اميرعبداللهيان نمایه

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سفرش به عمان و قطر را در راستای تقویت و تحکیم سیاست همسایگی دولت سیزدهم خواند و گفت: عمان به تلاش‌های دیپلماتیک خود برای کمک به میز مذاکرات در وین ادامه می‌دهد.

به گزارش مشرق، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقصد دوم سفرش به منطقه بعد از مسقط بامداد امروز (سه‌شنبه) وارد دوحه پایتخت قطر شد.

وی در سفری که به مسقط داشت با معاون سلطان عمان و همتای عمانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد و قرار است در دوحه نیز ضمن دیدار با امیر قطر با وزیر خارجه این کشور نیز ملاقات کند.

* از سرگیری حرکت لنج‌های ایران و عمان

امیرعبداللهیان در بدو ورود در جمع خبرنگاران درباره رایزنی‌هایش با مقامات عمانی اظهار داشت: در برخی موضوعات دوجانبه هم با نخست وزیر و هم همتای عمانی گفت‌وگو داشتم. همکاری‌های سیاسی دوجانبه و رایزنی در خصوص برخی از موضوعات مشترک از جمله مسائل مورد گفت‌وگو بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: در حوزه اقتصادی بحث از سرگیری حرکت لنج‌های دو کشور (ایران و عمان) با توجه به مهار کرونا مورد توجه جدی ما بود و طرف عمانی قول داد که این موضوع را پیگیری کند و بتوانیم در آینده نزدیک شاهد از سرگیری حرکت لنج‌های دو کشور برای تبادل کالا و اقلام بین دو کشور باشیم.

وزیر خارجه همچنین گفت: در خصوص سرمایه گذاری مشترک در برخی پروژه‌ها در داخل ایران در حوزه‌های مختلف از جمله بحث سرمایه‌گذاری در بندر چابهار ایران با هم گفت‌وگو کردیم.

امیرعبداللهیان یکی از مشکلات موجود بر سر راه اتباع دو کشور به منظور انجام امور تجاری و فعالیت‌های مردمی را بحث از سرگیری پروازهای ایران ایر و عمان ایر خواند و افزود: این موضوع در دیدار با نخست‌وزیر مطرح و توافق شد اقدامات لازم برای این قضیه صورت بگیرد.

* تلاش‌های دیپلماتیک عمان برای کمک به میز مذاکرات در وین برای حصول توافق خوب

وی با بیان این‌که در حوزه مسائل منطقه‌ای از جمله تحولات در یمن، افغانستان و فلسطین با مقامات عمانی گفت‌وگو کردم، اظهار داشت: در سطح بین‌المللی نیز با توجه به مذاکرات جاری در وین برای لغو تحریم‌ها گفت‌وگوی مفصلی را با نخست وزیر و همتای عمانی داشتم.

وزیر خارجه با ذکر این نکته که در گذشته عمانی‌ها برای به نتیجه رسیدن این مذاکرات در قالب برجام هم در سطح چندجانبه و هم در ارتباط با برخی از طرف‌های غربی ایفای نقش می‌کردند، خاطرنشان کرد: عمانی‌ها همچنان برای این‌که این مذاکرات به نتیجه خوب و پایداری برسد از نیات صادقانه‌ای برخوردارند و تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای کمک به میز مذاکرات در دستیابی به یک توافق خوب ادامه می‌دهند.

* رایزنی‌های امروز در دوحه

امیرعبداللهیان همچنین درباره دیدارهایش با مقامات قطری نیز گفت: در دوحه با امیر قطر و سپس همتای خود گفت‌وگو خواهم داشت و به طور طبیعی برخی از موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در این سفر مورد توجه ماست. ولی در مجموع سفر به عمان و قطر در راستای تقویت و تحکیم سیاست همسایگی دولت سیزدهم شکل می‌گیرد.

وی یادآور شد: فرصت‌هایی در قطر وجود دارد از جمله بازی‌های جام جهانی که گفت‌وگوهایی در گذشته انجام شده و ما در خصوص این‌که در این زمینه از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه خدمات فنی و مهندسی و امکانات جمهوری اسلامی ایران که می‌تواند برای کمک به قطر استفاده کند گفت‌وگو خواهیم کرد.

وزیر خارجه گفت که در خصوص توسعه همکاری‌های دوجانبه به ویژه در حوزه تجاری در کنار سایر تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نیز با مقامات قطری گفت‌وگو خواهیم کرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۲۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
    2 0
    اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد؛ به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند؛ آنجایی که ضربه نمی‌زنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هر جا امکان داشته‌اند ضربه زده‌اند؛ این تجربه‌ی بسیار مهمّی است. مطلقاً نبایستی برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب موکول کرد و منوط کرد،‌ چون قطعاً شکست می خورَد، قطعاً ضربه می خورَد. هر جایی که کارهایمان را منوط کردیم به همراهی غرب، ناموّفق ماندیم؛ هر جایی که بدون اعتماد به غرب، خودمان قد عَلَم کردیم و حرکت کردیم موفّق شدیم. در قضیّه‌ی هسته‌ای، آمریکایی‌ها انصافاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند؛ واقعاً وقاحت را از حد گذرانده‌اند: جلوی چشم همه از برجام خارج شدند، حالا جوری حرف می زنند انگاری که ایران از برجام خارج شده، و جوری طلبکاری می کنند که انگار ما تعهّدات را به هم زده‌ایم! مدّت ها در مقابل این حرکت آمریکایی‌ها هیچ حرکتی از طرف ایران انجام نگرفت؛ بعد از گذشت مدّتی، با اعلام، با توجّه، برخی از تعهّدات کنار گذاشته شد؛ برخی، نه همه. آن ها به تعهّدشان عمل نکردند. کشورهای اروپاییِ همراه با آمریکا هم همین جور؛ آن ها هم از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ آن ها هم مثل آمریکایند لکن در مقام زبان بازی و حرف زدن طلب کارند؛ همیشه طلب کارند. گویا این ما بودیم که مدّتها مذاکره را به مسخره گرفتیم و تعهّداتمان را زیر پا گذاشتیم و عمل نکردیم؛ این کاری است که آن ها کردند. و دولت کنونی آمریکا هم هیچ فرقی با دولت قبلی ندارد؛ یعنی همین چیزی که الان این ها در زمینه‌ی مسائل هسته‌ای از ایران مطالبه می کنند، همان چیزی است که ترامپ مطالبه می کرد، که آن روز مسئولین بالای دولتی می گفتند که امکان ندارد، عاقلانه نیست و مانند اینها. امروز این ها همان را می خواهند؛ هیچ تفاوتی نکرده. او با یک زبان می گفت، اینها با یک زبان دیگری می گویند. باید به این ها توجّه کرد. انصافاً آمریکا در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، یک گرگ درنده است؛ ظاهر، دیپلماسی است و لبخند و حرف زدن و حرف های گاهی اوقات حق به جانب ادا کردن، امّا باطن قضیّه‌ یک گرگ، یک گرگ وحشیِ درنده که در خیلی از جاهای دنیا انسان مشاهده می کند؛ البتّه گاهی گرگ، گاهی روباهِ حیله‌گر؛ به شکل های مختلف درمی‌آید.
  • IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
    2 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس