و بوسنیایی برای ایجاد یک رابطه همکاری با استفاده از پتانسیل‌های طرفین عنوان کرد.

وی افزود: از بعد انقلاب اسلامی و در طول بیش از ۴۰ سال اخیر، ما در ایران همواره برای توسعه علم و فناوری و نوآوری تلاش کرده‌ و توانسته‌ایم در بسیاری از امور مستقل شده و تجهیزات روز دنیا را بومی‌سازی کنیم.

ملکی فر ضمن تاکید بر توسعه هرچه بیشتر روابط اقتصادی دو کشور ایران و بوسنی، از ایران به عنوان یکی از شکورهای صاحب زیست بوم نوآوری منطقه جنوب غرب آسیا نام برد که در طول سالهای اخیر تلاش کرده است تا به فناوری های بسیاری دست یابد.

وی گفت:در حال حاضر از بیش از ۴۵ پارک فناوری، صدها مراکز رشد و فناوری، مراکز نوآوری و دانشگاه در کشور برخورداریم و بیش از ۴ میلیون دانشجو در مناطق و در رشته های مختلف نمود خود را در بیش از ۶۴۰۰ شرکت دانش بنیان نشان داده است.

ملکی فر افزود: این شرکت ها در حوزه های مختلف از جمله فناوری سلامت،  موادپیشرفته و نانو، حوزه کشاورزی، ماشین آلات صنعتی به تولید محصولات خود می پردازند.

وی اظهارکرد: ایران راه طولانی و پرفراز و نشیبی را برای کسب توانمندی‌های فناورانه و دستیابی به دانش فنی طی کرده است.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
    1 0
    قطعا همینطوره. ما در جنگی که بر علیه مردم مظلوم و مسلمان بوسنی شد کنار آنها بودیم چرا نباید حالا رابطه اقتصادی باشیم. به امید اتحاد مسلمین.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس