کد خبر 1305676
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰
تغییر محل برگزاری مذاکرات وین/ادعاهای دیپلمات‌های غربی و «رابرت مالی» در آستانه مذاکرات

همزمان با نزدیک شدن به برگزاری دور جدید مذاکرات وین مواضع و واکنش‎ها درباره این موضوع ادامه دارد.

به گزارش مشرق، دور جدید مذاکرات وین، روز دوشنبه در اتریش برگزار می‌شود.

«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی مستقر در وین و رئیس هیئت مذاکره کننده روسیه در مذاکرات وین پیرامون برجام، خبر تغییر محل برگزاری دور هفتم مذاکرات وین را تایید کرد.

بیشتر بخوانید:

‏باریکلا تیم مذاکره ایرانی!

وی در پیامی توییتری نوشت که محل برگزاری این مذاکرات از «گرند هتل» به هتل «کوبورگ» منتقل شده است.

در همین حال «لورا روزن»، خبرنگار «المانیتور» در رشته توییتی ضمن اشاره به اعتراف مقام‌های صهیونیست به نتایج بد خروج «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا از برجام، موضع این رژیم را با عنوان «ناهماهنگی استراتژیک واقعی» توصیف کرد.

از سوی دیگر «رویترز» به نقل از دیپلمات‌های غربی، مدعی شد که انتظار پیشرفت چندانی از مذاکرات وین نمی‌رود؛ زیرا تهران با هدف اعمال فشار بر غرب فعالیت‌های هسته‌ای خود را افزایش داده است.

براساس گزارش «رویترز»، دیپلمات‌های آمریکایی و اروپایی، مدعی شدند که خواسته‌های تیم مذاکره کننده ایران مبنی بر لغو تمامی تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا اعمال شده از سال ۲۰۱۷ از جمله تحریم‌های غیرمرتبط به موضوع هسته‌ای، «غیر واقعی» است.

دیپلمات‌های غربی همچنین اظهار داشتند که با فرض از سرگرفته شدن مذاکرات از نقطه متوقف شده در ماه ژوئن، روز دوشنبه مذاکرات را آغاز می‌کنند و در صورت اصرار ایران بر آن چه «مواضع حداکثری تهران» خواندند، آن‌ها نیز به سرعت به بررسی دیگر گزینه‌های خود می‌پردازند.

یک دیپلمات اروپایی در رابطه با خواسته ایران مبنی بر لغو تحریم‌ها اظهار کرد «اگر این موضعی است که ایران روز دوشنبه به آن ادامه می‌دهد، پس من راه‌حلی از طریق مذاکره نمی‌بینم.»

چند دیپلمات غربی، ادعا کردند که ایران در حال حاضر بین چهار تا شش هفته با «زمان شکست» به عنوان زمان مورد نیاز برای جمع‌آوری مواد شکافت‌پذیر کافی فاصله دارد.

آن‌ها همچنین گفتند که در صورت شکست مذاکرات، این احتمال وجود دارد که آمریکا و متحدانش با درخواست نشستی اضطراری در آژانس بین المللی انرژی اتمی در ابتدای ماه آینده، موافقت کنند.

سناریویی که دیپلمات‌ها در مورد مذاکرات پیش رو پیش بینی می‌کنند، پیشنهاد واشنگتن برای دستیابی به توافقی محدود است.

از سوی دیگر، «رابرت مالی»، نماینده آمریکا در امور ایران، در جدیدترین مصاحبه خود درباره مذاکرات وین مدعی شد که اگر ایران از مذاکرات پیش رو به عنوان اهرمی برای تسریع موضوع هسته‌ای خود استفاده کند، احتمالا آمریکا و شرکایش بر ایران فشار اعمال می‌کنند.

این مقام آمریکایی در بخش دیگری از اظهارات ادعایی خود گفت که اگر ایران از مذاکرات پیش رو به عنوان پوششی برای تسریع پیشرفت هسته‌ای خود استفاده کند، آمریکا به گونه‌ای پاسخ می‌دهد که ترجیحش نیست و کسی نباید از افزایش فشارها بر ایران در آن مقطع شگفت زده شود.

«رابرت مالی»، در بخش دیگری مدعی شد «امیدواریم که به آن نتیجه نرسیم؛ اما اگر به این نتیجه رسیدیم، فشارها باید افزایش یابد تا این پیام به ایران ارسال شود که انتخابی که انجام می‌دهد، اشتباه است. این طور نیست که راه متفاوتی در اختیار دارد.»

نماینده آمریکا در امور ایران، همچنین ادعا کرد که اگر ایران فکر می‌کند می‌تواند از گزینه وقت برای تقویت خود استفاده کند، این موضوع کارساز نخواهد بود و ما و شرکایمان تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا تضمین کنیم ایران از گفت و گوها سوءاستفاده نکند.

مذاکرات وین قرار است از فردا دوشنبه، ۸ آذر، از سر گرفته شود.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    1 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس