کد خبر 1292398
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹
همه فواید استفاده از خیار

فواید این میوه پرطرفدار به همین جا ختم نمی‌شود و اگر از خواص دیگر آن آگاه شوید، بدون شک جزو هواداران پر و پا قرص آن خواهید شد.

به گزارش مشرق، میوه کم‌ادعای خیار که همه می‌شناسیم و مصرف می‌کنیم و پای ثابت انواع سالاد بوده، یک میوه کم‌کالری و به‌ویژه سرشار از آب است که به مقابله با اضطراب و استرس، کمک زیادی می‌کند.

خیار به مقابله با احتباس آب و ورم نیز کمک می‌کند و خواص ضد التهابی دارد. البته فواید این میوه پرطرفدار به همین جا ختم نمی‌شود و اگر از خواص دیگر آن آگاه شوید، بدون شک جزو هواداران پر و پا قرص آن خواهید شد.

بیشتر بخوانید

دو میوه پرخاصیت پاییز و زمستان

خیار، یکی از شناخته شده‌ترین میوه‌ها در سراسر جهان و از خانواده هندوانه است. با وجود این که سال‌ها است از این میوه در تهیه انواع سالاد و حتی غذاها استفاده می‌شود، باید بدانید که در تهیه محصولات دارویی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا ارزش غذایی بالا و فواید زیادی برای سلامتی دارد.

خیار از ۹۰ تا ۹۵ درصد آب تشکیل شده و میزان کالری آن بسیار پایین است. علاوه براین خیار دارای ویتامین K، ویتامین B، مس، پتاسیم، ویتامین C و منگنز است. به همین دلیل نیز به ارتقای سلامت و جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از کمبود مواد مغذی کمک می‌کند.

دلایل بسیاری وجود دارند که خیار را تبدیل به یک ماده غذایی ضروری در برنامه غذایی می‌کند. در ادامه به فواید شگفت‌انگیز این میوه پرداخته شده است.

خیار؛ خداحافظ استرس

بدون شک خیار یک دارو نیست، اما می‌توان از آن به عنوان مکمل در کنار درمان‌های رایج استرس استفاده کرد. مصرف خیار می‌تواند اثرات نامطلوب استرس را کاهش دهد، زیرا حاوی میزان زیادی ویتامین‌های گروه B از جمله ویتامین B ۱ B ۵ و ویتامین B ۷ یا همان بیوتین است.

نتایج پژوهشی که در Revista Cubana de Farmacia به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که ویتامین‌های ب کمپلکس برای کاهش اضطراب و اثرات منفی جسمی و روانی ناشی از آن کمک می‌کند.

خیار برای محافظت از مغز شما

نتایج پژوهشی که از سوی دانشگاه پلی تکنیک کاتالونیا انجام شده است، نشان می‌دهد خیار حاوی فلاوونوئیدهای ضد التهاب است که می‌توانند نقش بسیار مهمی در سلامت مغز ایفا کنند. به همین دلیل خیار به عنوان یک ماده غذایی مناسب برای بهبود حافظه به حساب می‌آید و می‌تواند از سلول‌های عصبی در برابر آسیب‌های مربوط به افزایش سن حفاظت کند.

علاوه بر این، نتایج پژوهشی که در Acta Médica de Cuba به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که خیار به دلیل دارا بودن ماده‌ای به نام تیروزین می‌تواند به کاهش وضعیت افسردگی کمک کند.

با وجود این که بروز حالت مسمومیت با مصرف بیش از حد فلاونوئیدها بسیار نادر است، اما با این حال توصیه می‌شود که مصرف مواد غذایی حاوی این ماده را به صورت متعادل در چهارچوب یک تغذیه سالم و کامل بگنجانید.

خیار برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

با وجود این که بخش اعظم این میوه از آب تشکیل شده است، اما یکی از میوه‌های سرشار از آنتی اکسیدان‌ها مانند پلی‌فنول‌ها محسوب می‌شود. این آنتی‌اکسیدان‌ها ارتباط زیادی با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان و سرطان پروستات دارند.

علاوه بر این، نتایج پژوهشی که در The Scientific World Journal. به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد که میزان بالای ترکیباتی مانند کوکوربیتاسین‌ها که در خیار به وفور وجود دارد تأثیر ضد سرطانی بسیار بالایی دارند.

خیار برای خداحافظی با التهاب

میزان بالای آب موجود در خیار به کاهش حالت احتباس آب در بدن کمک می‌کند. حتماً می‌دانید که احتباس آب در بدن یکی از عوامل اصلی بروز التهاب در بدن است. علاوه براین عصاره خیار به کاهش واکنش‌های التهابی بدن کمک می‌کند، زیرا قادر است فعالیت آنزیم‌های التهاب‌زا را متوقف کند.

خیار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

خیار حاوی میزان زیادی آنتی‌اکسیدان‌ها به‌ویژه ویتامین C و بتاکاروتن است که نقش مهمی در افزایش واکنش‌های ایمنی بدن دارد. خیار همچنین حاوی میزان زیادی مواد فلاونوئیدی از جمله کرستین و لوتئین است که می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های دستگاه قلبی ـ عروقی داشته باشند.

خیار؛ خوش‌بو کننده دهان

بوی بد دهان به دلیل وجود باکتری‌هایی است که روی دندان‌ها و لثه تجمع می‌کنند. با وجود این که بررسی‌های علمی زیادی در این زمینه صورت نگرفته است، اما باید بدانید که خیار به مقابله با باکتری‌های مسئول بوی بد دهان کمک زیادی می‌کند. بر اساس طب آیورودا مصرف خیار می‌تواند باعث خنثی کردن گرمای بیش از اندازه داخل معده شود که یکی از عوامل اصلی بروز بوی بد دهان است.

خیار مفید برای سلامت دستگاه گوارش

خیار حاوی میزان زیادی از دو ماده مفید برای هضم غذا یعنی آب و فیبر است. به این ترتیب خوردن خیار به مقابله با اسید معده، یبوست و تمام مشکلات مربوط به لوله گوارش کمک زیادی می‌کند.

خیار برای حفظ تناسب اندام

افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند می‌توانند به خیار اعتماد کنند. مصرف این میوه در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. چون حاوی مواد مغذی و آب زیادی است.

یادتان باشد که کالری اندک خیار و در عین حال میزان بالای آب و فیبرهای موجود در آن به ایجاد احساس سیری طولانی مدت کمک کند و در نتیجه برای کنترل میل به زیاد خوردن است. علاوه بر این، خیار باعث پاکسازی بدن و کمک به هضم غذا می‌شود و مواد زائدی که در بدن تجمع می‌کنند و مانع از چربی‌سوزی می‌شوند، دفع می‌کند.

خیار برای بهبود سلامت قلب

میزان قابل توجه پتاسیمی که در خیار وجود دارد، به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند. حتماً می‌دانید که فشار خون بالا یکی از عوامل بروز مشکلات قلبی عروقی است. یادتان باشد برای این که ارگان‌های بدن به خوبی به وظایف خود عمل کنند، باید تعادل پتاسیم در داخل و خارج از سلول‌ها حفظ شود.

پتاسیم، یک الکترولیت ضروری برای بدن است، زیرا برای کنترل انتقال تکانه‌های عصبی، انقباض عضلانی و عملکرد قلب با سدیم تعامل دارد.

به‌طور خلاصه باید گفت که خیار فواید زیادی برای سلامتی قلب و به‌طور کلی بدن دارد. مصرف این میوه می‌تواند برای برطرف کردن مشکلات بسیاری کمک‌کننده باشد. البته اگر سردمزاج هستید، حتما آن را با مصلح خود یعنی عسل، خرما یا ادویه گرم، مانند سیاه‌دانه، زنیان یا نعنا، میل کنید.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • پسر IR ۲۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۸
    1 0
    این باید تابستون می‌ذاشتی ،چون مصرف خیار در هوای سرد به هیچ وجه توصیه نمیشه باعث گشاد شدن رگها شده و احساس سردی میکنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس