به گزارش مشرق، خبرگزاری فرانسه شامگاه دوشنبه به نقل از دیپلماتها خبر داد که اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواستار برگزاری نشست اضطراری درباره تحولات سودان شدند.
بر اساس این گزارش، انگلیس، ایرلند، نروژ، آمریکا، استونی و فرانسه خواستار برگزار شدن این نشست برای روز سهشنبه شدهاند.
بیشتر بخوانید:
۷ کشته و ۱۴۰ زخمی در اولین روز درگیریهای سودان پس از کودتا
صبح روز دوشنبه رسانهها از وقوع کودتای نظامی در سودان و بازداشت «عبدالله حمدوک» نخستوزیر و تعدادی دیگر از وزرای دولت انتقالی این کشور خبر دادند.
ساعاتی بعد از انتشار خبرهای اولیه درباره کودتا در سودان، «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان با اعلام وضعیت فوقالعاده در این کشور از انحلال شورای حاکمیتی و شورای وزیران سودان خبر داد.
برهان مدعی شد: ما تأکید میکنیم که نیروهای مسلح به انتقال دموکراتیک تا واگذاری قدرت به یک دولت منتخب ادامه خواهند داد. آنچه که در کشور در جریان است، آینده سودان را تهدید میکند.
در واکنش به اظهارات رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان، وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی سودان اعلام کرد که این اظهارات موید وقوع یک کودتای نظامی در کشور است.
انتشار خبر کودتا در سودان واکنشهای گسترده بینالمللی به ویژه مقامهای کشورهای غربی را درپی داشته است.
سودان در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ (۲۲ فروردین ۱۳۹۸) پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان به دستور ارتش بود.
سودان از ۲۱ آگوست ۲۰۱۹ (۳۰ مرداد ۱۳۹۸) وارد مرحله انتقالی شده که به مدت ۵۳ ماه ادامه خواهد داشت و قرار است اوایل ۲۰۲۴ انتخابات در این کشور برگزار شود. در حال حاضر قدرت بین ارتش، نیروهای مسلح و ائتلاف موسوم به «الحریة والتغییر» تقسیم شده است.
بنا بر اعلام وزارت اطلاعرسانی سودان، عبدالله حمدوک نخستوزیر این کشور پس از امتناع از صدور بیانیهای در حمایت از کودتای نظامی به مکانی ناشناس منتقل شده است. نیروهای نظامی سودان، حمدوک را تحت حصر خانگی قرار دادهاند و وی را وادار کردهاند تا یک بیانیه در حمایت از آنها صادر کند.