عباس عبدی

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه توافق با غرب باید شامل همه موارد منطقه‌ای باشد گفت: اگر همین وضع ادامه پیدا کند و شاهد تحولی در عرصه سیاست نباشیم.

به گزارش مشرق، روزنامه صبح نو گفت‌وگویی با عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح‌طلب انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

اگر وضعیت فعلی ادامه پیدا کند، اصلاح‌طلبان منفعل می‌شوند

- آینده جریان اصلاحات متاسفانه تا حدی تابع سیاست‌های حاکم شده است. اگر شاهد ادامه همین روند در سیاست‌های کلان کشور باشیم، اصلاح‌طلبی عملا تضعیف می‌شود و مسیر برای شیوه‌های دیگر سیاست‌ورزی گشوده‌تر خواهد شد ولی اگر تغییری در روند سیاست‌های کلی کشور دیده شود، به گمانم اصلاح‌طلبان فرصتی خواهند داشت تا با بازسازی خود در سه سطح راهبردی، تشکیلاتی و کنشگران، به جامعه کمک کنند تا از این شرایط خارج شود.

- بدون تغییر در سه سطح پیش‌گفته هیچ تحول جدی در اصلاح‌طلبان ایجاد نخواهد شد و بیشتر به حاشیه خواهند رفت؛ البته به حاشیه رفتن آن‌ها نیز به‌نوعی بازتاب وضعیت عمومی کشور نیز خواهد بود.

- اگر همین وضع ادامه پیدا کند و شاهد تحولی در عرصه سیاست نباشیم، به گمانم بیش از اینکه محافظه‌کار یا رادیکال شوند، منفعل می‌شوند و این برای جامعه خطرناک‌تر از محافظه‌کاری یا رادیکالیسم است.

جریان اصلاحات باید در برابر عملکرد خودش پاسخگو باشد

- بخشی از تغییر رویکرد اصلاح‌طلبان محصول عملکرد دولت روحانی هم هست ولی مسوولیت این امر بیش از آنکه متوجه روحانی باشد، متوجه اصلاح‌طلبان بود؛ زیرا راهبرد اصلاح‌طلبانه نباید تابع نیروهای واسطه باشد.

- نارضایتی مردم در درجه اول از فرایند مدعی اصلاح‌گری و نحوه ورود اصلاح‌طلبان به این فرایند است و روحانی نمی‌تواند نقش اصلی را داشته باشد. جریان اصلاحات باید در برابر عملکرد خودش پاسخگو باشد و این ربطی به روحانی ندارد.

مساله اول ایران در عرصه سیاست اصلاحات ساختاری نیست

- درباره موضوع «اصلاحات ساختاری» تاج‌زاده این نکته قابل توجه است که میان دو مساله سیاست و تحلیل باید تمایز قائل شد.

- مساله سیاست چیزی فراتر از تحلیل و نظر است. آیا باید با ساختار مقابله کرد یا از طریق تفاهم و همدلی درباره اصلاحات به تفاهم رسید؟ آیا مقابله‌ای که مستلزم تنش و دوری نیروها از یکدیگر باشد، در عمل نقض غرض نخواهد شد؟ به تعبیر دیگر، آیا شیوه سیاسی مبتنی بر تقابل به نتیجه عکس آن منجر نخواهد شد؟

- اگر از این حیث نگاه کنیم مساله اول ایران در عرصه سیاست اصلاحات ساختاری نیست، چون پیگیری چنین هدفی الزاما با شیوه‌هایی از سیاست‌ورزی همراه خواهد شد که نتیجه آن خلاف اصلاحات از هر نوعش خواهد بود. مساله اول چگونگی رسیدن به تفاهم است؛ اینکه همه در یک کشتی هستیم. مساله امروز، وضعیت کلی و خطیر ایران است. پس باید نسبت‌به شیوه سیاسی انتخاب‌شده حساس بود.

مواضع رادیکال عده‌ای از اصلاح‌طلبان هزینه دارد نه منفعت

- مواضع رادیکال عده‌ای از اصلاح‌طلبان برای آنان و برای هیچ‌کس دیگر منفعت شخصی ندارد، بلکه هزینه دارد.

- بخشی از این مواضع محصول برداشت از به بن‌بست رسیدن اصلاح‌طلبی در جامعه است. بخشی نیز به دلیل ضعف تشکیلاتی و رهبری اصلاح‌طلبان است؛ البته مواضع تفریطی هم می‌تواند به همان اندازه زیان‌بار باشد. از این حیث تفاوتی میان دو نوع موضع نمی‌کند.

توافق با غرب باید شامل همه موارد منطقه‌ای باشد!

- مواضع آمریکایی‌ها در مورد مذاکرات و برجام قابل‌قبول نیست ولی مشکل اصلی جای دیگری است. توافق با غرب باید شامل همه موارد منطقه‌ای باشد. اگر باشد، برجام هم در دل آن راحت حل خواهد شد ولی اگر فقط محدود به هسته‌ای شود، به نظرم قابل‌حل نیست.

- قبلا هم که روی برجام توافق شد، به‌نوعی قرار بود شامل سایر امور نیز شود که ایران نپذیرفت و برجام به سرنوشت حاضر دچار شد.  

سه اقدام مثبت و سه ضعف دولت سیزدهم

 - به نظرم دولت آقای رئیسی در ماه‌عسل است و این وضع تا بهمن و اسفند ادامه خواهد داشت. دو اقدام مثبت داشته است و شاید بهتر است بگویم سه اقدام که سومی عدم اقدام است و سه ضعف اساسی. دو اقدام مثبت یکی سفرها و حضور در مردم. دیگری بهبود مساله واکسیناسیون و سومی که عدم اقدام بود و مثبت است، استفاده نکردن از ادبیات تند چه در داخل و چه در امور خارجی.

- سه ضعف اساسی آن فقدان یک راهبرد سیاسی و اقتصادی روشن در سه حوزه امور بین‌الملل، سیاست داخلی و اقتصادی است. واقعا هر چه فکر می‌کنم که در این سه زمینه چه در سر دارند، راه به‌جایی نمی‌برم.

سیاست روحانی موجب شکاف میان خودش و دیگران می‌شد

- همان زمان که آقای رئیسی تحلیف را به‌جا آورد و به دیدار کارکنان بهشت‌زهرا(س) رفت و سپس عازم خوزستان شد، برخی افراد آن را تخطئه کردند و نمایشی دانستند. بنده یک یادداشت نوشتم و از این رفتار دفاع کردم.

- رفتار آقای روحانی را هم در این زمینه مفید نمی‌دانستم. نمونه آن برخوردش با مردم یا حتی کارگزاران خودش یا رقبا. چندبار هم در نوشته‌ها یا مصاحبه‌ها متذکر شدم. سیاست وی از این نظر موجب شکاف میان خودش و دیگران می‌شد. یکی از کارکرد سیاست‌مدار همین است که اجازه ندهد این شکاف ایجاد یا تعمیق شود.

وعده‌های رئیسی بدون تحقق برجام امکان‌پذیر نیست!

- امیدوارم دولت موفق شود. هر کمکی هم بتوان باید انجام دهیم. من انتظار تحقق وعده‌هایش را ندارم چون انجام بیشتر آن‌ها امکان‌پذیر نیست، به‌ویژه اگر برجام را حل نکند. فقط انتظار دارم که وضع از اینکه هست بدتر نشود.

- متاسفانه باید گفت که مساله تورم به نقطه حساسی رسیده و هر آن ممکن است فنر آن از جا درآید و به‌صورت تصاعدی بالا رود. امیدوارم چنین نشود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • خسرو IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
    13 0
    جالب است کشورهایی در اطرافمان هستند به اندازه ایران تولید و صادرات ندارند و در آمد ناچیزی دارند اما تورم در آن کشور پایین است بدهی ایران پایین ترین در بین کشورهای جهان است اما تورم ما بالاتر از همه آنها است پس علت را باید در داخل جستجو و کشور را از دست رانتخواران و ویژه خواران و خائنین چند ملیتی که مامور مستقیم انگلیس در نهادها و وزارتخانه ها هستند نجات داد تا این عمل اصولی صورت نگیرد آب در هاون کوبیدن است و گریه های عبدی و عبدیها تاثیری نخواهد داشت
    • IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
      0 0
      به خاطر شرایط امنیتی خاصی که ناشی از مقابله (چه مثبت چه منفی) با غرب است، مجبوریم
    • محمد IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۰
      2 0
      تورم نتیجه خلق پوله اونم توسط دولت و بانک ها انجام میشه پس جای دیگه ای نباید دنبالش گشت. خلق پول بدون افزایش تولید کالا میشه گرانی، والسلام
  • FR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
    2 0
    جمهوری‌اسلامی خودش در اوج قدرت است
  • سوخته IR ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
    8 2
    خداوند این خائنین داخلی غرب پرست را نابود کند
  • عطاءالله IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
    6 2
    منافق تر و مزدور تر از این عباس عبدی در تمام این کره خاکی وجود ندارد
    • رضا IR ۰۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۰
      0 0
      خخخخ
  • IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹
    2 0
    الف-بدلیل جلوگیری هرچه بیشتر زور،ظلم،تحمیل وغارت استکباران غرب وشرق وآینده مملکت باتوجه به شرایط دنیا بهیچ عنوان نباید(پیشرفتهای اتمی تاکنون وهمچنین برنامه های توسعه ای کامل هسته ای..‌.)مورد مذاکره(بتن کردن،پلمپ کردن،تعلیق،گام به گام شدن)قراربگیره،حتی باپذیرش بازدیدهای آژانس ودفاع وجلوگیری کامل ازکارهای خرابکاری تاسیسات وایجاد ناامنی وترور....-ب-تحت هرشرایط تحریمها که تماما میتواند فرصت باشد،نباید باعث دادن انواع امتیاز بدون گرفتن امتیازات اتمی باشد باید تمام تحریمها را باشرایط ذیل به فرصت تبدیل کرد-۱-تمام تولیدات مایحتاج وموردنیا ضروری جامعه متناسب با میزان نیاز ومیزان صادرات بحز مواد اولیه بایدباشد(با جلوگیری کامل فساد وقاچاق)-۲-واردات بیشتر مواد اولیه،تکنولوژهای موردنیاز باید باشد(بدون قاچاق،فساد وانواع رانت و....)-
  • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۰
    2 0
    آمريكا بايد تمام تحريم ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زماني كه وضع كرده است، براي هميشه و به طور يك جا و در عمل لغو كرده و هزينه ي خسارت هايي را كه در اين شش سال به دليل عمل نكردن به تعهداتش وارد كرده، بپردازد و منتظر راستي آزمايي ايران براي انجام اين موارد بماند تا ادب شود. هيچ تضميني به جز اجراي عملي موارد فوق حتي اگر در سطح كنگره و سنا باشد پذيرفته نيست. كل مطالبات ما كه به دليل تحريم بلوكه شده يا به هر دليل ديگر توسط غربي ها پرداخت نشده است، در هر كشوري كه باشد بايد وصول گردد. تا زماني كه راستي آزمايي كامل صورت نگرفته است، نبايد هيچ محدوديتي را بپذيريم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس