به گزارش مشرق، حجتالاسلام احمدحسین فلاحی در خصوص روند مذاکرات اظهار کرد: رویکرد این دوره از مذاکرات همانگونه که در موضعگیریهای وزیر امور خارجه آمد با توجه به قانون راهبردی لغو تحریمها به نوعی دست مذاکرهکنندگان پر است با یک قدرت بیشتری وارد شدند، ضمن اینکه آمریکاییها طی چند ماه گذشته با روی کار آمدن دولت جدید گروه مذاکرهکننده جدیدی را واسطه کردند که با ایران ارتباط بگیرند و این به نوعی نشان از عقب نشینی و ناامیدی آمریکا دارد.
فلاحی افزود: اگر ما در اینجا به یک توافقی برسیم باید تحریمها لغو شود، از همان ابتدا در دولت قبلی هم برای لغو تحریمها به مذاکره پرداختیم، اما ما ۷ سال معطل مذاکراتی بودیم که هیچ نتیجهای نداشت.
وی با تاکید بر این نکته که امروز پیش شرط ما برای مذاکره مساله لغو تحریمها است، عنوان کرد: تاکنون لغوی درکار نبوده است، همانگونه که ظریف هم گفت که متوجه نشده و به او اشتباه گزارش دادند و آنچه وجود داشته بحث تعلیق بود، در حالی که ما لغو تحریمها را خواسته بودیم اما تیم مذاکره کننده فعلی هوشیار تر از قبل است و تا زمانی که پیش شرط محقق نشود، اقدام دیگری انجام نخواهد داد.
فلاحی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا در این مذاکرات به ایران امتیاز میدهد، عنوان کرد: با رویکردی که تیم مذاکره کننده در پیش گرفته، آمریکا چارهای ندارد که امتیاز بدهد زیرا وقتی تمرکز ما بر روی کشورهای اروپایی قرار بگیرد و آمریکا در مذاکرات شرکت نکند به نوعی از قافله عقب مانده و منزوی خواهد شد.
وی با بیان اینکه تیم مذاکره کننده از طرف دیگر هم ارتباطات منطقهای را در اولویت قرار داده است تصریح کرد: امروز رییس جمهوری کشور در نشست اکو و پیش از این در نشست شانگهای اعلام کرد که ارتباط با کشورهای منطقه اولویت دارد و عمده تبادلات اقتصادی ما با کشورهای منطقه است. به همین خاطر غرب دیگر میداند ایران برای ارتباط با غرب ذوق زدگی ندارد!
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: ایران ۲۵ برابر آنچه با اروپاییها میخواهد تبادل داشته باشد با عراق دارد؛ بنابراین وقتی ما این ظرفیت را در منطقه ایجاد کنیم نیازی به غرب نداریم و مساله برعکس میشود و آنها نیاز پیدا میکنند که با ما مذاکره کنند، به دنبال همین تیم مذاکره کننده هم دنبال مذاکرهای است که ثمره آن تامین منافع ملی و بهبود اوضاع مردم باشد.
فلاحی در خصوص اینکه تیم مذاکرهکننده در هر مرحله دست برتر نسبت به قبل داشته باشد باید چه اقداماتی را داشته باشد که به اهداف خود برسد، اظهار کرد: در دوره گذشته این ضعف وجود داشت که ناگهان دولت پشت تیم مذاکرهکننده را خالی میکرد و به تبع دشمن هم از این قضیه سوء استفاده میکرد. در این دوره با اینکه ما مشکلات اقتصادی زیادی داریم اما اکثر اظهارنظرهای رئیس جمهور مبنی بر این است ما بر مشکلات فائق میشویم.
وی با بیان اینکه اتفاقات مثبتی طی مدت ۹۰ روز اخیر تا حدودی محقق شده عنوان کرد: با اینکه ما تحت فشار اقتصادی بودیم اما دولت به سمت خلق پول نرفت، ضمن اینکه حقوق کارمندان هم پرداخت شده و پروژههای عمرانی هم تعطیل نشدهاند؛ مخابره این نوع فعالیتها که نشان میدهد کشور با وجود تحریمها همچنان رو به جلو حرکت میکند دشمن را مایوس میکند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه با اشاره به اینکه دولت از ایجاد تفرقه و مشکل آفرینی برای کشور دستش به جایی بند نشده عنوان کرد: دشمن دیگر نمی تواند از ایران در حین مذاکرات امتیازی بگیرد و به تبع آن دست مذاکرهکننده پر و زبان او بلند میشود که این مسیر را با قدرت جلو ببرد.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آنچه سبب میشود یک مذاکره کننده در مقابل دشمن امتیاز ندهد و بلکه امتیاز بگیرد نگاه ایدئولوژیک به این قضایا داشتن است، قرآن کریم میفرماید اگر شما در مقابل دشمن کوتاه بیایید و عقبنشینی کنید آنها با شما خواهد جنگید اما اگر در مقابل آنها محکم ایستادگی کنید بدون یاور خواهند شد و در عالم منزوری میشوند.
فلاحی در پایان تصریح کرد: آمریکا ۶۰ سال جنگ و ۴۰ سال تحریم را با ما در پیش گرفته است. به تعبیر رهبر معظم انقلاب تحریمها برداشته نمیشود ما باید به سمت خنثیسازی تحریمها برویم و امروز مسیر خنثیسازی تحریمها هم در توسعه ارتباطات منطقهای است.