به گزارش مشرق، نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده حبیب فرجالله چعب ملقب به حبیب اسیود، سرکرده گروهک تروریستی حرکت النضال از دقایقی پیش در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی افشاری آغاز شد.
قاضی افشاری در این جلسه اظهار داشت: این جلسه با حضور حبیب فرج الله چعب فرزند اسیود، نماینده دادستان و جمعی از خانواده شهدای حادثه تروریستی برگزار میشود.
در ادامه وزیری نماینده دادستان تهران ضمن تفهیم اتهام به متهم گفت: حبیب فرج الله معروف به ابو احمد، ابو حسام متولد ۵۲ شاغل در اداره کار سوئد، تبعه ایران مسلمان، اهل خوزستان و دارای مدرک لیسانس علوم اجتماعی است.
وی با بیان اینکه متهم دارای سابقه کیفری است، افزود: از آذر ۱۳۹۹، بازداشت و دارای وکیلمدافع و همچنین پرونده شخصیت است. پرونده شخصیت متهم حاکی از عدم بیماری وی و همچنین تمایل به آشوبگری ناشی از طرد شدگی از سوی همسر و دارای حس انتقام جویی است.
نماینده دادستان ادامه داد: حسب اقاریر متهم و ادله موجود مشارالیه متهم است به افساد فیالارض از طریق تشکیل و اداره گروهکی به نام حرکت النضال موسوم به الاحوازیه و طراحی عملیات متعدد تخریب اموال عمومی و انجام چندین عملیات بمب گذاری در اماکن مختلف اهواز است.
وی افزود: عملیات بمب گذاری در فرماندهی اهواز، بمب گذاری در سازمان مدیریت و برنامه اهواز، بمب گذاری در اداره مسکن و شهرسازی اهواز، بمبگذاری در اداره محیط زیست اهواز، بمب گذاری در انتقال نفت و برنامه ریزی به جهت بمب گذاری در دادگستری اهواز از جمله اتهامات متهم است.
وی افزود: گروهک حر که النضال العربی لتحریر الحواز هستههای اولیه خود را به سرکردگی حبیب وبگان تشکیل و کار خود را آغاز کرد این گروهک تروریستی از سال ۸۴ بمب گذاریهای متعددی انجام داده است. همچنین جاسوسی و اقدام علیه امنیت عمومی و ملی، تخریب، حمله مسلحانه، سرقت مسلحانه و خریداری و حمل و نگهداری سلاح گر م که منجر به شهادت و مجروحیت بیش از ۷۴ نفر از شهروندان اهوازی شده است از دیگر اتهامات متهمان است.
وی افزود: عاملیت عملیات تروریستی با همکاریهای مالی عربستان بوده است و به رغم اعلان قرمز تاکنون اقدامی از سوی کشورهای عربی و اروپایی برای تحویل دادن متهمان صورت نگرفته است و فرماندهان تیمهای تروریستی به صورت متناوب در بین کشورهای مذکور در حال تردد هستند.
نماینده دادستان تصریح کرد: در همین راستا گروهک مذکور در شهریور ۹۷ در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس تعدادی از شهروندان را مورد تهاجم قرار داده که این موضوع منجر به شهادت ۲۵ نفر و زخمی شدن ۷۰ نفر از جمله یک کودک کرده است. سخنگوی گروهک همان موقع اعلام کرد که عملیات کار آنها بوده و این گروه را عامل مراسم مذکور میدانند.
وی در رابطه با نحوه تشکیل گروهک مذکور گفت: در دهه ۷۰ تعدادی از عناصر معارض عرب در قالب جلسات فرهنگی با بهانه استقلال اقدام به شناسایی و پرورش نیرو کردند در همین راستا طی سالهای ۷۹ تا ۸۳ به منظور تأمین منابع مالی اقدام به سرقت مسلحانه نیز کردند.
برنامه بمب گذاریهای گروهک تروریستی
نماینده دادستان به برخی از اقداماتی که متهم و گروهک مذکور قصد انجام آن را داشتند اشاره و تصریح کرد: بمبگذاری در وزارت نفت در تهران، بمب گذاری در دادگاه دزفول، بمب گذاری در شرکت نفت اهواز، بمب گذاری در وزارت بازرگانی، بمبگذاری در دیوان عدالت اداری، بمبگذاری در مجتمع قضائی شهید بهشتی، بمب گذاری در اداره اطلاعات استان خوزستان، بمبگذاری در سازمان بورس تهران، بمبگذاری در نوروز سال ۸۵، بمب گذاری در اماکن و ساختمان اطلاعات خوزستان در فرمانداری ماهشهر و بمب گذاری در بانک پارسیان اهواز از جمله اقداماتی است که متهمان قصد انجام آن را داشتند.
وی به تجهیزات کشف شده از گروهک مذکور اشاره کرد و گفت: ۱۵۰ کیلو مواد مخدر منفجره تی ان تی، بمب ساعتی، دو عدد بمب دست ساز، چهار قبضه سلاح تاشو، دو قبضه کلت و اسلحه چهار عدد تایمر الکترونیکی، ۵۴ عدد چاشنی، ۱۲ سوئیچ فعال کننده و تعدادی لباس نظامی از متهمان کشف شده است.
وزیری به اهم اقدامات گروهک در خارج و داخل کشور هم اشاره کرد و گفت: برگزاری دهها تجمع در هلند دانمارک و برخی دیگر از کشورهای اروپایی با گروهک پ ک ک، ارتباط گیری با رژیم سعودی جهت ایجاد ناامنی در کشور، تلاش برای تغییر مذهب از طریق تولید هزاران ساعت محتوا در همین رابطه، اتحاد در گروهکهای جداییطلب، مکاتبه با اتحادیه عرب، تلاش برای بین المللی نمودن استقلال اهواز از جمله اقدامات گروهک در داخل و خارج از کشور است.
وی به فضاسازیها علیه ایران از سوی متهم و گروهک مذکور هم اشاره کرد و گفت: راه اندازی تجمعات و اغتشاشات مختلف در سطح خوزستان از دیگر اقدامات است گروهک. گروهک در راستای تفرقه افکنی در سال ۹۶ با حمایتهای مالی عربستان اقدام به راه اندازی شبکه تلویزیونی اهواز نا میکند در ابتدای کار شبکه مذکور روزانه ۴ ساعت برنامه داشت اما از سال ۹۶ به بعد که به صورت رسمی آغاز به کار میکند، شبکه مذکور ابتدا دارای یک دفتر در هلند بود اما گروهک اقدام به تأسیس استودیو در دانمارک نیز پس از گذشت مدت کوتاهی میکند.
وزیری افزود: انتشار فیلمهای آتش سوزی اماکن عمومی، ترویج وهابیت و غیره از دیگر اتهامات گروهک در قالب این شبکه تلویزیونی است.
در ادامه نماینده دادستان اقدام به پخش فیلمهایی از اقدامات تروریستی در دادگاه کرد.
وزیری در ادامه افزود: این فیلمها تنها بخش کوچکی از اقدامات گروهک تروریستی النضال التحریر الحواازیه از زمان تشکیل است.
نماینده دادستان با طرح سوالی خطاب به دادگاه گفت: سوال اصلی اینجاست که اگر قصد گروهک این بوده که به مراکز عمومی دولتی خسارت وارد کند چرا این اقدامات را در ساعتی انجام داده که مردم عادی در آنجا حضور و تردد داشتند.
وی ادامه داد: نمیشود گفت کسی هم داعیه حمایت از یک قومیت را داشته باشد و هم آن افراد را مورد تهاجم قرار دهد. همانطور که در این فیلمها هم به نمایش گذاشته شد تعدادی از شهدای عملیاتهای تروریستی از سوی این گروهک شهروندان عرب زبان هستند و سوال اینجاست که این شهروندان کجای ماجرا هستند.
در ادامه قاضی افشاری ضمن مشورت با مستشاران دادگاه گفت: از نظر هیئت قضات برگزاری دادگاه در جلسه فعلی به همین میزان از قرائت کیفرخواست بسنده میشود و به منظور حفظ شرایط مستعد برای دفاع از سوی متهم جلسه به زمان دیگری موکول میشود که زمان آن متعاقباً اعلام خواهد شد.