به گزارش مشرق به نقل از سیجیتیان، تلاشهای جهانی برای کاهش سرعت همهگیری کووید۱۹ خسارات زیادی را بر مرگهای ناشی از مالاریا وارد کرده است، به طوری که تعداد زیادی از کودکانی که در مناطق فقیرنشین زندگی میکنند بر اثر بیماری منتقله از پشه جان خود را از دست دادهاند.
بیشتر بخوانید
تولید واکسن جدید مالاریا
در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۴۱ میلیون مورد مالاریا و ۶۲۷ هزار مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن در جهان رخ داد؛ گزارش جهانی مالاریا که توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) منتشر شد، حاکیت از آن دارد که این سال شاهد ۶۹ هزار مرگ و میر و ۱۴ میلیون موارد ابتلای بیشتر به نسبت سال ۲۰۱۹ بوده است.
در این گزارش آمده است که تقریباً دو سوم از این مرگ و میرهای اضافی یا به عبارتی ۴۷ هزار مورد، به اختلال در ارائه پیشگیری، تشخیص و درمان مالاریا در طول همهگیری مرتبط بوده است.
نزدیک به ۹۶ درصد از مرگ و میرها و ۹۵ درصد موارد در جنوب صحرای آفریقا ثبت شده است. متأسفانه، بیش از ۸۰ درصد تلفات به تابوتهای کوچک نیاز داشتند؛ قربانیان کودکان زیر ۵ سال بودند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: «حتی قبل از شیوع بیماری همهگیر کووید ۱۹، دستاوردهای جهانی علیه مالاریا کاهش یافته بود. این پاندمی بر توزیع پشهبندها و داروهای مرتبط در کشورهای آسیبدیده تأثیر گذاشته بود. در نتیجه، بخش بهداشت عمومی جهانی انتظار داشت که مرگ و میر ناشی از مالاریا در منطقه افزایش یابد».