ادامه چانه‌زنی چهارگانه در وین

براساس آنچه که از وین به گوش می‌رسد، مذاکرات شکل جدی‌تری به خود گرفته است و هیئت‌ها با شتاب و سرعت بیشتری در مسیر تحقق توافقات حرکت می‌کنند.

به گزارش مشرق، مذاکرات وین روز دوشنبه هفته جاری پس از یک وقفه کوتاه سه روزه در هتل کوبورگ رسماً از سر گرفته شد و علی باقری مذاکره‌کننده ارشد کشورمان  انریکه مورا هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام با یکدیگر دیدار کردند. در این دیدار دو طرف در خصوص مسیر جلسات در روزهای آتی گفت‌وگوهایی انجام دادند. مذاکره کننده ارشدمان همچنین دیداری با نمایندگان سه کشور اروپایی عضو برجام داشت.

در حالی به گفته مقامات تهران، این مذاکرات از حالت شکلی خارج شده و مذاکره‌کنندگان به گفت‌وگو در مورد متن و محتوا رسیده‌اند که بنظر می‌رسد کشورهای اروپایی از مواضع و خواسته‌های حداکثری خود عقب‌نشینی کرده‌اند.

دور هشتم مذاکرات وین، دیروز نیز با برگزاری دیدارهای دو و چندجانبه میان هیأت‌های شرکت‌کننده در گفت‌وگوها ادامه یافت و چهار موضوع از جمله رفع تحریم‌ها، راستی‌آزمایی، تضمین‌ها و موضوعات هسته‌ای مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه دیدارهای صورت‌گرفته با طرف‌های غربی در روز دوشنبه، عصر دیروز (سه‌شنبه) هم جلسات جداگانه‌ای نیز میان علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران با انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و همچنین مذاکره‌کنندگان ارشد چین و روسیه برگزار شد. همچنین مذاکره‌کنندگان ارشد سه کشور اروپایی در جلسه‌ای مشترک با رییس هیأت مذاکره‌کننده ایران دیدار و گفت‌گو کردند.

گفت‌وگوها قرار است امروز هم در سطوح و فرمت‌های مختلف ادامه یابد.

میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: با آقای باقری رئیس هیئت ایرانی دیدار کردم. ما در مورد مسائل اصلی حل نشده که باید در جریان مذاکرات وین حل و فصل شوند، بحث کردیم.

ادامه چانه‌زنی چهارگانه در وین

وی همچنین در توئیت دیگری به دیدار با انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک اشاره کرد و نوشت که دو طرف درباره آخرین وضعیت و امکان پیشرفت مذاکرات وین تبادل نظر کردند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری یونهاپ روز سه شنبه گزارش داد که چوی چونگ کان معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی امروز برای ملاقات با نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات وین، عازم اتریش شده است.

تارنمای وزارت امور خارجه کره جنوبی نیز هدف از دیدار هیئت نمایندگی این کشور از وین را یافتن راه هایی برای حل مسائل مربوط به دارایی‌های مسدود شده ایران در کره در حاشیه مذاکرات برجام از طریق مشاوره با ایران و همچنین هماهنگی و تماس نزدیک با ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و تروئیکای اروپایی شامل فرانسه، آلمان و انگلیس اعلام کرد.

به گزارش ایرنا از وین، برخی اخبار تایید نشده و شنیده‌ها حاکیست که هیات آمریکایی مستقر در وین به ریاست رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، ملاقات‌هایی را با نمایندگان برخی کشورها در ارتباط با روند مذاکرات وین برگزار کرده است.

گفته می‌شود که نماینده ویژه آمریکا دیروز (سه‌شنبه) با دیپلمات‌های عربستان سعودی در وین دیدار کرده است. طبق شنیده‌ها این دیدار در هتل ماریوت که عموما جلسات هیات آمریکایی با گروه ۱+۴ برگزار می‌شود صورت گرفت.  گفته می شود که نمایندگان سه کشور اروپایی نیز در این جلسه حضور داشتند.

در همین شنیده ها حاکی است «چوی جونگ-کان» معاون اول وزیر خارجه کره جنوبی هم با رابرت مالی امروز دیدار کرده که هدف از این دیدار، گفت‌وگو درباره مسئله بدهی نفتی سئول به ایران است که از سال ۲۰۱۸ و به بهانه تحریم های آمریکا به تهران پرداخت نشده است.

هنوز هیچ منبع رسمی شنیده های مذکور در خصوص دیدارهای امروز هیات آمریکایی را رسما تایید یا تکذیب نکرده است.

باقری چندی پیش در گفت وگو با خبرنگاران بیان داشت: هرچقدر طرف مقابل ما آمادگی جدی‌تری برای لغو تحریم‌ها داشته باشد و اراده جدی تری برای پذیرش سازوکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریم‌ها داشته باشد  به ویژه در دو موضوع راستی آزمایی و تضمین در مدت زمان کوتاه‌تری می‌توانیم به توافق دست پیدا کنیم.

براساس اظهاراتی که از وین شنیده می‌شود، همه مذاکره‌کنندگان از پیشرفت‌ در گفت‌وگوها ابراز رضایت می‌کنند و معتقدند که مذاکرات در مسیری سازنده پیش می‌رود و همگی به دنبال دست‌یابی به یک توافق خوب در کوتاهترین زمان ممکن هستند.

این درحالیست که مذاکره کننده ارشد روسیه هم در گفت‌وگویی خاطر نشان کرد که تحریم های آمریکا علیه ایران همچنان مانعی در مذاکرات است. وی افزود: ما در مذاکرات وین باید بر مساله رفع تحریم های آمریکا متمرکز باشیم.

البته پیشرفت در مذاکرات منوط به جدیت طرف‌های مقابل در عرصه مذاکرات است. طرف‌ها باید تعهد خود را به توافقات نشان بدهند. طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران به خاطر بدعهدی‌های آمریکا و بی‌عملی اروپا در گذشته، اطمینان پیدا کند که دوباره نقض عهدی از سوی هیچ طرفی سرنخواهد زد.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی صفایی IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
    6 2
    تنها راه برگشت ایران به توافق برجام فقط و فقط دستور و رهنمودهای رهبر باید باشد نه چیز دیگری ابتدا لغو تحریمها و راستی ازمایی بعد مسائل دیگر
  • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
    2 0
    تنها راه نابودی(وهابیهای گاوشیرده+اسرائیل اشغالگروتروریست+استکبار غرب عارتگر مداخله جو وانحصارطلب)هست-ولاغیر
  • IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
    0 1
    خخخخخ
  • IR ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
    2 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • IR ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
    2 0
    اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد؛ به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند؛ آنجایی که ضربه نمی‌زنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هر جا امکان داشته‌اند ضربه زده‌اند؛ این تجربه‌ی بسیار مهمّی است. مطلقاً نبایستی برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب موکول کرد و منوط کرد،‌ چون قطعاً شکست می خورَد، قطعاً ضربه می خورَد. هر جایی که کارهایمان را منوط کردیم به همراهی غرب، ناموّفق ماندیم؛ هر جایی که بدون اعتماد به غرب، خودمان قد عَلَم کردیم و حرکت کردیم موفّق شدیم. در قضیّه‌ی هسته‌ای، آمریکایی‌ها انصافاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند؛ واقعاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند: جلوی چشم همه از برجام خارج شدند، حالا جوری حرف می زنند انگاری که ایران از برجام خارج شده، و جوری طلبکاری می کنند که انگار ما تعهّدات را به هم زده‌ایم! مدّت ها در مقابل این حرکت آمریکایی‌ها هیچ حرکتی از طرف ایران انجام نگرفت؛ بعد از گذشت مدّتی، با اعلام، با توجّه، برخی از تعهّدات کنار گذاشته شد؛ برخی، نه همه. آن ها به تعهّدشان عمل نکردند. کشورهای اروپاییِ همراه با آمریکا هم همین جور؛ آن ها هم از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ آن ها هم مثل آمریکایند لکن در مقام زبان بازی و حرف زدن طلب کارند؛ همیشه طلب کارند. گویا این ما بودیم که مدّتها مذاکره را به مسخره گرفتیم و تعهّداتمان را زیر پا گذاشتیم و عمل نکردیم؛ این کاری است که آن ها کردند. و دولت کنونی آمریکا هم هیچ فرقی با دولت قبلی ندارد؛ یعنی همین چیزی که الان این ها در زمینه‌ی مسائل هسته‌ای از ایران مطالبه می کنند، همان چیزی است که ترامپ مطالبه می کرد، که آن روز مسئولین بالای دولتی می گفتند که امکان ندارد، عاقلانه نیست و مانند اینها. امروز این ها همان را می خواهند؛ هیچ تفاوتی نکرده. او با یک زبان می گفت، اینها با یک زبان دیگری می گویند. باید به این ها توجّه کرد. انصافاً آمریکا در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، یک گرگ درنده است؛ ظاهر، دیپلماسی است و لبخند و حرف زدن و حرف های گاهی اوقات حق به جانب ادا کردن، امّا باطن قضیّه‌ یک گرگ، یک گرگ وحشیِ درنده که در خیلی از جاهای دنیا انسان مشاهده می کند؛ البتّه گاهی گرگ، گاهی روباهِ حیله‌گر؛ به شکل های مختلف درمی‌آید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس