عین الاسد - کراپ‌شده

دو مقام امنیتی به وبگاه شفق نیوز گفتند که ارتش آمریکا به فعالیت خود در پایگاه عین الاسد و حریر در استان اربیل، ادامه خواهد داد.

به گزارش مشرق، با وجود توافق دولت مصطفی الکاظمی با دولت آمریکا مبنی بر خروج نیروهای نظامی این کشور از عراق تا پایان ۲۰۲۱، اما اظهارات اخیر «کنت مکنزی» رئیس سازمان تروریستی سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) مبنی بر ادامه حضور این نیروها در قالب نقش مستشاری و آموزشی، با واکنش شدید محافل عراقی همراه شده است.

در این راستا، دو مقام امنیتی عراقی بدون ذکر نام خود به وبگاه شفق نیوز گفتند که عملیات خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق تأثیری در وضعیت دو پایگاه مهم «عین الاسد» در غرب عراق و «حریر» در شمال استان اربیل نخواهد گذاشت و آمریکایی‌ها در این دو پایگاه ، هرچند در قالب نقش آموزشی و مستشاری به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

مقامات عراقی روز پنج شنبه به شکل رسمی اعلام کردند که مأموریت جنگی نیروهای «ائتلاف بین‌المللی ضد داعش» به رهبری آمریکا پایان یافته و پس از هفت سال و پایان حضور داعش در عراق، این نیروها خاک این کشور را ترک می‌کنند. مشاور امنیت ملی عراق، پنجشنبه پیش، رسما اعلام کرد که مأموریت رزمی نیروهای ائتلاف آمریکایی در این کشور به پایان رسیده است.

با این وجود فرمانده تروریست‌های سنتکام همان روز به وبگاه الحره گفت که هیچگونه عملیات خروج نیروهای آمریکایی از عراق روی نداده و فقط ماموریت ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی در عراق از حالت رزمی به حالت استشاری تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید:

اتفاقی که فصل شرم‌آوری را برای تاریخ آمریکا رقم زد! +فیلم

در این راستا یک مقام امنیتی عراقی در استان الانبار به وبگاه شفق نیوز گفت که پایگاه عین الاسد و حریر در استان اربیل در چارچوب آن‌چه آموزش و کمک مستشاری به نیروهای عراقی خوانده می‌شود، به فعالیت خود ادامه خواهند داد. او این مسأله را جزو نتایج دور چهارم گفت‌وگوهای استراتژیک میان بغداد و واشنگتن دانست که در پایان ماه ژوئن صورت گرفت. او توضیح داد که هر گونه احتمالی مبنی بر بسته شدن پایگاه عین الاسد وارد نیست.

در همین حال یک مقام امنیتی دیگر عراقی گفت که سامانه‌های «پاتریوت» همچنان در پایگاه «المحصنه» در ۹۰ کیلومتری غرب الرمادی در استان الانبار مستقر خواهند بود و تأمین امنیت این پایگاه در دست نیروهای عراقی خواهد بود و نیروهای لشگر هفتم ارتش عراق در آن‌جا مستقر خواهند شد. در حالیکه نیروهای به اصطلاح مستشاری آمریکایی نیز در بخشی از پایگاه مستقر هستند.

«شرحبیل العبیدی» فرماندار منطقه البغدادی نیز در مصاحبه با شفق نیوز مدعی شد که نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه عین الاسد فقط نقش مستشاری و آموزشی خواهند داشت و مأموریت رزمی ندارند.

او تأکید کرد که نیروهای آمریکایی شش ماه پیش مواضع خود در مرز عراق و سوریه را ترک کرده و با ۷۰ ماشین آلات نظامی وارد پایگاه عین الاسد شده‌اند.

پایگاه حریر در ۷۵ کیلومتری شمال شرق شهر اربیل نیز از دیگر پایگاههایی است که همچنان محل فعالیت نظامیان آمریکایی خواهد بود. این پایگاه در ۱۱۵ کیلومتری مرز ایران نزدیکترین پایگاه آمریکا به ایران است.

آیا حضور آمریکا در پایگاه عین‌الاسد و اربیل پایان می‌یابد؟
موقعیت پایگاه عین الاسد و حریر

با تمامی این وجود  ائتلاف الفتح از دولت عراق خواسته است تا درباره تناقض موجود در اظهارات «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق و ژنرال مک‌کنزی درباره سرنوشت نیروهای رزمی آمریکایی توضیح دهد.

نیروهای آمریکایی بار دیگر پس از عملیات اشغال عراق در سال ۲۰۱۴ به درخواست دولت بغداد برای مبارزه با داعش که در آن زمان یک سوم خاک این کشور را اشغال کرده بود، وارد عراق شدند. آمریکا به این بهانه  ۳۰۰۰ نیروی در قالب یک ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش که ۲۵۰۰ تن از آن‌ها، آمریکایی بودند، وارد این کشور کرد.  پس از اعلام پیروزی بر داعش از سوی بغداد، مردم و دولت عراق بر ضرورت خروج نظامیان خارجی از کشور تاکید کردند.

 پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    3 2
    اگر هم پایان نیافت، حشد الشعبی میپایان میافتونش!!! خخخخخخخ
  • یک ترک IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    1 0
    اگر حملات پر تلفات باشد البته بلی
  • IR ۱۹:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    1 0
    باید ترکها مجبور به پذیرش حضور ایران در عراق کرد البته شاید این کار همراه با دادن امتیازاتی به طرف ترک باشد
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    1 1
    ایران یا باید از راهبرد امریکا دادن امتیاز به بازندگان جنگ جهانی دوم استفاده کند و بحران سوریه و عراق را ساماندهی نماید یا اینکه بنشیند و یک پیروزی پرهزینه و طولانی را به چشم بنگرد برای نمونه اگر ایران می پذیرفت امتیازات اقتصادی در یمن به ترکها داده شودجهت ورود ترکها به حمایت از حوثی ها آیا جنگ تا بحال ادامه می یافت قطعا نه یا در عراق همچنین مسلما ما دیپلماسی اقتصادی ضعیفی در دولت های قبل داشتیم
  • IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    0 0
    باید حملات موشکی به آمریکایی ها تسریع و ادامه یابد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس