انتظارات آمریکا و دیگران از ایران در مذاکرات احیای برجام

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه ای در آستانه از سرگیری مذاکرات وین، به لفاظی برضد تهران پرداخت و ادعاهای مختلفی درباره مذاکرات و برنامه هسته ای ایران مطرح کرد.

به گزارش مشرق، «رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه‌ای با شبکه رادیویی آمریکایی «ان پی آر» طی ادعاهایی به لفاظی درباره مذاکرات احیای برجام در وین در آستانه از سرگیری آن در ۸ آذر پرداخت.

رابرت مالی با اشاره به سفرش به کشورهای منطقه در خاورمیانه از جمله کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، درباره اظهارات کشورهای مذکور درباره احیای برجام گفت که این کشورها خواهان بازگشت ایران به برجام هستند که در این صورت روابط سیاسی و اقتصادی خود با تهران را گسترش خواهند داد اما چنانچه ایران از این کار خودداری ورزد، این فرصت را از دست خواهد داد.

پیام فوق مسئله‌ای است که در ۸ آذر به طرف ایرانی مخابره خواهد شد و مالی در این باره ادامه داد که کشورهای عرب که در ابتدا نسبت به این توافق مردد بودند، اکنون آماده بازگشت آمریکا به این توافق هستند.

مالی سپس در ادامه در پاسخ به سوالی درباره موضع رژیم صهیونیستی درباره احیای برجام، گفت که نمی‌توان این مسئله را پنهان کرد که این رژیم همچنان مخالف این توافق است، اما باید این مسئله نیز ذکر شود که کسانی در داخل این رژیم شامل مقامات سابق می‌گویند که خروج آمریکا از این توافق اشتباه بزرگی بود.

نماینده ویژه آمریکا ادامه داد که به نظر وی صهیونیست‌ها مایلند که آمریکا به توافق برنگردد، اما همزمان این نکته را نیز مشخص کرده اند که در صورت بازگشت آمریکا به این توافق، تلاشی برای جلوگیری از آن نخواهند کرد و چنانچه ما به توافق برنگردیم و اگر ایران آماده نباشد، آنها از ما خواسته اند که همکاری نزدیکی با یکدیگر داشته باشیم که البته این مسئله خواسته ما نیز است.

وی همچنین درباره ترور شهید فخری زاده توسط عوامل صهیونیست و اثرات آن در مذاکرات احیای برجام، گفت که نمی‌خواهد تمرکزش را بر آنچه ممکن بوده یا نبوده در ایران اتفاق بیفتد، بگذارد چرا که تمرکز بر روی دیپلماسی است و اینکه آیا ایران به توافق بر می‌گردد یا خیر. اما چنانچه ایران نخواهد این کار را انجام دهد، که در شرایط فعلی این چنین به نظر می‌رسد، بدیهی است که شاهد تلاش‌هایی از نوع دیپلماتیک یا نوع دیگر برای رسیدگی به جاه طلبی‌های هسته‌ای ایران خواهیم بود.

مالی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره رویکرد جدید دولت ایران و بی اعتمادی آن نسبت به آمریکا و تاثیرش در مذاکرات آتی، گفت موضع آمریکا در این زمینه تغییری نکرده و باید ببینیم که موضع ایران چه تغییری کرده است. این ایران بوده است که طی پنج ماه گذشته از بازگشت به میز مذاکره خودداری کرده و اقداماتی را که نباید، انجام داده است. آمریکا فقط در ۸ آذر به میز مذاکره بر می‌گردد. پس باید دید آنها در روز مذاکره چه خواهند گفت. باید عجله کرد تا مسائلی را که در پایان دور ششم مذاکرات ناتمام مانده به سرانجام رساند چرا که وقت دارد از دست می‌رود و این مطلوب ما نیست.

وی همچنین در ادامه در پاسخ به سوالی درباره برخی بندهای برجام و انقضای آنها و اینکه زمان بیشتری با توجه به خروج آمریکا از این توافق نیاز است یا خیر، گفت که با خروج از توافق، دردسرهای مرتبط با این مسائل را به جان خود خریدیم. هدف ما این بود که زمانی که بر سر این توافق مذاکره کردیم، در اجرایش موفق شویم. برخی احساس می‌کنند که هر دو طرف می‌توانند به تعهدات خود عمل کنند و سپس برای پرداختن به بسیاری از مسائل دیگر با ایران، از جمله جنبه‌های برنامه هسته‌ای آن‌ها، بر روی آن تمرکز کنیم. این همان چیزی بود که ما امیدوار بودیم انجام دهیم.

مالی در پایان در پاسخ به سوالی در مورد نحوه و ساز و کار مذاکرات در وین گفت که وی و هیئت همراه در هتلی خواهند بود و منتظر می‌مانند تا گزارشی که دیگران یعنی کسانی که ایران موافقت می‌کند با آنها صحبت کند، را بشنوند. البته طرف آمریکایی بارها به طرف ایرانی گفته که این راهش نیست و اگر آنها می‌خواهند زودتر به نتیجه برسند، باید رو در رو مذاکره نمایند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • محمد جوادی IR ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۶
    1 0
    گویا کاسه ای زیر نیم کاسه هست عرب ها حداقل خواسته شان مشارکت در برجام بود و اسرائیل هم که از ریشه مخالف برجام هست . نکند امریکا به برجام برگردد و سر وقت از ماشه استفاده کنند . همه چیز دلواپسانهدمشکوک هست
  • IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    1 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس