کد خبر 1290119
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۵
تاثیر کرونا بر ریشه‌کن شدن فلج اطفال

در سال‌های اخیر پیشرفت‌های بسیاری در زمینه از بین‌بردن فلج‌ اطفال انجام شده است اما بیماری کووید- ۱۹ این تلاش‌ها را تا اندازه‌ای متوقف کرده است.

به گزارش مشرق، دو سال پیش با کمک مشارکت جهانی بهداشت‌ عمومی و تلاش‌های گسترده برای واکسیناسیون، جهان پیشرفت چشمگیری در پایان بخشیدن به فلج‌ اطفال کسب کرد اما متاسفانه بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ بسیاری از این پیشرفت‌ها را به صورت ناگهانی متوقف کرد.

فلج‌ اطفال یک بیماری تهدیدکننده زندگی است که توسط ویروس بسیار مسری ایجاد می‌شود و افراد را درگیر می‌کند. شدیدترین علامت آن فلج است که در صورت تاثیر ویروس بر ماهیچه‌های کمک‌کننده به تنفس افراد می‌تواند منجر به ناتوانی دائمی یا مرگ شود.

محققان اظهار کردند: افرادی که در کودکی به فلج‌ اطفال مبتلا می‌شوند و به نظر می‌رسد که کاملا بهبود می‌یابند ممکن است در بزرگسالی دچار سندرم پس از فلج اطفال، درد عضلانی یا ضعف شوند. هیچ درمانی برای فلج‌ اطفال وجود ندارد اما واکسن فلج‌ اطفال می‌تواند از افراد با آماده‌سازی بدن برای تشخیص و مبارزه با ویروس محافظت کند. واکسیناسیون اطفال علیه فلج‌ اطفال در دهه ۱۹۵۰ آغاز شد و موثرترین ابزار برای از بین‌بردن این بیماری شناخته شده است.

یک مورد از هر ۲۰۰ عفونت منجر به فلج برگشت‌ناپذیر (معمولا در پاها) می‌شود همچنین در بین افرادی که فلج شده‌اند زمانی که عضلات تنفسی آنان کار نمی‌کند ۵ تا ۱۰ درصد از بین می‌روند. موضوع روز جهانی فلج‌اطفال «تعهد به وعده» اعلام شده است.

تاثیر کرونا بر ریشه‌کن شدن فلج اطفال

تاثیر بیماری کووید- ۱۹ بر تلاش‌های مقابله با فلج‌ اطفال

طبق داده‌های اخیر یونیسف، در ۱۸ ماه گذشته شاهد عقب‌ماندگی قابل‌توجهی در واکسیناسیون کودکان بوده‌ایم. حدود ۲۳ میلیون کودک، واکسیناسیون معمول خود را در سال ۲۰۲۰ از دست دادند که ۳.۷ میلیون نفر در مقایسه با سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است. در سال ۱۹۸۸، جهان متعهد شد که ویروس فلج اطفال را از بین ببرد اما در حال حاضر در برخی از مناطق ازجمله افغانستان و پاکستان مواردی گزارش شده است.

در روز جهانی فلج‌ اطفال بهداشت‌جهانی و همه موارد مرتبط دریافتند، همان‌طور که بیماری کووید-۱۹ نشان داده است، بیماری در مرزها متوقف نمی‌شود و تا زمانی که فلج‌اطفال در جایی از جهان وجود داشته باشد، باید واکسیناسیون ادامه یابد. نگران‌کننده‌ترین واقعیت این است که اکثر این کودکان حتی یک دوز واکسن دریافت نکرده‌اند. هند و پاکستان دو کشوری هستند که بیشترین افزایش نادیده گرفتن واکسیناسیون در دوران کودکی را داشته‌اند و در مجموع ۴ میلیون دوز فراموش شده را به خود اختصاص داده‌اند. مهم‌ترین علت این افزایش، مقابله با بیماری کووید بوده است.

آگاهی ضعیف و تردید در دریافت واکسن پیشرفت ریشه‌کنی فلج اطفال را در دو کشور با موارد گزارش شده از فلج اطفال، پاکستان و افغانستان، مختل کرده است. پس از توقف موقت واکسیناسیون برای محافظت از جوامع در برابر کووید-۱۹  هر دو کشور شاهد افزایش شدید موارد در سال ۲۰۲۰ بوده‌اند.

این همه‌گیری آگاهی عمومی در مورد واکسیناسیون و مزایای سلامتی عمومی را به‌طور چشمگیری افزایش داد. ظهور واکسن‌های کووید -۱۹ توسط سازمان بهداشت‌ جهانی با سرعت بی‌سابقه‌ای مرگ‌ومیر و عوارض جمعیت واکسینه را به شدت کاهش داده است. در حال حاضر، سازمان‌ ملل در حال آماده‌سازی واکسیناسیون کودکان زیر ۵ سال در افغانستان است.

اطمینان از دسترسی عادلانه به واکسن‌ها برای همه ازجمله حاشیه‌نشین‌ترین و آسیب‌پذیرترین گروه‌های ساکن در دورترین نقاط، ریشه‌کنی فلج‌ اطفال را ممکن کرد.

اکنون جهان باید با هم متحد شده و راهبرد جدید ریشه‌کن کردن فلج‌ اطفال را از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ در نظر بگیرد تا مسیر این ریشه‌کنی به روند گذشته بازگردد. جامعه‌ جهانی بهداشت با تلاش جمعی و همکاری قوی جهانی می‌تواند برنامه ریشه‌کنی فلج‌ اطفال را در مسیری برای موفقیت قرار دهد.

منابع

weforum.org

sambadenglish.com

afro.who.int

euro.who.int

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس