اروپایی‌ها نظاره‌گر نقض برجام توسط آمریکا بودند

معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: اروپا صرفاً نظاره‌گر رفتار آمریکا در نقض برجام بود. تاریخ قضاوت خوبی در خصوص رفتار اروپایی‌ها نخواهد داشت.

به گزارش مشرق، در دیدار معاون حقوقی رئیس‌جمهور با «هانس اودو موتسل» سفیر دولت آلمان در تهران بر همکاری دو جانبه در خصوص مسائل مختلف و آینده مذاکرات هسته‌ای تبادل نظر شد.

دهقان با اشاره به روابط حسنه‌ ایران و آلمان در طول ۱۵۰ سال گذشته و اشتراکات فرهنگی دو ملت گفت: نگاه دولت ایران توسعه و تقویت ارتباطات با کشورهای مختلف بوده و امیدواریم ارتباط با آلمان نیز مستحکم ادامه یابد. ما دوست داریم آلمان به عنوان یک کشور قدرتمند اروپا استقلال خود را حفظ کرده و تحت تأثیر یکجانبه‌گرایی آمریکا نبوده و بازیگر مؤثری در عرصه بین‌المللی باشد.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: ایران همواره از مذاکرات استقبال کرده و هیچگاه میز مذاکرات را ترک نکرده است. در گذشته نیز با پایبندی یکجانبه به برجام سعی در رفع نگرانی‌های بین‌المللی داشتیم. امروز نیز امیدواریم با استقرار دولت جدید آلمان و حضور پررنگ‌تر اروپایی‌ها به یک توافق متعادل برسیم.

وی گفت: آمریکا مقصر بر هم خوردن برجام است و ما انتظار داشتیم اروپا و به ویژه آلمان در این زمینه نقش فعال داشته باشد. برجام یک سند بین‌المللی بود که در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده بود. اروپا صرفاً نظاره‌گر رفتار آمریکا در نقض برجام بود. تاریخ قضاوت خوبی در خصوص رفتار اروپایی‌ها نخواهد داشت.

در این دیدار دهقان با اشاره به نقش آمریکا و اروپا در اخلال در روابط کشورهای منطقه گفت: صدام به پشتوانه آمریکا و اروپا جنگ ۸ ساله را به ایران تحمیل کرد. کشورهای اروپایی به ویژه آلمان سلاح شیمیایی در اختیار صدام قرار دادند. جانبازان شیمیایی ما سال‌هاست با رنج عوارض این سلاح‌ها درگیر هستند. دولت آلمان شریک در این جنایت است. شما اکنون اگر به حلبچه و سردشت در عراق و ایران سفر کنید، مردمی را می‌بینید که هنوز با آثار بمباران شیمیایی درگیر هستند.

دهقان گفت: ایران در جنگ تحمیلی سلاح کشتار جمعی نداشت و اعتقادی هم به اینگونه سلاح‌ها نداشته و ندارد. این یک اتهام بی‌اساس به ایران است که به دنبال سلاح اتمی بوده‌ایم، ما هیچگاه دنبال سلاح اتمی نبوده و نیستیم. امروز ما نگاهمان به آینده است و دوست داریم درباره آینده صحبت کنیم ولی می‌دانیم گذشته چراغ راه آینده است. ما به تعهدات‌مان در قبال برجام پایبند بوده و پیشرفت علمی کشور را متوقف کردیم. اما طرف مقابل به تعهداتش در قبال رفع تحریم‌های ظالمانه ملت ایران هیچ‌گاه عمل نکرده است.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور با اشاره به استانداردهای دوگانه اروپا در قبال سلاح‌ اتمی گفت: اروپا در قبال سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی که امنیت منطقه را به خطر انداخته حساسیتی ندارد.

دهقان در پایان با اشاره به حضور مهاجران افغانستانی در ایران گفت: اروپا و آمریکا نمی‌توانند منکر نقش خود در وضع موجود و به قدرت رسیدن طالبان شوند. اکنون نیز به جای شعار باید از تمام امکانات خود برای رسیدگی به مردم این کشور و پناهندگان افغانستانی در سایر کشورها اقدام کنند.

«هانس اودو موتسل» سفیر دولت آلمان در تهران در این دیدار با اشاره به استقرار دولت جدید آلمان گفت: دولت آلمان به عنوان یک کشور غیر هسته‌ای سعی در تسهیل یک توافق همه‌جانبه و ثبات در روابط میان کشورها دارد.

وی با یادآوری حضور خود در جریان مذاکرات برجام گفت: اکنون مذاکره‌کنندگان پس از توافق بر روند ادامه مذاکرات به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند. امیدوارم دور هشتم مذاکرات پس از تعطیلات سال نو میلادی به نتایج مثبت منجر شود.

در این دیدار معاون حقوقی رئیس‌جمهور در پاسخ به درخواست‌های حقوقی سفیر آلمان قول مساعدت و پیگیری از طریق مراجع ذی‌ربط را داد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۹
    3 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • SE ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۹
    0 0
    مسلما ما نمی توانیم اروپایی ها را وادار کنیم به انجام تعهدات خود عمل کنند اما در جای دیگر تلافی میکنیم تا حیاب کار دستشان بیاید برای احیای توافق هسته ای باید حال آنها را گرفت و چنان ستخت گیرانه رفتار کنیم که تمام خاطرات خوش بی تفاوتی آنها نسبت به خروج آمریکا از توافق هسته ای و اعمال فشار حداکثری به ایران تبدیل به کابوس شود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس