به گزارش مشرق، «پیمان قرهداغی» با اشاره به اینکه مدیریت تماسهای بینالملل با الزام رگولاتوری و به منظور جلوگیری از کلاهبرداری تماس تلفنی ناخواسته با خارج از کشور و تحمیل هزینه اضافی به مشترکان، فراهم شده است، گفت: در کلاهبرداری تماس تلفنی ناخواسته با خارج از کشور که به آن تماس و قطع تماس (wangiri) گفته میشود کلاهبرداران یک تماس بیپاسخ (missed call) یا یک لینک اینترنتی به گوشی تلفن مشترکان ارسال میکنند.
وی افزود: مشترکان به طور معمول پس از مشاهده تماس از دست رفته بر روی گوشی خود، با شماره درج شده تماس میگیرند که این تماسها به مقصد کشورهای خارجی (اغلب کشورهای آفریقایی) است. به همین دلیل به مشترکان توصیه میکنیم، درصورت مشاهده تماس از دست رفته به کدهای تماس دقت کنند و در صورتیکه در زمان تماس بر روی صفحه گوشی به جز کدهای ۰۰۹۸ یا ۹۸+، کد کشورهای دیگر نمایش داده شد، بلافاصله تماس را قطع کرده و شماره را بررسی کنند.
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری، عنوان کرد: علاوه بر این، مشترکان توجه داشته باشند که بر روی لینکهایی که به شمارهگیری منجر میشود، کلیک نکنند و در صورت برقراری تماس خارجی، به سرعت تماس خود را قطع کنند.
قره داغی با اشاره به انجام این نوع کلاهبرداریها از طریق شمارههای ویژه، بیان کرد: با توجه به اینکه شمارههای ویژه بسیار پر هزینه هستند، پس از تماس با این شمارهها، برای مشترک قبضهای سنگینی صادر شده یا شارژ مشترک به یکباره تمام میشود، بنابراین مشترکان تلفن همراه باید مراقب تماس با شمارههای ناشناس و کلیک بر روی لینکهای ناشناس باشند.
استفاده غیر استاندارد از شماره تماس افراد باعث شده، قبضهای چند ۱۰۰ میلیون تومانی روی دست کاربران بماند. نوع اپراتور نیز فرقی ندارد، این ترفند کلاهبرداری از چند سال قبل در کل جهان آغاز شده و مربوط به ایران نیست.
کلاهبرداری از این طریق به این شکل انجام میشود که افراد یا شرکتهایی با شماره افراد تماس میگیرند و پس از تماس از سوی مخاطب، تماس را به سمتی که میخواهند هدایت میکنند و از این طریق هزینه گزافی برای مشترکان تلفن رقم میزنند.