تلاش آمریکا برای وضع تحریم‌های بیشتر علیه کره شمالی در سازمان ملل

آمریکا در حال فشار بر شورای امنیت سازمان ملل برای وضع تحریم‌های جدید علیه کره شمالی به دلیل انجام آزمایش‌های موشک بالستیک اخیر است.

به گزارش مشرق به نقل از "رویترز"، لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: آمریکا پیشنهاد تحریم‌های بیشتر سازمان ملل علیه کره شمالی پس از انجام شش آزمایش موشک‌های بالستیک از ماه سپتامبر ۲۰۲۱ تاکنون که همه نقض قطعنامه‌های شورای امنیت هستند را ارائه داده است.  
 وزارت خزانه داری آمریکا روز گذشته شش شهروند کره شمالی، یک شهروند و نیز یک شرکت روسی را به اتهام تامین کالا برای برنامه موشکی بالستیک کره شمالی تحریم کرد.  

حال یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که نخواسته است نامش فاش شود اعلام کرده آمریکا پیشنهاد داده است نام این شش شهروند کره شمالی در لیست تحریم‌های سازمان ملل برای ممنوعیت سفر و مسدود شدن دارایی‌ها قرار بگیرد.  

برای تصویب تحریم‌های جدید علیه کره شمالی در شورای امنیت، لایحه پیشنهادی از سوی آمریکا باید از سوی همه ۱۵ عضو کمیته تحریم‌های کره شمالی مورد تایید قرار بگیرد. دو عضو این کمیته روسیه و چین هستند.  

دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در یک سال گذشته موفق به ترغیب کره شمالی به گفتگو با آمریکا بر سر موضوع برنامه موشکی و اتمی این کشور نشده است.  

وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای ادعا کرد که این اقدامات در راستای تلاش‌های آمریکا برای جلوگیری از پیشرفت برنامه‌ موشک‌های بالستیک و سلاح‌های کشتار جمعی کره شمالی و مانعی در مقابل تلاش‌های پیونگ یانگ برای گسترش فناوری‌های مرتبط است.  

وزارت خزانه داری آمریکا افزود: این تحریم‌ها در ادامه شش پرتاب موشک بالستیک کره شمالی از ماه سپتامبر ۲۰۲۱ است که هر یک از آن‌ها چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.  

کره شمالی روز چهارشنبه اعلام کرد که یک موشک بالستیک مافوق صوت جدید آزمایش کرده است و در این آزمایش کیم جونگ اون رهبر این کشور حضور داشته است.  

کره شمالی اولین بار در ماه سپتامبر (مهر) سال گذشته میلادی یک موشک مافوق صوت را آزمایش کرده بود و بنابراین به جمعی از کشورهای جهان پیوست که مشغول توسعه این تکنولوژی موشکی هستند.  

هایپرسونیک یا موشک‌های مافوق صوت به این معنی است که این نوع موشک‌ها می‌توانند با سرعتی حداقل پنج برابر سرعت صوت (۵ ماخ) یا بیش از ۶۱۰۰ کیلومتر (۳۸۰۰ مایل) در ساعت حرکت کنند. این موشک‌ها می‌توانند در حین پرواز مانور دهند که این امر ردیابی و رهگیری آن‌ها را بسیار دشوارتر از موشک سنتی می‌کند. با کاستن از زمان پرواز، این نوع موشک‌ها فرصت پاسخگویی و واکنش را نیز کاهش می‌دهند. بسته به نوع طراحی، آن‌ها می‌توانند کلاهک هسته‌ای یا معمولی حمل کنند و قادرند تعادل راهبردی را برهم بزنند.  

قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل تمام آزمایش‌های موشک بالستیک و هسته‌ای توسط کره شمالی را ممنوع کرده‌اند و تحریم‌هایی علیه این برنامه وضع کرده‌اند. این درحالی است که به گفته مقامات کره جنوبی، نیروهای کره شمالی از چند هفته پیش در حال انجام رزمایش‌های زمستانی بوده‌اند.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس