به گزارش مشرق، احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفرهای متعدد مدیرعامل یکی از بانکهای خصوصی به اروپا گفت: در شرایطی که هرگونه اطلاعات پولی و بانکی ما قابلیت سوء استفاده توسط دیگران را دارد، لذا در چنین شرایطی کنترل و نظارت دقیقتر صلاحیت افرادی که در رأس یک مجموعه بانکی و به عنوان مدیرعامل قرار میگیرند، بیش از همیشه اهمیت پیدا میکند.
وی افزود: انتظارمان از نهادهای نظارتی، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی که صلاحیت این افراد را به عنوان هیئت مدیره یا مدیر عامل یک بانک تایید میکنند، این است که همه چک لیستها و نظارتها را قبلا انجام داده باشند چرا که اگر موضوعی پیش بیاید باید پاسخگو باشند و ما هم در مجلس پاسخگویی در این زمینهها را پیگیری خواهیم کرد.
نماینده مرم نیشابور در مجلس ادامه داد: سفرهای متعدد مدیرعامل یک بانک به کشورهای اروپایی این هشدار را به دستگاههای نظارتی و امنیتی میدهد که این موضوع را جدی تر بگیرند.
ارکانی با اشاره به پرونده خاوری بیان کرد: اگر ماجرایی مثل خاوری اتفاق بیفتد این افراد دیگر به کشور باز نمیگردند و دست ما نیز برای بازگرداندن مجرمان اقتصادی از کشورهایی چون کانادا و انگلیس کوتاه خواهد بود و در نتیجه اطلاعات زیادی از سیستم بانکی و سپرده گذاران به دست بیگانگان میافتد.
وی تصریح کرد: لازم است وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی چنین موضوعاتی را جدی بگیرند و در انتخاب افراد دقت بیشتر داشته باشند تا مسئلهای پیش نیاید.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: وزارت اقتصاد به این موضوعات، بسیار حساس است چراکه بخش هایی مانند بانکها، گمرک، سازمان مالیاتی، خصوصی سازی و حوزههای مختلف اقتصادی کشور در این وزارتخانه و بانک مرکزی خلاصه شدهاند لذا هر انتصاب در این وزارتخانه میتواند منبع و منشا اتفاقاتی باشد بنابراین در انتخاب هیئت مدیره و مدیرعامل بانکها باید دقت بیشتری شود و حتی در مورد آنهایی که از قبل بوده اند نیز تجدید نظر شده و اعطای صلاحیتها بروزرسانی شود.
ارکانی در پایان تصریح کرد: جدا از نظارت مستمر و دائمی که دستگاههای مربوطه دارند از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه درخواست دارم در بحث هیئت مدیره موسسات و نهادهای بانکی دقت بیشتر داشته باشند؛ چراکه وقتی یک مدیرعامل به صورت مکرر به کشور خارجی آن هم انگلیس سفر دارد باید علت و منشا و ریشه آن مشخص شود.