به گزارش مشرق، محمد ایمانی فعال رسانهای در کانال تلگرامی خود نوشت: رجب طیب اردوغان، اوایل اوایل شهریور امسال گفت "هر کس در منطقه می خواهد سنگی را جا به جا کند، اول باید از ترکیه اجازه بگیرد".
او اخیرا هم نقشه ای خیالی به عنوان "جهان ترک" را از "دولت باغچهلی" رئیس حزب حرکت ناسیونالیست هدیه گرفت که در آن، از جمهوری آذربایجان گرفته، تا ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بخش هایی از چین و روسیه، جزو قلمرو ترکیه قلمداد شده بود!
اردوغان به ویژه در دهه گذشته، در حالی که توهم سلطانی داشت، تبدیل به مباشر آمریکا و اسرائیل برای جنگ افروزی و جنایت در منطقه شد. اما با این وجود، هرگز در نگاه غرب، اعتبار و احترام نیافت.
تیر ماه 95 بود که اردوغان با شوک کودتای نظامی مواجه شد. او پس از سرکوب شدید و غلبه بر کودتا گفت "همپیمانان ما، آمریکا و اروپا و عربستان، وقتی که نیازمند کمک شان بودیم، از پشت به ما خنجر زدند".
دولت ترکیه چند دهه است درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را دارد، اما مورد بی اعتنایی قرار گرفته است. چنان که اردوغان مرداد 95 گفت "اروپا 53 سال است ما را فریب میدهد".
چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز ضمن جرّ و بحث تند با همتای آلمانی گفته بود "از رفتار اتحادیه اروپا خسته شده ایم. ما خواستار به رسمیت شناخته شدن، همچون شریکی برابر هستیم، نه شریکی درجه دو. رفتار اروپا، پر از نخوت و تکبر است".
اردوغان مهر ماه امسال هم در سازمان ملل از رفتار تحقیر آمیز غرب گله کرد و گفت "ما به نقش برادرانه خود در کمک به مردم افغانستان ادامه می دهیم. ما تنها متحد ناتو هستیم که با داعش مقابله کرده و این سازمان تروریستی را شکست داد(!) رویکرد نادیده گرفتن ترکیه در منطقه مدیترانه، باید کنار گذاشته شود".
برآیند نوکری ناتو و اعتماد به اروپا و آمریکا، چیزی سقوط اقتصاد ترکیه نبوده که ۴۶۵ میلیارد دلار بدهی دارد. ارزش "لیر" هم در دو هفته اخیر، سقوط کم سابقه ای را شاهد بود. پول ملی ترکیه در یک سال اخیر، 40 درصد ارزش خود را از دست داده است.
در اثر این تلاطم های آزار دهنده، چند روز است که خیابان های آنکارا و استانبول، شاهد اعتراضات گسترده خیابانی و مطالبه استفعای دولت است.
علی باباجان رهبر حزب " جهش و دموکراسی" (معاون و وزیر سابق در کابینه اردوغان) می گوید: "با هزار زحمت و پس از سال ها، تورم را یک رقمی و ۶ صفر را از پول ملی حذف کردیم، اما دولت با سو مدیریت، تورم را دوباره دورقمی کرد و با سقوط ارزش لیر ، یک صفر دیگر را بازگرداند".
احمد داوداوغلو، نخستوزیر سابق هم گفته است: "همیشه میگفتیم انتخابات زود هنگام می خواهیم، اما حالا ما انتخابات فوری میخواهیم؛ انتخابات همین الان!".
وضعیت بحران زده ترکیه، نمونه ای از فرجام شوم اعتماد به غرب و نسخه های کاپیتالیستی است. دولت های غربی با وعده، طرف مقابل را وارد تله خود می کنند و سپس همچون نزول خواران سیری ناپذیر، باج خواهی های جدید را دیکته می کنند؛ وضعیت طرفِ مالباخته هم دائما بحرانی تر می شود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.