حسن روحانی معصومه ابتکار

کذب بودن ادعای مسئولان دولت روحانی درباره سرطان‌زا بودن بنزین تولید پتروشیمی‌ها پس از هشت سال افشا شد تا پرونده افرادی چون معصومه ابتکار و بیژن زنگنه به قوه قضائیه ارسال شود.

سرویس اقتصادی مشرق- گزارش اصل ۹۰ مجلس در رابطه با توقف تولید بنزین پتروشیمی‌ها به بهانه آلودگی آن و نقش دولتمردان سابق در این موضوع به قوه قضائیه ارسال شد.

در دولت دهم به دنبال تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران در زمینه جلوگیری از مشارکت شرکت‌های خارجی در ساخت پالایشگاه‌ها  و در پی آن کاهش میزان ذخایر سوخت و به کندی پیش رفتن برنامه‌های توسعه‌ای پالایشگاه‌ها موضوع مخلوط کردن بنزین تولید شده در پالایشگاه با ترکیبات پتروشیمی به عنوان یک اقدام ابتکاری برای جبران کمبودها در دستور کار قرار گرفت.

پس از این اقدام ابتکاری برای جبران کمبود بنزین در کشور، با شروع به کار دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ موضوع آلوده بودن بنزین تولیدی و سرطان‌زا بودن آن به واسطه میزان زیاد بنزن، موج نگرانی جدی را برای مردم به همراه داشت که درپی آن کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با دعوت از مسئولان و کارشناسان در این حوزه  به موضوع ورود کرد.

سند دروغگویی ابتکار، زنگنه و روحانی درباره بنزین داخلی/ تاکید همه دستگاه‌های نظارتی بر کذب بودن ادعای دولت روحانی درباره بنزین پتروشیمی

بر اساس گزارش ارائه شده کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی آقای زنگنه و خانم ابتکار تعهدات شرعی و قانونی خود را در زمینه عدم اعلام مطالب خلاف واقع و غیرمستند را نقض کرده ‌اند و این موضوع تشویش اذهان عمومی، اشتباه محاسباتی،   خسارت میلیاردی به بیت المال، تضییع حقوق عامه و ایجاد موانع برای کارکنان وظیفه‌شناس در انجام وظایف محوله را به همراه داشته است.

سند دروغگویی ابتکار، زنگنه و روحانی درباره بنزین داخلی/ تاکید همه دستگاه‌های نظارتی بر کذب بودن ادعای دولت روحانی درباره بنزین پتروشیمی

در نشست امروز صحن علنی  علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون متبوع خود را در زمینه رسیدگی به تخلفات وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست در ارائه گزارش ناصحیح در خصوص بنزین تولیدی صنایع پتروشیمی را قرائت کرد. این گزارش پس از قرائت در صحن علنی مجلس به قوه قضائیه ارجاع شد.

متن گزارش بدین شرح است: رسیدگی به تخلفات وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست در ارایه گزارش ناصحیح  درخصوص بنزین تولیدی صنایع پتروشیمی

از سال ۱۳۸۹ پیرو تحریم‌های آمریکا مبنی بر «ممانعت از مشارکت شرکت‌های بین‌المللی در اجرای طرح‌های پالایشگاهی و فروش سوخت به ایران» میزان واردات بنزین با افت قابل توجهی همراه شد. با عنایت به کاهش حجم ذخایر استراتژیک سوخت کشور و تعویق برنامه‌های توسعه و احداث واحدهای جدید پالایشگاهی، موضوع اختلاط بنزین تولیدی پالایشگاهی کشور با ترکیبات پتروشیمی (ریفرمیت) به عنوان یک اقدام تدافعی و ابتکاری به منظور جبران بنزین وارداتی در دستور کار مسئولان ذی‌ربط در مجموعه وزارت نفت قرار گرفت. متعاقب اجرای طرح تولید پتروشیمی از تاریخ   ۲۸/  ۵/۱۳۸۹ و استفاده از ریفرمیت در تولید بنزین، موضوع آلوده بودن بنزین تولیدشده با استفاده از ریفرمیت دریافتی از صنایع پتروشیمی و بحث سرطان‌زا بودن آن به علت داشتن میزان بالای بنزن، نگرانی‌های جدی را در سطح جامعه نسبت به وضعیت سلامت مردم ایجاد نموده بود. کمیسیون اصل نودم (۹۰) قانون اساسی در جلسه مورخ   ۲۱/۱۰/۱۳۹۳ گزارش تهیه شده درخصوص موضوعات مذکور را برای قرائت از سخنگاه مجلس تصویب و طی نامه شماره   ۷۲۶۳/ ۵۵۱۶۸/۹۰مورخ   ۲۳/ ۱۰/ ۱۳۹۳ به هیأت رئیسه ارسال کرد ولی در دستور کار مجلس قرار نگرفت که با توجه به اهمیت حمایت از تولید داخلی، گزارش مذکور، مجدداً با تغییرات جزئی تقدیم ملت شریف ایران می شود.

۱- نظرات رسمی دستگاه های مسئول و نظارتی

الف- نظرات سازمان حفاظت محیط زیست:

گزارش‌های سازمان حفاظت محیط زیست حاکی از آلودگی شدید بنزین‌های تولیدی پتروشیمی‌ها بوده و همین امر منجر به آلودگی هوا شده است.

تولید ریفرمیت پتروشیمی یا پیرولیز یا کلاً ترکیباتی که بنزن تولید می کنند، سرطان‌زاست.

بر اساس آزمایشات انجام‌شده در سالهای ۱۳۹۱، ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ بنزن سوخت کلانشهرهای اندازه‌گیری‌شده، از ۶ تا ۸ درصد و آروماتیک آن ۷۰ درصد بوده است.

درصد بسیاری از بنزین توزیع شده در سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ بنزین پیرولیز بوده است. بنزین پیرولیز بنزینی است که حدود چهل تا پنجاه درصد بنزن دارد.

ب- نظرات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی:

در بنزین‌های تولیدی کشورها حتی کشورهایی که پیچیده‌ترین پالایشگاه‌ها را دارا می‌باشند، ریفرمیت و آروماتیک وجود دارد.

ریفرمیت پتروشیمی ها به طور مستقیم استفاده نمی شود. در بدبینانه ترین وضع، میزان بنزن موجود در ریفرمیت پتروشیمی ها حدود   ۷/۰ درصد در کل بنزین تولیدی کشور و در بهترین وضع حدود نیم درصد اثر داشته است.

ج- نظرات شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران:

تولیدات ریفرمیت پتروشیمی نوری مشکلی نداشت و ریفرمیت تولیدی حداکثر ۲ درصد بنزن داشته است. تولیدات پتروشیمی برزویه هم عملاً دارای همان چارچوب‌هایی بود که پالایش و پخش نیاز داشت.

اصولاً پتروشیمی تولیدکننده ریفرمیت است، نه بنزین و محصولات آن برای ادامه فرآیند و تبدیل به بنزین به پالایشگاه‌ها ارسال می شده و ریفرمیت تولیدی مستقیماً قابل مصرف نیست.

د- نظرات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران:

در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ که به‌طور متوسط بیشترین تولید ریفرمیت پتروشیمی ها بوده حدود ۶ میلیون لیتر در روز وارد چرخه توزیع شده است. تاثیر آن از نظر کمی یعنی در ۶۶ میلیون لیتر بنزین مصرفی کشور، کمتر از ده درصد است. به عبارت دیگر تاثیر ریفرمیت پتروشیمی در بنزین کشور کمتر از ده درصد است.

ریفرمیت پتروشیمی برزویه   ۹/۱ درصد بنزن داشته است. ریفرمیت دریافتی از شرکت‌های پتروشیمی پس از امتزاج با مؤلفه‌های مازاد بنزین پالایشگاه‌ها استانداردسازی و به بازار عرضه شده است.

هـ- نظرات کمیسیون (وقت) انرژی:

در نامه مورخ   ۳۰/۱۱/۱۳۹۲ مدیر هماهنگی نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران آمده است که «اکتان‌افزای دریافتی از پتروشیمی‌ها بعد از اختلاط با دیگر مولفه‌های بنزین نظیر نفتای سبک، نفتای سنگین و تنظیم مشخصات محصول نهایی مطابق با استاندارد شرکت ملی نفت جهت عرضه به جایگاه‌های سوخت ارسال می‌گردد. مشخصات ریفرمیت پتروشیمی ها با ریفرمیت یا پلت‌فرمیت تولیدی پالایشگاه‌ها مشابه بوده و در برخی موارد ممکن است به لحاظ میزان آروماتیک و بنزن اختلاف ناچیز داشته باشد، لکن بعد از اختلاط با دیگر مولفه های بنزین مشابه بنزین تولیدی در پالایشگاه‌ها به بازار عرضه می‌شود».

و- نظرات سازمان بازرسی کل کشور

سازمان حفاظت محیط زیست تاکید دارد هر قدر بنزن بیشتر باشد، سرطان‌زایی را افزایش می‌دهد. اگرچه این مطلب صحیح است ولی آمارهایی که ارائه می شود مبنی بر این که سرطان در سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده است و با بنزین پتروشیمی ربط داده می شود پذیرفتنی نیست. باید توجه داشت که حدود ۵ تا ۱۵ سال طول می کشد که موج سرطان جدید وارد بشود، پس نمی توانیم این آمارها را به بنزین پتروشیمی ربط دهیم.

عدم استفاده مستقیم ترکیبات پتروشیمی به عنوان سوخت در جایگاه‌های عرضه بنزین و اجرای عملیات بنزن‌زدایی، بیانگر آن است که تاکید بر نقش بنزین پتروشیمی به عنوان عامل اصلی ایجاد آلودگی هوا در کلانشهر تهران، فاقد استناد معتبر علمی است.

۲- تحلیل و ارزیابی نظرات و مستندات موجود

با عنایت به نظرات دستگاه‌های مذکور و بررسی مستندات موجود، مراتب تخلف سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت به شرح زیر اعلام می‌گردد:

تشویش اذهان عمومی از طریق ارایه نظرات غیر کارشناسی:

با توجه به تحریم ظالمانه آمریکا برای جلوگیری از پیامدهای اجتماعی آن در کشور، در سال ۱۳۸۹ ستاد افزایش تولید بنزین در وزارت نفت شکل گرفت و با تلاش شبانه روزی متخصصان صنعت نفت و بکارگیری پتانسیل داخل کشور در تولید بنزین در آن مقطع حساس، تحریم بی اثر می گردد که این اقدام مورد تقدیر مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت. اما در همین زمان آقای زنگنه و خانم ابتکار با ارائه داده‌های غلط به رسانه‌ها و نیز در مکاتبات رسمی، بحث آلودگی ریفرمیت دریافتی از پتروشیمی ها را مطرح می‌نمایند. نتیجتاً ریفرمیت تولید پتروشیمی‌ها در ترکیب بنزین از چرخه حذف و به دنبال آن واردات گستردة بنزین با برچسب ادعایی استاندارد یورو ۴ اما غیراستاندارد، از طریق واسطه‌ها آغاز می‌شود و از سوی دیگر آقای زنگنه طی نامه‌ای کارشناسان و کارکنان وزارت نفت را از هرگونه اظهارنظر و ارائه دیدگاه کارشناسی در مصاحبه با رسانه‌ها منع می‌نماید و کارشناسان در صورت بیان دیدگاه‌های خود به هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری معرفی می شوند. کارشناسان و مدیران نفت که در شرایط تحریم، مسئولیت ستاد افزایش تولید بنزین را عهده دار بودند با مباحث علمی و کارشناسی در جهت تنویر افکار مسئولان و دستگاه‌های نظارتی، گزارش های مستدل و موارد نشانی‌های غلط سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت و ترک فعل ایشان را ارائه می نمایند.

شایان ذکر است قبل از اجرای طرح‌های توسعه در پالایشگاه‌ها، همواره پالایشگاه‌های کشور به اکتان‌افزا نیاز داشته و بخشی از این نیاز از طریق واردات تأمین شده است. به عنوان نمونه در

دوره‌ای که اکتان‌افزا (ریفرمیت) از مجتمع‌های پتروشیمی گرفته نمی‌شد، پالایشگاه امام خمینی شازند بخشی از اکتان‌افزای تولیدی خود را به پالایشگاه‌های دیگر مانند پالایشگاه اصفهان، پالایشگاه کرمانشاه و پالایشگاه شیراز می فرستاد و در آن پالایشگاه‌ها این اکتان‌افزا  با بنزین پایة تولیدی آنها ترکیب و بنزین با استاندارد روز در کشور عرضه می‌شد. شایان ذکر است که در آن مقطع ۱۴ واحد تولید ریفرمیت در پالایشگاه‌های کشور وجود داشت که حدود ۵۰ درصد ترکیب بنزین تولید پالایشگاهی را تشکیل می‌دهند. لذا نقش و عملکرد خروجی واحدهای ریفرمیت در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها مشابه بوده و استانداردسازی محصول نهایی توسط شرکت ملی پالایش و پخش انجام می‌شود.

به نظر می‌رسد طرح آلودگی اکتان‌افزای دریافتی از پتروشیمی‌ها، برای برخی افراد دارای منافع اقتصادی بود. واردات دوباره بنزین در شرایط تحریم به صورت گسترده توسط واسطه، با از گردونه خارج کردن تولید اکتان‌افزای داخل که از افتخارات بزرگ کشور در عرصة خودکفایی و اقتصاد مقاومتی بود، انجام شد. برابر اسناد ارائه شده توسط بخش امور بین‌الملل وزارت نفت به کمیسیون انرژی، نتیجه اطلاعات نادرست، واردات بیش از یک میلیارد لیتر مشتقات نفتی بی‌کیفیت و غیراستاندارد حاوی ترکیبات فروسین، مشتقات الکلی و غیره بوده است که آثار زیانباری بر عملکرد خودرو و محیط‌زیست و سلامت داشته و استفاده از آنها سال‌ها است در دنیا ممنوع شده است و متأسفانه به نام بنزین پاک وارد کشور شده است. این واردات بی‌کیفیت نتیجه اطلاعات نادرست و اقدام شتاب‌زده و بدون بررسی بازار عرضه و تقاضا و ملاحظات کارشناسی فنی، اقتصادی، تحریمی و مستندات آزمایشگاهی اکتان‌افزای دریافتی از پتروشیمی‌ها، به عنوان یکی از مؤلفه‌های بنزین تولیدی که به لحاظ کیفی در حد ریفرمیت‌های تولیدی برخی پالایشگاه‌های کشور و حتی مرغوب‌تر بوده و قیمت تمام شدة آن نیز از بنزین های وارداتی ۱۰ تا ۱۵ سنت در هر لیتر کمتر می باشد. متأسفانه از ابتدای اسفند ۱۳۹۲ در یک بازة حدود سه ماهه واردات بیش از یک میلیارد لیتر بنزین دارای ترکیبات غیرمجاز برای استفاده در خودرو با قیمت‌های یوروی ۴ خریداری و وارد کشور می شود که به لحاظ شاخص‌های کیفی با استاندارد یورو ۲ نیز انحراف چشمگیری داشت.

۲- ترک فعل و اهمال در انجام وظیفه در دوران قبل از تحریم

از ابتدای انقلاب اسلامی، کشورمان همواره با تهدیدهایی از قبیل تحریم به عنوان ابزاری برای اعمال فشار رو به رو بوده است و با توجه به عدم احداث و توسعه کمی و کیفی پالایشگاه‌ها و مدیریت بهینه مصرف تا اواسط دهه ۱۳۸۰، تأمین کمبود بنزین و اکتان‌افزا از محل درآمد حاصل از صادرات نفت خام صورت می‌گرفت. نتیجه آنکه پتانسیل تولید بنزین پایه پالایشگاه‌های کشور که در سال ۱۳۸۵ حدود ۴۲ میلیون لیتر در روز بود به علت عدم پوشش مشخصات کیفی بدون استفاده از بنزین و اکتان‌افزای وارداتی مستقیماً قابل عرضه به بازار داخلی نبود و این یعنی وابستگی کامل بنزین پالایشگاه های کشور به اختلاط با بنزین های وارداتی.

لذا رشد بی رویه و عدم مدیریت بهینه تا سال ۱۳۸۵، مصرف بنزین در کشور را به حدود ۷۴ میلیون لیتر در روز و واردات بنزین و اکتان‌افزا را به   ۵/۲۷ میلیون لیتر در روز رساند و این در حالی بود که هزینه واردات بنزین و اکتان افزا به معادل ۵ میلیارد دلار رسید و این در حالی است که هزینه

سرمایه گذاری برای احداث یک پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکه در روز معادل حدود   ۵/۱ میلیارد دلار بود و از طرفی زیرساخت‌ها (خطوط لوله و پایانه‌های بارگیری) جوابگوی تخلیه و انتقال بنزین و اکتان‌افزای وارداتی هم نبود.

در این شرایط پروژه‌های بنزین‌سازی و بهینه‌سازی به بن‌بست رسیده بود و با طرح‌های پالایشگاهی بصورت فاینانس خودگردان که توسط شرکت های داخلی مطالعه و شرکت های خارجی علاقمند به تامین منابع مالی بدون تضمین از بانک مرکزی نیز بودند توسط آقای مهندس زنگنه مخالفت شد.

جمع بندی:

با عنایت به مراتب فوق و بررسی مستندات نتایج حاصله بشرح زیر می باشد:

ارتباط افزایش سرطان طی سال‌های گذشته با ریفرمیت تولیدی پتروشیمی‌ها از لحاظ علمی اثبات نشده است.

میزان بنزن ریفرمیت تولیدی پتروشیمی‌ها برخی پایین‌تر و برخی مشابه ریفرمیت واحدهای پالایشگاهی است. بنابراین بنزین تولیدشده از ریفرمیت پتروشیمی ها حداقل مشابه بنزین تولیدی پالایشگاهها بوده است.

با توجه به آنالیزهای کامل انجام شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش بر روی تولیدات پالایشگاههای اراک و شیراز مقادیر بنزن بسیار کمتر از مقدار گزارش شده سازمان حفاظت محیط زیست می باشد.

نظر به موارد مطروحه در گزارش حاضر و بررسی مستندات، مدیران دستگاه اجرایی برابر قانون از اعلام مطالب خلاف واقع و غیرمستند منع شده اند لیکن آقای زنگنه و خانم ابتکار در نقض این تعهد شرعی و قانونی و اخلاقی نه تنها باعث تشویش اذهان عمومی، اشتباه محاسباتی و خسارت میلیاردی به بیت المال شده اند بلکه موجب تضییع حقوق عامه و ایجاد موانع برای کارکنان وظیفه‌شناس در انجام وظایف محوله شده اند لذا به موجب مواد ۶۹۷ و ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی از دستگاه قضایی در خواست می شود نسبت به تعقیب، محاکمه و اعمال مجازات مقرر قانونی نامبردگان اقدام مقتضی بعمل آید.

* بخش مغفول گزارش کمیسیون اصل 90

البته در گزارش کمیسیون اصل ۹۰ نقش حسن روحانی رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم که از اقدام بیژن زنگنه و معصومه ابتکار حمایت کرد، مغفول مانده و باید به پرونده این شخص نیز رسیدگی می‌شد.

سند دروغگویی ابتکار، زنگنه و روحانی درباره بنزین داخلی/ تاکید همه دستگاه‌های نظارتی بر کذب بودن ادعای دولت روحانی درباره بنزین پتروشیمی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 37
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 16
  • IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    14 0
    هاشمی شوهرعقب مونده ابتکارتوکارواردات بنزین است
    • دیدگا IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
      5 0
      انشاءالله بزودی دوران ملاحظه کاری و تعارفات و مصلحت اندیشی های آبدوغ خیاری تموم میشه و همه پاسخگوی اعمال و خیانت ها و وطن فروشی هاشون میشن و هیچ تلفنی از بالا یا پایین برای سفارش کردن و اینها زنگ نمیخوره!!
  • ناصر IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    6 1
    خداوند این دو نفر ار لعنت کند که چه دروغهایی گفتن و خدا لعنت کند کسایی که از این دو قهرمان ساختن با پول ملت شعار مرک بر آمریکا دادن و رفتن خارج عشق و حال و بچه هاشون هم آنجا بزرگ شدن و به جوان ایرانی نشون دادن که را وطن فروشی بهترین راه پیشرفته در داخل شعار بده در خارج ایران بفروش اینطوری همیشه در راس امور خواهی بود و سربازان آنها کمکت میکنن که با بهترین شکل در راستای جریان آنها قدم برداری و جلوی پیشرفت ایران رو بگیری. واگذارتون میکنم به خدا و انشا الله کاخ شما هم روز همانند کاخ جلادان عالم ویران خواهد شد .
    • IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
      1 0
      انشاالله
  • حمید IR ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    24 1
    جالب اینها دولت راستگویان بودن
    • IR ۲۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
      10 0
      وقتی وارد کننده بنزین از بستگان درجه این خانم باشد بایستی همه چیز بر اساس نظر ایشان تنظیم شود
  • علی IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    33 0
    چرا، چرا، چرا این خیانتکاران را محاکمه و مجازات نمی کنید؟؟؟؟؟؟ چرا بعد از آنهمه خیانت آزادند؟؟؟؟ اللهم العنهم جمیعاوعذبهم عذابا الیما بحق محمدوآل محمد
  • بختیاری IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    6 1
    هشت سال سلطنت کردید و حداقل تا هشت سال دیگر هشتاد قاضی و وکیل باید خیانت هایی که حتی در هشتاد سال گذشته مشابه نداشته بررسی کنندو انشاالله تا هشتصدسال دیگه همراه با تمام ژن قشنگ های قشنگ کلام مورد لطف وعنایت خاص ملت خواهید بود.فقط یک مشکل هست که انشاالله هشت سال اینده کدخدایی وجود نخواهد داشت برای خرید ناز و لبخندهای هشت ریالی شما. علی برکت الله ( به امید خدا هرکسی خیانت کرد در هر دو دنیا رسوا و زجرکش بشه )
  • سید روح اله IR ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    6 1
    من که چشمم از محاکمه این دو حرام لقمه خائن آب نمی خورد. آنقدر خوردند و گردن کلفت کردند و در سلسله مراتب نوکر و در فضای مجازی نوچه با لقمه حرام پروراندند که اگر بیژن بخواد به دادگاه هم برود زیر میز بازی میزنند. در مورد خانم ابتکار، بعضی ایشان را به تمسخر ایلان ماسک می نامند با تفاوت اینکه ایلان ماسک آینده را از آن خودروهای برقی میداند و ابتکار فسیل مغز جلوی تولید خودروی برقی را میگیرد و معتقد است خودروی برقی آینده ای ندارد.
  • آقا بزرگه IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    8 1
    چرا این فاسدهارو محاکمه نمیکنید؟ یعنی اینهمه می ترسید؟ شجاع باشید و به خدا تکیه کنید نه به کدخدا.
  • IR ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    5 1
    به هر حال شوهر خانم ابتکار می خواست بنزین یورو 2 وارد کنه و به اسم یورو 4 قالب کنه بایدم تولید بنزین در پتروشیمی ها قطع می شد همینطور کارت سوخت کار و کاسبی خیلیا رو تخته کرده بود باید هم حذف می شد به هر حال تو این چند سالی که کارت سوخت حذف شده بود سبیل خیلی چرب و چیلی شده بود ژنرالهای پفکی اومده بودن تو وزارت نفت و نمی شد سربازان واقعی بمونن
    • IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
      1 0
      بنزین وارداتی زنگنه-ابتکار یورو 4 نبود. زیر یورو 2 بود ولی با قیمت یورو 4.
  • IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    4 1
    یعنی این مسئولان دولت راست گویان [در وایع دروغگویان] محاکمه نشوند، بعدها با پروئی تاریخ را تحریف میکنند و خودشان را قهرمان و رهبری و انقلابیون را باعث ایجاد اوضاع وخیم اقتصادی سالهای آخر دهه 90 معرفی میکنند
  • نوید IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    3 1
    به نظر رسیدگی به تخلفات هر مدیر در هر سطحی لازمه یک جامعه سالم است. در صورت رسیدگی نکردن به این تخلفات سایر مدیران هم با خیال راحت در هر برهه ای به مدیران گذشته نگاه انداخته، و با خیال راحت تخلف می کنند ولی اگر رسیدگی شود دیگر مدیری جرات تخلف و کار غیرکارشناسی را نخواهد داشت.
  • مانی IR ۱۹:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    7 1
    گویا همسر اون خانم خودش از بزرگترین وارد کنندگان بنزین حالا پیدا کنید پرتقال فروش رو !!!
  • محسن IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    3 1
    ایا اینها که این ضربات را به منافع ملی زدهاند نباید محاکمه شوند .اگر نظام جمهوری اسلامی این افراد را مجازات نشوند این یک بدعتی میشود برای اینده
  • دروغگو شناس IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    4 1
    در روزی که باد زیادی وزیدن گرفته بود و آلودگی هوا برطرف شده بود ، حسن روحانی به دروغ اعلام کرد : "در نتیجه واردات بنزین یورو4 بجای بنزین آلوده پتروشیمی ، هوا خوب شده و آلودگی ندارد . " و این درحالی بود که هنوز کشتی حامل بنزین بارگیری خود را تمام نکرده بود و از بندر کشور خارجی خارج نشده بود ! این دروغش مثل دروغهای دیگرش مانند وقتی که قرارداد ننگین برجام را امضاء کردند بدروغ گفت همین امروز هزار ال سی بازشده در صورتی که آنروز روز تعطیل اروپایی ها بود و شاید هنوز هم هزار ال سی بعد از چند سال بدلیل ادامه تحریمها ، باز نشده باشد!
  • US ۱۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    7 1
    شرکای دزد ورفیق قافله . روحانی وزنگنه و ابتکار شایعه میسازند و شوهر ابتکار واردات بنزین را عهده دار میشود والبته سهم روحانی وزنگنه هم پرداخت میشود . کارت سوخت را باطل میکنند وقیمت سوخت را سه برابر میکنند . ا
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    4 1
    اینها نون شون توی واردات بنزین و سایر اقلام بود به همین دلیل تولیدکنندگان داخلی و کارخانجات بزرگی مثل ارج و آزمایش و غیره ورشکسته و تعطیل شدند.
  • عطا الله IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    3 1
    تا زمانی که این مفسدین محاکمه نشوند این اخبار فایده که ندارم مردم رو بدبین تر هم می‌کنه.
  • سید فروزان CH ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    4 1
    مصادره ثروت و اموال این افراد ، محاکمه و اعدام آنها باید هر جه سریعتر انحام شود ،اینکه زنکنه و ابتکار کماکان آزاد هستند ، اینکه فریدون و جهانکیری کماکان در کاخهای خود هستند ، اینکه فرزندان ابتکار و دیگر خائنین در اروپا و امریکا کماکان مشغول زندکی اشرافی خود هستند ، ،قابل فهم نیست در هر کشور دیگری ،این گونه افراد یا اعدام میشوند یا محاکمه و زندانهای ابد
  • قربانعلی NL ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    1 4
    اینا همه داستان برای استفاده سیاسی و حزبی هست، اگر خلاف کردن محاکمه کنید و اگر نمیکنید حتماً سودی داره. این بازیهای سیاسی قدیمی شده.
  • شین شامالا IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    1 6
    حالا سرطان زا نباشه، ولی سالم هم نیست. این دولت هم حقایق رو مخفی میکنه. اصلا بنزین معمولی میریزی تو ماشین ریپ میزنه ماشین صفر. خودمون داریم استفاده میکنیم. سرطانی بودنش هم الان نشون نمیده. بعدن که مریض شدیم نشون میده که دیگه کار از کار گذشته. حالا دولت قبل یه اقدام احتیاطی کرده مگه بد بوده؟
    • عماد IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
      4 0
      خنگی دیگه. یکی اینکه میخواستن به بهونه محیط زیست و آلودگی، با از دور خارج کردن بنزین پالایشگاهها، نشون بدن کشور در برابر تحریمها ناتوانه و باید به سمت مذاکرات رفت که در نهایت به برجام ختم شد. یکی هم اینکه واردات بنزین جایگزین رو دست دلالهای رانتی و نور چشمی ها دادن و این بار چشمشون رو به روی بی کیقیتی و آلودگی و سرطان زا بودن خیلی بیشتر این بنزین که خیلی پایینتر از حتی یورو 2 هم بوده بستن.
    • IR ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
      2 0
      ما تو ماشین 20 سال کارکرده بنزین معمولی می ریزیم ریپ نمیزنه حتما"ماشین شما ایراد داره باید برطرف بشه.
  • IR ۲۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    3 1
    چرا محاکمه و بازخواست نمی شوند ؟؟؟!!!
  • روح الله IR ۲۳:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    5 0
    وقتی که ویژگی بارز این طیف نفاق باشه قطعا دروغگویی هم از عوارض و لوازم نفاق خواهد بود، نفاق، ذاتی اردوگاه مدعیان اصلاحات هست، حالا گیرم چهار نفرم توشون پیدا شد که از این خصوصیت زشت مبرا بودن ولی در کل نفاق، قرین و همراه اصلاحات هست، دروغ که دیگه چیزی نیست!
  • IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
    5 0
    برخائنین لعنت!
  • علی آقا IR ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
    4 0
    خدایاریشه دشمنان وخائنین به ملت ایران بکن
  • DE ۰۶:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
    0 2
    خدا اونب رو لعنت کنه که بنزین الوده رو بخاطر بیعرضگی تو واردات و منفعت طلبی تخم و ترکش از قبل سهامداری و مدیر عاملی تو پنروشیمی ها وارد چزخه سوخت میکنن و واسه چهار تا ادم دلسوز که دستشونو رو کردن پرونده جعلی میسازن
  • مسلم IR ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
    2 1
    اگه راس میگید محاکمه کنید انقدم حرف مفت نزنید اینا خیانت کردن خیانتکار حکمش معلومه
  • ملت IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
    4 1
    بچه مسلمونها حق اینها را بزارید تو کفشون
  • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
    0 2
    شما که بین خودتون نمی تونید وحدت داشته باشید چرا مدعی وحدت خواهی جهان اسلام شده اید
  • IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
    3 0
    حسن روحانی و مدیران بی عرضه اش باید فوری محاکمه شوند
  • محمدایوب IR ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
    7 0
    علاوه بر محاکمه این پست فطرتان. اول باید یک تیم حقیقت یاب تشکیل. و واردات بنزین در آن زمان را بررسی وتوسط چه کسانی وبا چه هزینه ای وارد شده. که مشخص میشود ابتکار وزنگنه وروحانی. میگفتند. بنزین آلوده کننده است ووارد کردند وتمام کسانیکه دست داشتند. محاکمه شوند. هرچه زودتر.
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۳۰
    2 0
    بی صبرانه منتظر محاکمه قاطع این خاینین هستیم.
  • IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    0 0
    البته ترکیبات بنزین موقع سوختن مواد سمی ایجاد میکند ولی ماهیت تولید داخل و خارج بنزین یکی است. ظاهرا شوهرش در خرید و فروش بنزین نقش داشت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس