بازگشت ۱۰۰۰ مگاوات برق به شبکه توزیع کشور با راه اندازی دوباره نیروگاه بوشهر

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مصاحبه با «ریانووستی» تصریح کرد که ایران قادر به تولید سوخت هسته‌ای است و بزودی این سوخت را در نیروگاه بوشهر مورد استفاده قرار می‌دهد.

به گزارش مشرق، «محمد اسلامی» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مصاحبه با خبرگزاری «ریانووستی» روسیه تصریح کرد که جمهوری اسلامی قادر به تولید سوخت هسته‌ای است و انتظار می‌رود در آینده‌ای نزدیک این سوخت را در نیروگاه هسته‌ای بوشهر مورد استفاده قرار دهد.

اسلامی در این گفت‌وگو به ریانووستی گفت: «ایران قادر به تولید سوخت هسته‌ای است. ما گفت‌وگوهایی را با روس اتم داشتیم و امیدواریم که در چارچوب تعاملات خود بر اساس طرح‌ها و قراردادهایی که به نتیجه می‌رسانیم، بتوانیم استفاده از سوخت ایران را در رأکتور بوشهر آغاز کنیم».

وی که پیش از این در خصوص تأمین منابع مالی هزینه‌های نیروگاه بوشهر سخن به میان آورده بود در بخشی از مصاحبه تصریح کرد که ایران تمامی بدهی‌های روسیه مرتبط با نیروگاه بوشهر را پرداخت کرده است و گفت: «ایران تمامی بدهی‌های روسیه مربوط به نیروگاه هسته‌ای را پرداخت کرده است».

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ارتباط با تکمیل فاز دو و سه نیروگاه بوشهر گفت: «ساخت فاز دوم وسوم نیروگاه ۲۳ ماه تعویق داشته است....ما از روس اتم انتظار داریم که اجرای این پروژه را با طرح مورد توافق برای جبران تمامی تأخیرها تسریع بخشد. می‌توانم به شما بگویم که خاک در حال تقویت است و در حال حاضر مقدمات برای بتن‌ریزی فوندانسیون در حال انجام است».

اسلامی چندی پیش در گفت‌وگویی در جمع خبرنگاران درباره وضعیت نیروگاه بوشهر گفت:  تا تاریخ ۱۰ مهر ۱۴۰۰ حدود ۵۲ میلیارد کیلووات برق از نیروگاه به شبکه برق انتقال داده شد و از ۱۰ مهر برای اورهال و تعویض سوخت رفته و ان‌شاءالله طبق برنامه پیش بینی شده دهم دی ماه دوباره در مدار قرار خواهد گرفت.

اسلامی درباره روند ساخت دو نیروگاه دیگر در بوشهر هم گفت: ما عقب ماندگی داریم و از زمانبندی عقب هستیم و امیدواریم با شرایطی که در حال رایزنی هستیم، بتوانیم منابع مالی آن را تامین کنیم که ساخت دو نیروگاه نیز سرعت بگیرد.

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی دی ماه ۱۳۹۹ در اظهاراتی گفته بود: یادداشت تفاهمی با روسیه در این زمینه امضا کردیم و یک نقشه راه ۱۰ ساله که الان پنج سال آن گذاشته که بتوانیم سازنده سوخت نیروگاه بوشهر باشیم.

وی همچنین در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک در خصوص تلاش برخی برای مانع‌تراشی در مسیر مذاکرات وین برای رفع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «جو روانی و سیاسی که علیه ایران برقرار می‌کنند و رژیم صهیونیستی به آن دامن می‌زند همگی دشمنی علیه مردم ایران است».

رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تداوم فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحت توافقات پادمانی و ان پی تی گفت: «مذاکرات برجام که ایران در آن از حقوق مسلم هسته‌ای خود عقب‌نشینی کرده است، صرفاً برای رد این اتهامات و اعتمادسازی بوده است و فعالیت‌های هسته‌ای ایران همگی تحت نظارت آژانس است و هیچ فعالیتی در صنایع هسته‌ای ایران خارج از چارچوب پادمان و ان پی تی صورت نگرفته است و نخواهد گرفت».

محمد اسلامی با تأکید بر لزوم لغو تحریم‌ها علیه ایران گفت: «تفاهمات صورت گرفته برای لغو تحریم‌ها بوده است و در صورت عدم لغو تحریم‌ها، ایران تفاهمات را نمی‌پذیرد. سند تفاهم برجام فقط برای اعتمادسازی و رفع اتهام بوده است. تعهداتی که ایران اضافه بر برجام انجام داده برای لغو تحریم‌ها بوده است.  اگر قرار باشد لغو تحریم ها عملی نشود و بخواهند صنعت هسته‌ای ما را متوقف کنند، ما هرگز این را نمی‌پذیریم».

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره نیروگاه بوشهر تصریح کرد: «طی روزهای آینده واحد شماره یک نیروگاه اتمی بوشهر به مدار خواهد آمد. هدف‌گذاری برای ایجاد نیروگاه‌های جدید ۱۰ هزار مگاوات است که آن را برنامه ریزی کرده ایم، توسعه نیروگاه های اتمی یکی از راهبردهای اساسی ایران است».

اسلامی در ارتباط با بازرسی‌های آژانس از تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «به هیچ وجه بازرسانی که سابقه مشخص همکاری با سرویس‌های بیگانه داشته‌اند را به عنوان بازرس نمی‌پذیریم».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
    6 0
    جناب مهندس اسلامی ما که تا ابد نباید خریدار نیروگاه اتمی باشیم. سوال اول اینکه سرنوشت نیروگاه بومی 360 مگاواتی ... چه شد؟ چرا دیگر هیچ اسمی از آن نیست؟ طرح تفصیلی آن در دوره دکتر احمدی نژاد تمام شده بود. آیا در این 10 ساله یک آجر روی آجر گذاشته شد؟ سوال دوم اینکه چرا در قراردادهای خرید نیروگاه اتمی از روس ها سهم ساخت ایران را پلکانی افزایش نمی دهید؟ باتوجه به قیمت هنگفت 5 میلیارد دلار برای ساخت هر نیروگاه اتمی 1000 مگاواتی آیا نباید سهم داخلی سازی دومین نیروگاه اتمی 75 درصد و سومی 90 درصد ساخت ایران باشد؟ آیا ما از کره جنوبی کمتریم که نتوانیم نیروگاه اتمی 1000 مگاوات بسازیم؟
    • IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
      4 0
      آفرین
    • M IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
      1 2
      هزینه ساخت نیروگاه ۵۰۰ میلیون دلار هم نمیرسه ۵ میلیارد کجا بود!
    • AT ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
      4 0
      با ۱۸۰۰۰۰۰۰۰۰۰ هیجده میلیارد ارز جهانگیری و ۶۵ تن طلای ماکول میشد چندتا رآکتور اتمی ساخت'؟ بعد افتضاح طلبان تازه طلبکار هم شده اند .بیشرمهای بی عرضه
  • امیر IR ۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
    4 3
    دوست عزیز در علم هسته ای بتن ریخته شد
    • DE ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
      1 0
      ای کاش در علم هسته ای که بتن ریختند لااقل یک تکان میدادن و چیزی جایگزین می کردند مانند نیرو بادی و ساخت توربین بومی قدرتمند و ساخت سلول های خورشیدی ولی متاسفانه هیچی به هیچی نه الان تو هسته ای قدرتمند شدیم نه در داخل خورشیدی نه درداخل بادی الان این آقایان پنج ميليارد دلار برای هزار مگاوات دادن که من فکر میکنم رقم خیلی بیشتر هست خیلی بیشتر
    • AT ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
      4 0
      نه عمو در علم هسته ای کسی نمیتونه بتن بریزه در صنعت هسته ای میشه بتن ریخت و در رآکتور هم میشه بتن بریزن و ریختند ولی همون علمی که اون را ساخت بازهم میتونه بسازه و دشمن از همین بازهم میتونه بساره ما میترسه
    • IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
      2 0
      بفضل الهى سوخت بوشهر هم، بكورى چشم كدخدا پرست ها هم ميتوانيم توليد كنيم،،،،

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس