به گزارش مشرق، به یاد داریم روزهای دلهره آور و سختی که با این عناوین تلخ روح و ذهمان را آزرده ساخته بود.
عناوینی همچون؛روزانه بیش از ۷۰۰ جانباخته، اعمال قرنطینههای خانگی، وضع اسفناک بیمارستانها و سردخانهها، صفهای طولانی چند روزه برای بستری و کمبود تختهای بیمارستانی، خستگی و فشار شدید روانی و مطالبات معوق کادر درمان بالاخص پرستاران کمبود دارو اعم از سرم و سرنگ تزریق و داروی ضدکرونا در داروخانهها.
محدودیت در ارائه خدمات به مردم در مشاغل خدماتی، کمبود واکسن کرونا و صفهای طولانی چند صد متری در مراکز تزریق واکسن،محدودیتهای تردد شبانه و تعطیلی رفت و آمدهای خانوادگی، ممنوعیت مسافرتهای بین شهری، تعطیلی برخی از کسب و کارها مانند مشاغل گردشگری و ...، تعطیلیهای مکرر بازار،اخبار ناخوشایندی بود که هر روز از رسانههای مختلف به سمع و نظر مردم میرسید.
هرچند در آن دوران وزارت بهداشت تلاشهایی را برای واردات واکسن انجام داده بود اما میزان تولید و واردات واکسن کرونا به کندی پیش میرفت.
به شکلی که تا ۲۲ مرداد سال جاری تنها ۱۸.۵ میلیون واکسن در کشور تزریق شده بود اما با روی کارآمدن دولت جدید، در مدت یکصد روز آمار واکسیناسیون عمومی از مرز صد میلیون دز فرار تر رفته است.
آیت الله رئیسی بلافاصله پس از نشستن بر کرسی ریاست جمهوری دولت را برای تامین سریع واکسن به خط کرد که نتیجه آن افزایش واردات واکسنهای مختلف و جاری شدن سیل واکسن به کشور شد؛ این در حالی است که دولت از حمات تولید داخل نیز غافل نبود.
در فاصله کوتاه از عمر دولت رئیسی بسیاری از بهانهها و بی تدبیریها و احاله دادنهای همه مسائل به کشورهای دیگر!به یک صدایی و عزم جزم مسؤولان نظام تبدیل شد و با فعال شدن دیپلماسی، رایزنی و ارتباطات گسترده با کشورها، همگان و به ویژه کشورهای همسایه ما دیدند که نگاه ایران به دنیا و به ویژه غرب همراه با عزت و اقتدار و حفظ غرور ملی است.
*چرا واردات واکسن شتاب گرفت؟
در خصوص واردات پرشمار واکسن در روزها و هفته های اخیر دلائل مختلفی بیان شده است. یکی از این دلایل پیگیری مستمر رئیس جمهور در داخل یا ارتباط با سران کشورهای خارجی و هماهنگی بین ارکان مختلف دولت در انجام این وظیفه مهم بود.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در ارتباط با مردم در قالب صدا و سیما، گفت: مردم هم از شرایطی که دولت تحویل شد و هم از گذر زمان خوب مطلع و آگاهند. مردم هم شرایط کرونایی که کشور با آن مواجه هست و بود و هم از شرایط اقتصادی و مالی و وضعیت خزانه و وضعیت کالاهای اساسی مطلع بودند. از همه مهمتر، امید و اعتماد مردم آسیب دیده بود و این از وظایف دولت بود که این امید و اعتماد را بازآفرینی کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف و مسائل پیش روی دولت صیانت از جان مردم بود، اظهار داشت: یکی از اولویتهای دولت مسأله تامین واکسن و تامین شرایطی بود تا با مردم در برابر مشکلات معیشتی همراهی و نسبت به گرهگشاییها گام بردارد. در روز تنفیذ حکم ریاست جمهوری اعلام کردم که از بین مسایل پیشروی دولت، اولین مسأله، موضوع کرونا و ضرورت واکسیناسیون عمومی است.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه هم شما و هم مردم عزیز به یاد دارید که در آن روزها، روزانه حدود ۷۰۰ خانواده ایرانی داغدار میشدند، تصریح کرد: عزیزان بسیاری را از دست دادیم؛ این از مسائلی بود که هم برای ما و هم برای مردم تبدیل به غصه شده بود که چرا کار جدیتر انجام نمیشود. پاسخی که آن روزها میشنیدیم یا در ارتباط با مشکلات تخصیص ارز بود یا اینکه عنوان میشد کشورها به دلیل مشکلات تحریم به ما واکسن نمیدهند.
واکسیناسیون عمومی را از اولویتهای دولت قرار دادیم
رئیس جمهور با اشاره به اینکه از بیش از ۳۰ میلیون واکسن خریداری شده ۵ میلیون واکسن بیشتر تحویل نشده بود، خاطرنشان کرد: با توجه به این شرایط مساله واکسیناسیون عمومی را اولویتهای دولت قرار دادیم و امروز خدا را شاکریم که هم آمار ابتلا و هم آمار فوتیها کاهش جدی پیدا کرده است. باید در این رابطه اول خدا را شاکر باشیم و بعد هم از مردم عزیزمان که خوب مساعدت کردند و بعد هم از کادر بهداشت و درمان که در کشور خوب کار کردند سپاسگزاری کنیم.
تزریق بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن در ۱۰۰ روز
رئیسی گفت: امروز در صدمین روز دولت باید اعلام کنم که بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن تزریق شده است. دز اول و دوم و الان بعضیها دز سوم را میزنند. باز هم باید اقداماتی کنیم که از جان مردم صیانت شود. به مردم عزیزمان توصیه میکنم که شرایط فراهم شده که مدارس و دانشگاهها را بازگشایی کنیم، شرایط بازگشایی فضای کسب و کارها آماده شده و فعالیت بیش از صد هزار کسب و کار تعطیل شده دو مرتبه آغاز شد، اما حتماً همه باید مراعات کنند، چون ممکن است باز موج دیگری در پیش داشته باشیم. رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای همه ضرورت دارد.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات کشورهای اطراف ایران درباره واکسیناسیون، تاکید کرد: امروز شرایط کشور و بسیاری از شهرها در زمینه واکسیناسیون وضعیت خوبی است و چند شهر وضعیت خاصی دارند.
از مردم برای همکاری در زمینه واکسیناسیون ممنونیم
آیت الله رئیسی با بیان اینکه دولت در مسأله واکسیناسیون عمومی موفق عمل کرده و در این رابطه از سوی مردم تقدیر شده است، بیان داشت: البته ما از خودمان ممنون نیستیم، از مردم ممنونیم که در این رابطه خوب همکاری کردند؛ یعنی روزی مردم به دنبال واکسن میگشتند و اما امروز ما دنبال این هستیم که مردم بیایند و واکسن بزنند و این شرایط، شرایط خوبی است.
تحت تاثیر مردم در صف دارو قرار گرفتم
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره علت تاخیر در ارائه واکسن خریداری شده و ایجاد صفهای طویل برای تهیه دارو در مقابل داروخانهها، خاطر نشان کرد: بنده پیرو این مسئله به داروخانه نزدیک ریاست جمهوری سر زدم؛ بعضی داروخانههای دیگر را هم رفتم و مشاهده کردم که صف مردمی برای دریافت دارو شکل گرفته و مردم منتظرند و خیلی متأثر شدم.
جلسه فوریتی برای رفع مشکل دارو
رئیس جمهور با اشاره به نشستی با مسئولین مربوطه برای حل مشکلات توزیع دارو، بیان داشت: سریعا نشستی با مسئولین مربوطه در این رابطه داشتم و گفتیم شما چند مرکز در تهران برای توزیع دارو قرار دهید و این دارو را توزیع کنید که ظرف ۲ الی ۳ روز این چند مرکز تبدیل به حدود سیصد مرکز شد و این وضعیت برطرف شد.
پیگیری شخصی رئیس جمهور برای تامین واکسن
رئیس جمهور با اشاره اقدامات انجام شده در زمینه تهیه واکسن از کشورهای مختلف خاطر نشان کرد: شخصا در رابطه با تهیه واکسن، با کشورهای مختلفی که میتوانستند واکسن کرونا را تامین کنند تماس گرفتم و سیل ورود واکسن به کشور آغاز شد و این موضوع وضعیت را متفاوت کرد.
رئیس جمهور در پاسخ به این تعبیر مجری که خودتان به نوعی پشت فرمان نشستید، گفت: دوستان ما پیگیری کردند و مسأله تأمین ارز را آقای مخبر، معاون اول رئیس جمهور مورد بررسی قرار داد و همینطور برای این کار یک قرارگاه و ستاد جدی تشکیل داده شد.
وی با اشاره به احساس مسئولیت وزارت امور خارجه در این موضوع، تاکید کرد: مجموعه وزارت امورخارجه هم در این بخش ستادی تشکیل دادند و پیگیری کردند که باید با کشورهای مختلف تماس بگیرند یعنی به غیر از تماس شخصی من، لذا بنده گفتم باید تماس شخصی من دنبال و پیگیری شود.
تلاش وزارت امورخارجه برای تهیه واکسن
آیت الله رئیسی با اشاره به پیگیری خود برای تهیه واکسن افزود: معاون اول، وزارت امور خارجه و سفارتخانهها در این زمینه فعال عمل کردند تا واکسن وارد کشور شد. از طرفی دیگر در زمینه حمایت از تولید واکسن کرونای داخلی عزیزانی دست به کار شدند و واکسن کرونا تولید کردند و از آنها حمایت میشد و هم اکنون هم باید حمایت شود لذا حمایت از تولید داخلی و تولید واکسن داخلی مسأله ماست که همواره باید مورد تأکید و توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور با اشاره به توصیه خود به صدا و سیما و نخبگان در زمینه اقدامات اقناعی جهت تزریق واکسن کرونا و صیانت از جان مردم، بیان داشت: بحمدالله در حال حاضر وضعیت فوتیهایمان ۲ رقمی است ولی باز هم یک نفر فوتی هم برای ما زیاد است لذا ما نباید به این شرایط قانع باشیم و قانع هم نیستیم؛ بنابراین هر چه شرایط پیش میرود تأکید میکنیم که باید پیگیری بیشتری شود.
پیگیر مداوم موضوع کرونا هستم
رئیسی با اشاره به فعالیت معاون اول رئیس جمهور در قالب پیگیری موضوعات مربوط به مقابله با کرونا در قالب یک کمیسیون، بیان داشت: خود بنده هم هر هفته جلسه داشته و این مسئله را دنبال و رصد میکنم که از این شرایط عبور کنیم.
*افزایش تعداد پایگاههای واکسیناسیون
با واردات و تامین واکسنهای مورد نیاز مردم اکنون دیگر خبری از صفهای طولانی واکسیناسیون نیست، همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت همه افراد بالای ۱۲ سال میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون واکسن خود را دریافت کنند.
تا کنون ۵۸ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۵۸۶ نفر دُز اول، ۴۸ میلیون و ۳۴۹ هزار و ۵۰۴ نفر دُز دوم و یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۵۴۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۰۷ میلیون و ۹۴۰ هزار و ۶۳۳ دُز رسید.
به جای باران واکسن سیل واکسن آمد!
بهرام عین الهی،وزیر بهداشت با اشاره به تلاش همه نیروها و دستگاههای مختلف در مسیر مبارزه با کرونا در ایران، بیان داشت: فکر میکردیم واکسن به صورت باران بارد اما با لطف خدا به صورت سیل آمد.
وی با بیان اینکه جهانیان در خصوص واکسیناسیون تعجب کردهاند، ادامه داد:امروز ایران یک نام درخشان در جهان است. ایران یعنی امام،رهبر معظم انقلاب، یعنی شهدای بزرگ و مردمی که در مقابل تحریم ایستادند.
وزیر بهداشت با اشاره به رشادتهای فراوان کادر درمان در مسیر مبارزه با کرونا،افزود:فاجعهای که گرفتار بودیم کوچک نبود و روزانه ۵۰ هزار مبتلا و بیش از ۷۰۰ نفر جان باخته داشتیم.
واکسیناسیون حماسه ملی بود
عین الهی با بیان اینکه واکسیناسیون حماسه ملی بود،گفت: وقتی مردم به صحنه آمدند در مدت کوتاهی واکسیناسیون به موفقیت رسید و امروزه سازمانهای جهانی قدت مردم ما را فهمیدهاند.
۸۵ درصد ایرانیان دز اول را دریافت کردند
وی تصریح کرد:امروز به مرحله ۸۵ درصد تزریق دُز اول در کشور رسیده ایم و حدود ۷۰ درصد دُز دوم را دریافت کردند و در برخی استانها این میزان به ۷۸ درصد رسیده است؛ضمن اینکه در برخی استانها ۹۳ درصد افراد دز اول را دریافت کردند.
یک میلیون نفر دُز سوم را دریافت کردند/وجود ۲۰ میلیون دز واکسن داخلی
عین الهی با بیان اینکه اکنون بیش از یک میلیون نفر دز سوم واکسن را دریافت کردند، متذکر شد: حدود ۱۵۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شده و ۲۰ میلیون دز واکسن تولید داخل داریم.
تزریق بیش از۱۰۷ میلیون واکسن کرونا
وزیر بهداشت گفت: در مجموع از ۱۷۰ میلیون واکسن، بیش از۱۰۷ میلیون واکسن تزریق شده است.
وی با تاکید بر اینکه حالا حالاها کرونا در دنیا وجود دارد و باید با آن زندگی کنیم، تصریح کرد:کمیته علمی بسیار قوی داریم و همه درمانهای طب رایج و سنتی رصد میشود.
واکسنهای داخلی ۲۰ درصد امکان صادرات دارند
وی با اشاه به نظارت بر ورودیهای خارجی به کشور،افزود:سیاست،حمایت از تولید واکسن داخلی بود و با توجه به وضعیت نامشخص کرونا،واکسنهای داخلی به ما اطمینان قلبی میدهد و فعلا تا ۲۰ درصد امکان صادرات را دارند.
وزیر بهداشت در خصوص واکسیناسیون،افزود:در نقاط مرزی نیز شرایط واکسیناسیون خوب بوده و بالای ۷۰ درصد است.
اکنون به جای آن همه دلهره و تشویش با یک مدیریت درست و بهره مندی صحیح از نظر نخبگان و صاحب نظران،خبرهای ناخوشایند و نا امید وارانه جای خود را به خوش خبری و امید داده و بارقههای امید هر روز بیشتر از دیروز جسم و روح ایرانیان را نوازش می دهد.
خرید بیش از ۱۰۰ میلیون دز در کمتر از ۳ ماه که نسبت به دوره مشابه آن در دولت گذشته، ۱۰۰۰درصد رشد داشت!
تزریق بیش از۱۰۶ میلیون دز واکسن به صورت شبانه روزی در مراکز تجمیعی، درب منازل و مغازهها و ...
ایجاد گشایش در کسب و کارها، حوزه آموزش و زندگی مردم و اعمال هوشمند پروتکلهای بهداشتی از جمله این اخبار دلنشین هستند.
جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران با اشاره به تلاشهای ایران در مسیر مبارزه با کرونا، اظهار داشت:ایران توانست از منابع مختلف واکسن مورد نیاز را تامین کند و برنامه واکسیناسیون را به خوبی پیش ببرد.ایران واکسیناسیون را به خوبی پیش میبرد
واکسیناسیون در ایران فراتر از پیش بینیهاست
وی با بیان اینکه برنامه ایران در واکسیناسیون فراتر از برنامه پیش بینی شده بود، افزود:اکنون ۱۶۰میلیون دز واکسن در کشور وجود دارد و میزان مرگ و میر کرونایی در ایران به کمتر از صد نفر رسیده است و استان در وضعیت قرمز نداریم.
نماینده سازمان جهانی بهداشت گفت: پیش بینی میشود اگر برنامه واکسیناسیون کامل تر شده و اقدامات بهداشتی رعایت شود، وضعیت بهتر شود.
جعفر حسین بیان داشت: ایران در حال تلاش برای تولید واکسن بیشتر است و برای تولید مستندات و تکمیل گواهی سازمان جهانی بهداشت تلاش میکند و این کار شرایط صادرات واکسن به کشورهای دیگر از جمله منطقه و آفریقا را فراهم میکند.
*فعالیت بیش از ۱۰۰۸ پایگاه تجمیعی واکسیناسیون
برای تسریع واکسیناسیون، اقشار و گروههای مختلف اعم از سازمان بسیج، اورژانس، گروههای جهادی،شهرداری، هلال احمرو... نیز به کمک وزارت بهداشت شتافتند تا با افزایش چند برابری مراکز واکسیناسیون ثبت، سیار و خودرویی به واکسیناسیون عمومی جامعه سرعت بخشند.
روحانی به نظر کارشناسان کرونا بی توجه بود
حسینعلی شهریاری،رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به ناهماهنگی موجود در ستاد مقابله با کرونای قبلی بیان داشت: با دولت و رئیس جمهور قبلی خیلی درگیر بودیم.
وی ادامه داد:مشکل جدی در ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت قبل این بود که هرچه دل رئیس جلسه میخواست بدون توجه به نظر کارشناسان و نخبگان انجام میداد.
شهریاری گفت: وضعیت در پیک پنجم کرونا و افزایش جانباختگان در آن به دلیل سو مدیریت رئیس جمهور قبلی بود.
درخشش ایران با ۶ تولید کننده واکسن کرونا
وی با اشاره به ساخت ۶ واکسن در کشور، تصریح کرد: با ۶ شرکت واکسن سازی جزو بزرگترین کشورها در ساخت واکسن هستیم.
تولید ۶۰ میلیون دز واکسن داخلی تا پایان سال
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس تاکید کرد: تا آخر سال شرکتهای تولید واکسن داخلی توان تولید ۶۰میلیون دز واکسن را دارند.
وی بیان داشت: واکسنهای داخلی ما از بسیاری واکسنهای خارجی اثربخشی بیشتری دارند.
به یاد داشته باشیم! اگرچه نمیتوانیم خدمات و تلاشهای مسؤولان سابق نظام سلامت و دولتمردان گذشته را در دوران سخت کرونا نادیده بگیریم؛ اما باید به این نکته مهم توجه کنیم که وقتی یکصدایی و توجه به نظرات نخبگان و صاحب نظران حوزه سلامت گرانیگاه تصمیمات کلان دولتمردان قرار گرفت؛ آن روزهای پرتلاطم و پر دغدغه، جای خود را به ایام آرامش و امید داده و با یکدلی و هم افزایی دولت و ملت، مسیر غلبه کامل بر این بیماری شوم و نامیمون طی خواهد شد.